Personal update # 19: dit was augustus 2017

Het is weer voorbij die mooie zomer…opeens is het nog donker als mijn wekker gaat. Wat een overgang! Ook augustus is voorbij gevlogen en ik praat jullie even bij over afgelopen maand.

Doei Facebook en anders bloggen

Nog niet zo lang geleden kondigde ik aan dat ik een knoop had doorgehakt en zou stoppen met Facebook. Daar zat ik al langere tijd over na te denken, eerlijk gezegd. Tegenwoordig is het zo normaal om Facebook te hebben dat het voelde als iets heel abnormaals om te doen. Alsof ik het uitmaakte met de Facebookvrienden die ik had: het ligt niet aan jullie, maar aan mij.

Maar zoals bij alle vriendschappelijke relaties kwam het stoppen met Facebook wel een beetje van twee kanten. Ik haalde er weinig echt contact meer uit, het voelde als vervelend gluren bij de buren, en mensen die echt interesse in mij hebben weten me natuurlijk via andere manieren te vinden. Dus ik zegde mijn account op (na veel zoeken, want Facebook wil echt niet dat je stopt) en binnenkort wordt het dan echt gewist. Ik zal over een tijdje nog een update schrijven over hoe het leven zonder Facebook is.

Ik vond het wel superleuk om te merken dat jullie je massaal inschreven voor mijn blogupdates per mail. Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik zag: echt met honderden tegelijk. Jeetje. Een groot compliment, dank jullie wel!

Back to Work en qualitytime

Inmiddels ben ik zo goed als hersteld van de galblaasperikelen, al ben ik nog wel onder controle. Het heeft er allemaal best ingehakt en dat voel ik nog wel aan mijn energieniveau. Daarnaast ben ik ook gewoon weer 32 uur aan het werk en is het even passen en meten om het bloggen in het dagschema te plannen. Doordat ik het ‘moeten’ heb losgelaten heb ik geen vast blogschema meer, en ook de hoeveelheid artikelen die wekelijks online komen staan niet vast.

Elise vermaakte zich prima op het kinderdagverblijf.

Thuiswerken. The struggle is real.

Jullie zullen ook wel gemerkt hebben dat er al even geen updates over schrijven/ The Artists’ Way online zijn gekomen. Dat komt omdat ik hier simpelweg geen tijd voor heb gehad. Het blijft lastig om hier tijd voor vrij te maken. Ik wil proberen om hier in de weekenden tijd voor te maken maar die staan tegenwoordig ook meer in het teken van qualitytime. Het is heerlijk om bewust tijd met mijn gezin door te brengen en ik merk ook aan Elise dat ze er enorm door opknapt. Ook op mijn parttimedag besteed ik al mijn aandacht aan haar en laat ik de boel de boel. Ondertussen broed ik op een kinderboek, maar vind ik het lastig om op papier te krijgen. Wordt vervolgd!

Voor het eerst samen naar de bioscoop!

Augustus op Dochterlief.nl

Ik kon merken dat het vakantie was afgelopen maand, want ik had iets minder bezoekers dan normaal. Tegelijkertijd realiseerde ik me dat ik niet meer zo gefocust wil zijn op de cijfers en de successen. Samenwerkingen? Vind ik niet meer zo belangrijk. Ik wilde met de blog meer terug naar de basis, naar het bloggen voor de fun. Met het verdwijnen van mijn Facebookaccount verdween ook de pagina voor Dochterlief en dat gaf me heel veel rust. Desalniettemin bleven mijn trouwe bezoekers gewoon komen en dat was heel fijn. Wat jullie zoal lazen?

Mijn artikel over het stoppen met Facebook en de veranderingen op bloggebied werd veel gelezen. Daarnaast werd er in augustus ook veel gezocht op het schoonmaken van poppen, de befaamde 17-maandensprong en de dag-en nachtcrème van de Lidl (die ik overigens nog steeds gebruik.) De gastartikelen van mijn eigen peuter blijven onverminderd populair, zoals haar meest recente over wat ze later wil worden. Hint: het maakt lawaai! Verder schreef ik zelf met veel plezier over haar eigenaardigheden, haar grappige uitspraken en ons voornemen om minimalistischer te leven.

Verder schreef Elize een gastblog over een leuk uitje naar het Speelgoedmuseum in Deventer, en ook dat artikel werd erg goed ontvangen. Ik zal eens kijken of deze bezige bij binnenkort nog een leuk artikel kan schrijven.

Zo, jullie zijn weer helemaal bijgepraat. Op naar september. Hoe was jullie maand?

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten. Verder is ze gelukkig getrouwd en heeft ze een dochter van 4 jaar, haar inspiratiebron voor deze blog.

1 Comment

  1. Klinkt als een lekker gevoel zoals je er nu inzit. En zeker fijn dat het Elise zo goed doet. Ook ik blog niet elke dag ( werkt het beste voor mij en de kinderen) of soms zelfs niet elke week en toch blijven de bezoekers komen. En zelfs als ze niet komen is het ook goed. Het plezier van mijn eigen stukje internet en het schrijven blijft het allerleukst.
    Nog een mooi weekend gewenst!

Geef een reactie