10 dingen die ik niet heb gedaan voor mijn 35ste

 

Verjaardagstaart/ www.dochterlief.nl

 

Deze maand mag ik 35 worden. En dat vind ik eigenlijk nogal wat. Ik ga langzaam richting de 40, ik ben definitief  geen jonge meid meer maar een 30+ vrouw. When did that happen?!

Voordat jullie denken dat ik langzaam wegzak in een dertigerscrisis: no worries.Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat mijn jaren als dertiger me nu al heel veel goeds gebracht hebben. Maar daar schrijf ik misschien nog wel een keer een artikel over.

Op andere blogs lees ik veel bucketlists, oftewel dingen die je eens in je leven gedaan wil hebben. Ik besloot om als tegenhanger een lijst te maken met dingen die ik niet heb gedaan en ook niet meer zal doen voordat ik 35 word.

1. Ik heb mezelf nog nooit van grote hoogtes gestort aan een koord of uit een vliegtuig laten vallen voor de kick. Ik heb een beetje hoogtevrees en zou erin blijven van schrik.

2. Ik heb nog nooit gezwommen met dolfijnen. Laat die dolfijnen alsjeblieft met soortgenoten zwemmen in hun eigen leefgebied. Ik vind het altijd een beetje sneu om te zien en vraag me af of dolfijnen er wel net zoveel plezier in hebben als mensen.

3. Ik heb niet de wereld rondgereisd, terwijl ik echt wel van reizen hou. Maar ik heb een sterke voorkeur voor een aantal landen en voel niet echt de behoefte om ergens in een jungle, woestijn of savanne rond te banjeren.

4. Over reizen gesproken: ik heb nog nooit gebackpackt. Waarom? Omdat ik enorm gesteld ben op comfort en backpacken associeer ik met afzien.

5. Ik ga geen huis kopen voor mijn 35ste. Mijn man en ik huren door omstandigheden. Bevalt ons prima, en wie weet verandert dit nog wel een keer, maar niet voor mijn volgende verjaardag.

6. Ik heb nog steeds geen boek geschreven. Dat vind ik wel jammer. Staat al jaren op de planning.

7. Ik ga niet meer gevraagd worden als hoofdredactrice voor een populair tijdschrift voor mijn 35ste.

8. Ik heb nog nooit gegeten in een sterrenrestaurant. Wel in een restaurant dat later een ster heeft gekregen, trouwens.

8. Ik ga niet meer zo slank worden als op mijn 20ste. Neh.

9. Ik ga geen marathon meer lopen voor mijn 35ste terwijl me dat zeer fantastisch lijkt. Maar goed, ik red de 2 kilometer nog niet eens dus who am I kidding…

10. Ik heb geen tattoo. En dat terwijl ik het serieus overwogen heb. Maar ik ben bang dat ik spijt zal krijgen en bovendien ken ik weinig mensen met tattoos die ik echt heel erg mooi vind.

Heb jij een bucketlist?

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

7 Comments

 1. Hahaha wat een leuke lijst! 35 ben ik nog niet in de buurt, maar het zet me wel aan het denken, moet toch maar eens een lijstje met leuke dingen maken 😀

 2. Geweldig om te lezen! Heel veel dingen heb ik zelf ook nog nooit gedaan en eigenlijk ook helemaal geen behoefte aan 🙂

 3. Ik heb hetzelfde lijstje als ik 35 word, denk ik. Een koophuis zou ik wel willen, maar weet niet of dat binnen 2 jaar lukt 😉

  Komt op je verjaardag een bucketlist met wat je wél hebt bereikt op je 35e? 😉

 4. Ik had niks bereikt van de dingen waar ik altijd van dacht dat je die wel zou hebben op je dertigste; werkeloos, niet getrouwd, geen kinderen, geen koophuis. Dus misschien moet ik inderdaad voor mijn 35ste maar een leuke-dingen-lijst maken waar ik ZELF invloed op heb.

  Maar ik word geen 35, ik blijf voor altijd 28!

  • Dat is een goed idee en zoveel bevredigender en leuker dan de gebaande paden volgen!

 5. Hahaha mooi lijstje! Op 4 en 5 na kan ik alles van je lijstje overnemen 😉 Uhm mag ik je vandaag feliciteren of moet ik wachten tot morgen?

Comments are closed.