Review: Cien Q10 Dag- en Nachtcrème

Ondanks mijn leeftijd ben ik altijd ver uit de buurt van anti-rimpelcremes gebleven. Ik vond het niet nodig en mijn huid deed het prima op mijn oude vertrouwde producten. Tot een maand geleden, dan. Ik stond in de rij bij de Lidl, spotte het vak met Cien- huidverzorging en dacht: Waarom niet?

Ik kocht zowel de dag- als de nachtcrème uit de Q10 lijn van Cien, die een strak en rimpelloos huidje beloofden. Nou ja, die belofte maakte ik er zelf van. Q10 heeft immers al jaren een goede reputatie als het om anti-huidveroudering gaat.

Helaas heb ik de verpakking van de crèmes weggegooid en kan ik op de site van Lidl nergens een ingredientenlijst vinden. Ik ben voor het reviewen dus meer uitgegaan van mijn zintuiglijke kwaliteiten en hoe de crèmes het deze maand op mijn huid hebben gedaan.

De verpakking

De crèmes  zitten beide in een simpele, glazen pot van 50 ml. Hoewel een tube hygiënischer is en bovendien de kwaliteit van een crème beter waarborgt omdat er geen zuurstof en bacteriën bij kunnen komen, zou je voor gebruik een schoon spateltje kunnen gebruiken. Er zit een folietje op de pot die je voor het eerste gebruik eraf moet scheuren. Wel zo hygiënisch, zo weet je zeker dat niemand voor jou de crème heeft getest.

Het gebruik

De crèmes zijn beide vrij romig qua structuur, en ik moet na het aanbrengen even wachten totdat deze goed zijn ingetrokken. Bij mij ging dat vrij snel; kennelijk is mijn gemengde huid toch vochtarmer dan ik in eerste instantie dacht. De geur is prettig, maar wel vrij aanwezig: als je snel allergisch reageert op parfum in huidverzorging zou ik dat in je achterhoofd houden bij het kopen van deze crèmes. Ik vind de geur wel heel lekker en het roept bij mij meteen associaties met de zomer op.

Een pluspunt is dat ik ook vrij snel allergisch reageer op parfum en tijdens deze testfase op beide crèmes geen allergische reactie heb gehad. Fijn! Mocht dit in de toekomst veranderen dan pas ik deze review aan.

De werking 

En, is mijn huid nu net zo effen en zacht als dat van mijn 3-jarige peuter? Nee. Maar de irritante (droogte)lijntjes op mijn wangen en voorhoofd zijn wel wat vervaagd en mijn huid ziet er over het algeheel wat rustiger en beter gehydrateerd uit. Wel merk ik dat ik zoals altijd gedurende de maand oneffenheden op mijn kin krijg. Deze zijn hormonaal en worden dus niet verergerd door deze dag-en nachtcrème. Een groot pluspunt want dat is wel eens anders geweest tijdens het testen van nieuwe gezichtsverzorging.

Budgettopper en beste koop volgens de Consumentenbond

En dan te bedenken dat de Cien Q10 Dag- en Nachtcrème slechts €3,00 per potje kosten! Voor dat geld kan je lekker royaal smeren en daar ga ik dan ook zeker mee door. In 2014 vielen deze crèmes trouwens al in de prijzen: toen werden ze als beste beoordeeld door de Consumentenbond.

Kende jij deze crèmes al? En wat is jouw favoriete crème?

Filed under Dochterlief reviewt & geeft weg
Author

Romy (1980) is familiemens, wannabe multi-tasker, en bovenal schrijfster in hart en nieren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten. Verder is ze gelukkkig getrouwd en heeft ze een dochter van 4 jaar, haar inspiratiebron voor deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *