De kerstboom en de dreumes: enkele oplossingen

children-christmas-dog-fir-babies-fun-Favim.com-230268Bron foto

Getriggerd door mijn eigen artikel over veiligheid in je huis en alle artikelen over kerstdecoratie van andere bloggers, ben ik eens een rondje gaan Googlen met de steekwoorden ‘Kerst’, ‘Dreumes’, ‘Peuter’, en ‘Hellup!’ Want wij nemen dit jaar weliswaar geen kerstboom, maar een huis zonder een beetje decoratie is eigenlijk ook wel een beetje saai. Het feit dat we een dreumes hier hebben rondkruipen (wat zeg ik, ze doet nu verwoede pogingen om langs de bank te lopen, dus ze wordt steeds mobieler. Denk hier een soort Jaws-muziekje bij) mag toch niet betekenen dat elke Kerst voortaan garant staat voor een soort slagveld van gebroken kerstballen, prikkende dennennaalden en opgegeten kerststal-figuren? 

Dat vonden meer bloggende moeders. Vooral in Amerika en Engeland, waar Kerst vieren tot kunst verheven wordt, hebben ze er goed over nagedacht.

Want wat doe je met de kerstboom als je kleine kinderen hebt?

Grosgrainfabulous.blogspot.com heeft een geweldig idee: vul wat grote dozen met zware spullen, pak ze in als kerstcadeau’s en zet ze als een soort hekwerk om je boom. Je moet wel de ruimte hebben in je huis, en eventuele oudere kinderen uitleggen dat de cadeau’s nep zijn. Ik voorzie wat kleine drama’s bij dat scenario, maar een slimme ouder kletst zich daar wel uit. De onderstaande foto is van haar blog over dit onderwerp.

Kerstboom-cadeaus

Op Mom.me maken ze hun eigen kerstdecoraties. Heel slim, want je kind kan zich er niet aan bezeren en het staat ook nog eens hartstikke leuk. Ze legt je ook nog eens stap voor stap uit hoe je ze samen met je kind kan maken. Een leuk tijdverdrijf voor de donkere dagen waar we nu in zitten.

christmas ornaments

Op de blog van The Jammiegirl laat ze zien hoe je kerststalfiguren maakt die wél dreumesproof zijn. Ik vind het echt een geweldig idee!

En voor wie dat te veel werk is en net als ik een Nijntje-fan thuis heeft zitten: er bestaat ook een Dick Bruna- kerststal. (Ik wil ‘m, ik wil ‘m, ik wil ‘m!)

Toch nog niet overtuigd van de combinatie kerstboom/dreumes? Overweeg dan eens zelf een kerstboom te maken, bijvoorbeeld van vilt. Op de site van Kiwicrate  laten ze je zien hoe je dit het beste aan kan pakken.

kerstboom vilt

En ben je helemaal niet handig maar wil je toch een kerstboom? Dan zijn er ook muurstickers te koop! Onderstaande muursticker is te vinden op Etsy.

kerstboom muursticker

Maakt dat je allemaal niet enthousiast? Dan is er ook nog een allerlaatste optie: zet er gewoon een hek omheen. Ook handig voor honden, katten en andere loslopende huisdieren. Is het decoratief? Tja…

christmas-tree-fence-for-toddlersBron foto

Even zonder gekheid: hoe vier jij kerst met een dreumes of peuter? Hou je er rekening mee of doe je net wat je altijd al doet?

Follow my blog with BloglovinFacebook & Instagram

 

 

Filed under Dochterlief groeit op
Author

Romy (1980) is familiemens, wannabe multi-tasker, en bovenal schrijfster in hart en nieren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten. Verder is ze gelukkkig getrouwd en heeft ze een dochter van 4 jaar, haar inspiratiebron voor deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *