2 jaar Dochterlief.nl: Feiten over de Blog & Blogger- Tag

Feiten over de Blog & Blogger Tag

Niet te geloven: vandaag blog ik precies 2 jaar op Dochterlief.nl! Dat had ik niet gedacht toen ik 2 jaar geleden onzeker mijn eerste artikel online zette. Ik ben nooit erg vasthoudend geweest wat hobby’s betreft en sta er om bekend er snel de brui aan te geven. Maar bloggen bleek toch echt een ander verhaal. Een mooi moment om jullie een kijkje in de keuken te geven.

Ik vond het eigenlijk ook wel een goede gelegenheid om een eigen Tag te verzinnen. Voor de lezers die niet weten wat dit is: een tag is een vragenlijst die wordt ingevuld en wordt doorgegeven in blogland door andere bloggers te nomineren. Dat laatste doe ik bijna nooit, omdat er soms periodes zijn dat heel veel bloggers 1 Tag invullen en ik niet meer weet wie al eens genomineerd is. Nu begin ik er zelf eens een keer mee, dus hoef ik me over dat laatste niet meer druk te maken. 😉 Je leest mijn nominaties onderaan dit artikel.

Hoe ben jij bevangen door het blogvirus?

 

Dochterlief.nl bestaat sinds oktober 2014 maar ik blogde ver daarvoor al op een blog via web-log.nl. Toen was bloggen nog helemaal niet zo hot & happening als het nu is maar ik vond het geweldig dat er zoiets bestond. Schrijven deed ik al heel erg lang maar gaandeweg begon er toch de behoefte te ontstaan om mijn hersenspinsels met de wereld te delen. En toen mijn dochter uiteindelijk bijna een jaar oud was besloot ik de knoop door te hakken en gewoon een nieuwe blog te beginnen met haar als inspiratiebron. De rest is geschiedenis.

Wat is je favoriete blogplek?

 

Ik zou graag willen zeggen dat ik heel gedisciplineerd in een eigen kantoortje zit om aan de blog te werken, maar in de praktijk komt het er op neer dat ik of aan onze keukentafel zit, of op de bank op mijn iPhone een concept typ.(en vaak ook per ongeluk weer delete, want we weten allemaal hoe klein zo’n  #$%@! schermpje is.) Dat laatste is tegelijkertijd heel tricky, want het betekent dat ik altijd en overal kan bloggen als ik mijn telefoon maar bij me heb. En dat doe ik dus ook, zelfs wel eens in bed vlak voor bedtijd.

Heb je een vaste blogroutine?

 

Nee, eigenlijk niet. Vaak werk in de weekenden aan mijn blog maar zelfs dan moet ik er echt voor gaan zitten. Ooit blogde ik elke avond, maar ik ben gevoelig voor RSI en ik zit overdag ook al een flink aantal uur achter mijn laptop. Dus ik probeer het nu te doseren. De ene week lukt dit me beter dan de andere week en dat heeft invloed op het aantal artikelen dat verschijnt.

 

Spiegelreflex-camera of telefoon als camera gebruiken?

 

Goede productfoto’s maken is nog een verbeterpunt voor mij. Ik zeg al maanden dat ik echt een fotohoekje moet gaan inrichten en een goede camera moet aanschaffen, al is het maar om goede foto’s van Elise te maken of om juist vaker dingen vast te leggen. In de praktijk ben ik echter gek op mijn iPhone en moet ik bekennen dat alle foto’s op deze blog ( die ik niet van Stock Foto sites haal) met een iPhone zijn gemaakt. Het kost me weinig bagage, is makkelijk en met de huidige fotobewerkings-apps heb ik soms mijn laptop helemaal niet meer nodig. Maar ooit gaat ‘ie er wel komen hoor, dat echte fototoestel!

Social media- fanaat of liever offline?

 

Tja. Ik heb zo mijn fases dat ik gek word van mijn eigen social-mediaverslaving en het eindeloos online zijn en dan las ik een pauze in. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik op werkdagen amper tijd heb om er iets aan te doen. Maar in de weekenden en vrije dagen wil ik er nog wel eens los mee gaan. Dus als ik moet kiezen vrees ik dat ik onder aan de streep toch de social media-fanaat ben.

Van welk artikel heb je spijt dat je het geschreven en geplaatst hebt?

