Rachel & haar dochterlief

Deze zaterdag geef ik het woord aan Rachel, een moeder uit die mooie stad achter de duinen. Zij heeft twee tienermeiden en houdt een blog bij over hun familieleven. Vandaag vertelt ze over haar twee dochters.

Wie ben je, hoe oud ben je en hoe heten je dochters? 

Mijn naam is Rachel, ik ben 40 jaar en moeder van 2 dochters, Niomi van 13 jaar en Rashel van 12 jaar. Wij zijn een gezinnetje uit Den Haag, daar wonen we samen met met vader Ronald. Ik ben een thuisblijfmama, bewust en ook door ziekte. Vanuit huis run ik 2 bedrijven, een metselbedrijf en een fotografiebedrijf. Ik blog dagelijks omdat ik dat leuk vind en in het weekend vloggen we ook.

Kan en wil je iets over de zwangerschap van je dochters vertellen? 

Ik was 24 toen ik zwanger werd van onze eerste dochter Niomi, ik werkte toen nog. Jong en klaar om moeder te worden! Mijn zwangerschap verliep super, ik heb geen echte kwalen gehad zoals misselijkheid en zo. En ik kon er ook echt van genieten mits het niet heel warm was want dat vond ik dan weer niet zo prettig. De bevalling van Niomi was een eitje, zo wilde ik er nog wel 10 krijgen zei ik. Het duurde allemaal maar 4.5 uur en de verloskundige was te laat, maar alles is goed gekomen en we waren helemaal in de wolken met onze dochter. Rashel was niet gepland om het zo maar te zeggen, Niomi was net 6 maanden oud toen ik weer zwanger raakte. We hadden er 2 jaar tussen willen hebben maar ik was al zwanger dus we dachten: kom maar op! Ik vond het wel zwaar om 2 jaar achter elkaar zwanger te zijn in hartje zomer terwijl ik al een kleine had. Pittig, maar ik heb het overleeft.

De geboorte van Rashel verliep ook voorspoedig, niet zo snel als bij Niomi maar in 5 uur tijd was ze er! En ja, toen was het even aanpoten met een baby en een ukkie van net een jaar! Achteraf ben ik wel blij dat het zo gelopen is want ze groeien nu samen op. Het zijn echt zussen: of ze kunnen het goed met elkaar vinden of ze vliegen elkaar in de haren.

En dan ben je opeens moeder van twee dochters. Had je voordat je je dochter kreeg een beeld voor ogen over hoe het zou zijn en klopte dit beeld met hoe het nu is?

Ik had wel een beeld voor ogen hoe het zou zijn, en dat is toch een beetje anders verlopen dan dat ik in gedachten had. Toen ze klein waren klopte het plaatje wel helemaal maar naarmate ze ouder werden en richting de puberteit gingen…poeh hé, ik ben zelf ook een flinke puber geweest maar om er zelf tegenover te staan….ik moest toch wel even slikken. Maar het hoort er nou eenmaal bij, de puberteit, en ze zijn handelbaar om het zo maar te zeggen. Ze doen het ook super goed op school dus mij als moeder hoor je niet klagen.

Wat voor soort moeder ben je?

Ik ben toch wel een strenge moeder moet ik zeggen. En de meiden zeggen dat ook regelmatig en proberen het daarom altijd eerst bij papa. Als die nee zegt dan komen ze pas naar mij toe terwijl ze negen van de tien keer het antwoord wel weten. Ik ben verder een moeder die graag wat met haar kinderen doet alleen door ziekte kan ik dat niet altijd en dat begrijpen ze, maar als we wat ondernemen doen we het ook gelijk goed.

Hoe ben je op de naam van je dochters gekomen?

Bij Niomi was het een apart geval want ze zou eigenlijk Naomi gaan heten, tot ik in de Veronica Gids de naam Niomi zag staan en mijn man en ik gelijk zeiden ‘Dat word het!’ Rashel is min of meer naar mij vernoemd, wat ik totaal niet wilde maar mijn man wel maar dan anders uitgesproken. Nou, ook dat wilde ik eigenlijk niet dus zijn we gaan puzzelen en hebben gewoon wat letters aangepast en toen werd het dus Rashel.

Wat zijn de leukste eigenschappen van je dochters?

De leukste eigenschappen van Niomi zijn dat ze heel gedreven is en haar doelen wil behalen en ze dat ook doet, daarnaast is ze heel zorgzaam! Rashel is echt een clown, die wil mensen altijd vrolijk maken en dat lukt haar ook altijd.

Welke dingen van jezelf herken je in je dochters en welke dingen juist totaal niet?

De gedrevenheid en het doorzettingsvermogen herken ik heel erg bij de meiden, maar de creativiteit weer niet en het gedrag ook niet altijd.

Welke dingen doe je anders dan je eigen moeder en welke dingen juist exact hetzelfde?

Ik doe eigenlijk alles hetzelfde als mijn eigen moeder alleen ben ik wat vrijer in dingen toelaten, mijn moeder was echt iemand die de teugels strak hield en ik laat ze nog wel eens zwieren.
Welke normen en waarden geef jij je dochters mee?

Ik vind het heel belangrijk dat ze respect hebben voor andere mensen zowel jong en oud. En ik vertel ze altijd dat het niet uitmaakt hoe we eruit zien of dat iemand een handicap heeft, je kijkt naar het innerlijk en niet naar het uiterlijk.

Welke dingen die je zelf gedaan hebt zou je je dochters juist afraden om te doen?

Oh jee haha, nou dan raak ik ze zeer af om heel dronken te worden! Die fout heb ik zelf vroeger een paar keer gemaakt Ze moeten zichzelf blijven en zich ook niet anders voordoen om erbij te horen.
Wat is jouw waardevolste advies voor je dochters?

Zorg goed voor jezelf, blijf jezelf en zorg dat je gelukkig wordt van dingen die je doet, dat zijn mijn waardevolle adviezen voor mijn meiden.

Wat vind je –tot nu toe- het mooiste dat je samen met je dochters beleefd hebt?

Dat is voor mij een lastige vraag want ik geniet van alles wat ik met ze mee maak omdat ik het nog kán mee maken. Maar echt het allermooiste was toch wel in een storm op Scheveningen over de pier lopen en dat we elkaar vast moesten houden omdat we anders om zouden gaan vallen, dat was een mooi moment en enorm lachwekkend tegelijkertijd.

Wat is je grootste droom voor jezelf en voor je dochter?

Mijn grootste droom voor ons is dat ik beter word en voor hun dat ze van hun leven genieten en gelukkig zijn en hun doelen kunnen behalen.

Welke tips heb je voor andere moeders?

Mijn tip voor andere moeders is: volg je hart, en niemand is de perfecte moeder maar zolang jij je goed voelt bij de opvoeding zit het goed!

Volg Rachel hier:

 

Blog: www.lafamiliab.nl
Facebookpagina
Instagram
Twitter

Wil jij ook geïnterviewd worden over je dochters? Dat kan! Ik ben altijd op zoek naar leuke meisjesmoeders. Mail me op info [at] dochterlief.nl en ik stuur je de vragen toe.

Filed under Dochterlief interviewt
Author

Romy (1980) is familiemens, wannabe multi-tasker, en bovenal schrijfster in hart en nieren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten. Verder is ze gelukkkig getrouwd en heeft ze een dochter van 4 jaar, haar inspiratiebron voor deze blog.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *