10 Food Confessions

sushi/www.dochterlief.nl

Eten: ik hou er van. Jammer dat je van te veel eten dik wordt en ik niet de stofwisseling van mijn tengere dochter heb, anders deed ik het daadwerkelijk de hele dag door zonder er bij na te denken. In dit artikel deel ik mijn eigen bekentenissen over eten, met een eigen twist: het zijn namelijk geen bekentenissen waar ik me echt voor schaam.

Niet te vreten

Al vanaf dat ik heel jong was lust ik 2 dingen echt niet: kaas, in wat voor vorm dan ook op brood – maar wel gesmolten op tosti’s en pizza – en (smeer)leverworst. Dat laatste vind ik zelfs zo vies dat ik het weiger te smeren als het mijn beurt is om brood te smeren in huize Dochterlief. Mijn man is er namelijk gek op. En toch hou ik van hem.

Ultieme favoriet

Mijn ultieme favoriete eten is gegrilde of gefrituurde kip. Ja, ik weet het, het is geen verfijnd eten en ook niet helemaal correct in de tijd van de bio-industrie en de plofkippen, maar ik kom er eerlijk voor uit: jullie lezen de blogs van een echte vleesliefhebster. De lekkerste gegrilde kip ooit (ik droom er nog wel eens over) at ik bij restaurant Henne in Berlijn, waar ze alleen maar (voortreffelijke!) gegrilde kip serveren. Ga niet naar Berlijn zonder daar kip te eten!!!

Sinds ik in Florence in een ongezellig restaurantje met tl-verlichting de zelfgemaakte tiramisu van de vrouw van de eigenaar heb gegeten, heb ik het nooit meer ergens besteld omdat ik me niet kon voorstellen dat ik ooit ergens lekkerder tiramisu zou eten. Het was hemels, echt, ik at mijn vingers erbij op. Bij datzelfde restaurant kon je een echte Bistecca alla Fiorentina, oftwel Florentijnse biefstuk (nogmaals sorry, vegetariërs…) bestellen en die biefstuk gaven ze zelfs een eigen tafeltje. Zie foto voor bewijs.

bistecca alla fiorentina/ www.dochterlief.nl

Ik realiseer me net trouwens dat ik in Florence, in een restaurantje ergens in een louche ogende buurt ook de lekkerste pizza ooit heb gegeten. Er waren alleen maar Italianen en er stonden maar 4 of 5 pizza’s op de kaart, waaronder deze met mozzarella en basilicum. Wát een lekkere pizza was dat. Ik smokkel een beetje want ik heb maar 10 confessions te doen maar die pizza moest ook echt even vermeld worden. Zie hier de foto!

Pizza Florence

Guilty pleasure

Mijn guilty pleasure: noodlesoep uit een pakje met gebakken uitjes. Als snack wanneer ik mijn dag niet zo heb. Het zal in de genen zitten, misschien. Vissticks vind ik ook heel lekker. Mijn dochter haalt haar neus er voor op, maar ik eet ze graag voor haar op.

Hier zou ik een fortuin aan uit kunnen geven

Ik zou een fortuin kunnen uitgeven aan goed bereide sushi. Sterker nog, dat heb ik wel eens gedaan, maar ik ga het bedrag hier niet vermelden. Ik kan het iedereen aanraden. You only live once.

Tea, please!

Ik ben een echte theeleut en kan er liters van drinken, zelfs in de zomer. Ik ben vooral gek op groene thee en verse muntthee met honing. Sinds ik moeder ben drink ik ook koffie: alleen cappuccino’s, dat dan weer wel. Want ‘echte koffie’, zoals espresso of koffie zonder suiker of melk vind ik niet te zuipen. Als ik op mijn werk verzucht dat ik echt een shot cafeïne moet hebben, bedoel ik dat een latte machiatto met caramelsmaak moet hebben.

Zwangerschapscravings

Een eetgewoonte die na mijn zwangerschap nooit meer is overgegaan is dat ik af en toe dringend een broodje kroket met van Van Dobben kroketten moet hebben. Met mosterd natuurlijk. Ook at ik kilo’s aardbeien.

Kookprogramma’s bingen

Ik kan uren kijken naar kookprogramma’s en word er helemaal zen van. 24Kitchen staat hier regelmatig aan als achtergrondzender en dan kan ik alle smaken zo door de tv heen proeven.

Grote verwachtingen

Omdat ik van Indische afkomst ben, verwachten mensen dat ik uitstekend Indonesisch kan koken. Ik moet die mensen altijd teleurstellen want dat is niet zo. Ik moet echt moeite doen om goed Indonesisch te kunnen koken. Ik haal alle recepten uit kookboeken of krijg ze van familie. Spekkoek koop ik gewoon bij de toko. En ook al zou ik het graag vaker willen doen, ik kan de loempia’s van de oma van mijn man toch nooit evenaren.

Liever niet

Ik haat Hollandse kost, behalve stamppotten. Maar een te gaar gebakken stuk vlees, droge gekookte aardappelen en tot snot gekookte groenten mogen wat mij betreft verbannen worden. Net als Maggi en kaassaus uit een pakje. Sorry voor de liefhebbers!

Wat zijn jouw food confessions?

3 Comments

  1. “Maar een te gaar gebakken stuk vlees, droge gekookte aardappelen en tot snot gekookte groenten mogen wat mij betreft verbannen worden.”

    Ho! Romy! Hollandse kost kan ook goed klaargemaakt worden he! Een precies goed gebakken karbonade, heerlijke smeuïge nieuwe aardappels en verse boontjes uit de tuin met een lekkere bite. Zo vind ik mijn Hollandse kost heerlijk! Want uiteindelijk: pasta kun je ook tot snot koken en een pizzabodem kan ook als karton zijn 😉 (Verder trouwens wel erg leuk om te lezen over je eetvoorkeuren!)

  2. Haha, leuk om te lezen. Ik moet ook eens naar Florence gaan! Ik ben dol op Italiaans eten en nog nooit in Italië geweest, 24Kitchen zijn wij hier ook zo fan van en wij drinken tegenwoordig regelmatig oplos- latte machiatto , is ook lekker!

    • Echt een keer naar Italië gaan hoor, als je zo van het eten houdt. Ik vond het er de hemel op aarde, haha. En dan vooral aan de locals vragen waar je lekker kan eten. Vaak eindig dan in de meest wonderlijke restaurants.(waar je dan als enige buitenlander zit.)

Comments are closed.