10 bekentenissen van een moeder- tag

process of raising children

Deze tag las ik op de blog van Linda van Love2bemama en na 17 maanden moederschap heb ik genoeg ervaring om deze vragen te beantwoorden. Het draait om de uitspraak “Dat zou ik als moeder nou nooit doen!” Nou, al die dingen die ik nooit zou doen, doe ik nu dus wel. BUSTED!

1. Ik zou nooit gaan kolven als de borstvoeding niet zou lukken. Dat leek me een enorm tijdrovende, niet sexy bezigheid. (En dat is het ook!) Maar toen mijn dochter niet aan de borst wilde drinken, ben ik overstag gegaan en heb ik 6 maanden lang bijna fulltime voor haar gekolfd.

2. De kleur roze zou geen prominente rol in mijn dochters garderobe, slaapkamer of speelgoed spelen. Ik kocht allemaal off-white, naturel en grijze spullen. Vervolgens bleek elke kleur roze haar leuk te staan en toen ik eenmaal het eerste roze shirtje voor haar had gekocht, kreeg ze van anderen ook roze kleding. Haar huidige favoriete speelgoed is lichtroze met lila. Tja..

3. Ik zou alleen maar verantwoord en educatief speelgoed voor mijn dochter kopen en knuffels waren al helemaal uit den boze. Al haar favoriete speelgoed maakt geluid en ze heeft wel 85 knuffels die ze allemaal even leuk vindt.

4. Van het bestaan van smartphones en iPads zou mijn dochter pas afweten rond haar 10e verjaardag. Maar dan moet je als moeder niet zo suf zijn om 100 foto’s per dag met je iPhone te maken, waarvan 50 selfies met je kind. Inmiddels pak ik de telefoon soms van Elise af omdat ze anders de hele tijd met Siri wil kletsen of zelfstandig surft naar www.kindertube.nl.

5. Rust, reinheid en regelmaat: 3 sleutelwoorden waar ik me strak aan zou houden. Los van haar bedtijd en avondeten doen we bijna niets volgens een strak schema. Elise weigert op vaste tijden te slapen overdag – dat geeft ze zelf duidelijk aan- en als ze voor een uitje of afspraak niet heeft willen slapen, gaan we er vanuit dat ze slaapt in de auto, wandelwagen of het door ons meegebrachte campingbed. Dat lijkt voor haar het beste te werken, maar elk kind is natuurlijk anders.

6. Nee is nee, punt uit. Net als “Mama telt nu tot 3 en dan is het afgelopen!” Soms heb ik haast, of ben ik moe (meestal is het een combinatie van beide) waardoor ik toch toegeef of door tel tot 150…

7. Ik zou altijd geduldig zijn met mijn kind. Maar dat werkt niet als ik ‘s nachts voor de derde keer uit bed moet omdat Elise besluit dat slapen voor baby’s is. Of als ze mijn zorgvuldig gekookte hap in 1 handbeweging van tafel veegt.

8. Ik zou nooit klagen dat het moederschap zo zwaar is. “……………….”

9. Ik zou nooit zo’n moeder worden die een foto van haar kind als achtergrondfoto op haar telefoon heeft staan en elke gelegenheid benut om foto’s van haar kind te laten zien. Zeker toen Elise nog heel erg klein was heb ik me moeten inhouden om niet elke passant op straat bij de kraag te grijpen, mijn telefoon onder zijn/haar neus te schuiven en te roepen: “KIJK! Kijk nou hoe mijn dochter lácht!!!”

10. Mijn leven zou niet veranderen als ik moeder zou worden, daar zou ik wel voor zorgen! Alles is veranderd, alles is anders. Tijd voor mezelf moet ik plannen; sinds ik moeder ben heb ik daadwerkelijk een agenda. En waar ik verwachtte dat ik heel veel tijd alleen zou willen doorbrengen, merk ik dat ik me toch het lekkerst voel als ik Elise om me heen heb. Ook als ze chagrijnig is, of een driftbui heeft, omdat ik het dan wil oplossen. Maar dan komt punt 8 wel om de hoek kijken. 😉

Welke dingen die jij nooit zou doen als moeder doe jij nu wel?

   Volg mij ook op BloglovinFacebook, Instagram & Twitter

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.