 

Ik vind het soms lastig om de balans te vinden tussen ‘te persoonlijk’ of ‘taboedoorbrekend.’ Daarnaast ben ik persoonlijk ook wel erg van de maatschappelijke onderwerpen dus ik laat me niet snel weerhouden om alsnog over het betreffende onderwerp te schrijven. Wat ik het vervelendst vind is dat ik soms erg persoonlijke artikelen schrijf, hier veel pijn en moeite in stop en dan later zie dat juist dat artikel minder gelezen is of 0 reacties heeft gekregen. Mijn artikel over mijn pestverleden is er 1 die me dan gelijk te binnen schiet, maar er waren er nog wel meer. Spijt hebben is een groot woord maar ik vraag me dan wel af of ik erover had moeten schrijven.

Op welk artikel ben je juist heel erg trots?

 

Kijk, dat vind ik dan meteen een lastige vraag om zelf te beantwoorden. 😉 Van de zomer plaatste ik enkele artikelen van mijn oude blog. Stuk voor stuk best persoonlijke artikelen die veel zeggen over hoe ik als persoon tegen de wereld aankijk. Die werden tot mijn grote verbazing echt heel erg goed gelezen en de reacties waren ook erg positief. Voor mij een enorme opsteker omdat ik dat soort artikelen stiekem het allerleukst vind om te schrijven.

Een kijkje in de cijfers. Wat was het hoogste aantal bezoekers op je blog op 1 dag?

 

650 bezoekers. Dat was toen ik met een artikel viral ging – althans volgens mijn eigen bescheiden begrippen dan. Dit resulteerde weer in een interview op Vrouw.nl en toen ging het balletje rollen. Het was wel een tijdelijke piek helaas, maar het gaf me wel een enorme boost!

Wat is jouw slechtste eigenschap als blogger?

 

Ik ben een enorme pietlut als het gaat om grammatica en schrijfstijl. Ik ben niet heilig hoor; spelfouten maak ik zelf ook wel maar ik baal daar altijd op een vrij ongezonde manier van. Ik ben erg van het check, check dubbelcheck voordat ik een artikel in plan. Ook denk ik de laatste tijd erg na over hoe artikelen over kunnen komen op de lezer. Dat heeft vooral te maken met dat mensen vaak hun eigen invulling kunnen geven aan een artikel en zo aannames kunnen doen die niet stroken met mijn intentie achter een artikel. Ergens wel positief, maar het kan ook remmend werken op het schrijfproces.

Wat is jouw beste eigenschap als blogger?

 

Ik denk dat ik inhoudelijk sterke teksten schrijf en daarnaast ben ik ook oprecht geïnteresseerd in het lezen van de blogs van andere bloggers. Ik hoop dat dit ook daadwerkelijk zo op anderen overkomt.

Alle artikelen zelf schrijven of gastbloggers inschakelen?

 

Dit vind ik een lastige. Ik denk dat de lezers uiteindelijk toch het meest geïnteresseerd zijn in de persoon achter de blog en dat gastbloggers kunnen afschrikken, maar aan de andere kant kan ik nou eenmaal niet over alles schrijven en vind ik gastbloggers een leuk extraatje. Eens in de zoveel tijd vind ik voor nu prima, wie weet wordt dit ooit nog eens anders.

Heb jij typische blogger-kenmerken?

 

Ja, inmiddels wel. Mijn smartphone zit af en toe aan mijn hand vastgeplakt, ik maak overal foto’s van want je weet maar nooit, ik zie in bijna alles een blogonderwerp en kan geen winkel meer binnenlopen zonder te denken: is dit leuk om met mijn lezers te delen?

Hoeveel foto’s moet jij maken voordat je de perfecte selfie hebt?

 

Hou op, schei uit. Ik ben totaal niet fotogeniek en schrik me altijd rot als ik per ongeluk het beeld omdraai als ik een foto wil maken. Ik ben ook gek op de vele flatterende filters en fotoshop-apps. Dus euh…een stuk of tien minimaal.

Wat is jouw ultieme wens voor de blog?

 

Dat Dochterlief.nl nog heel veel jubilea mag vieren!

Bij deze tag ik Merel van Lotus Writings, Bregje van BregBlogt, Nicole van Meisje Eigenwijsje en Ramona van Kijk, Mama! Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. Wil je deze Tag overnemen? Dan zou ik het fijn vinden als je een link naar mijn blog plaatst.

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

19 Comments

 1. Pingback: Feiten over de Blog en Blogger Tag - Lotus Writings

 2. Pingback: Als ik aan bloggen denk - Tag - Je Suis Falco

 3. Pingback: Als ik aan bloggen denk ~ TAG - Lifeandblog

 4. Pingback: Feiten over de Blog en Blogger Tag: als blogger van toen tot nu - Lotus Writings

 5. Pingback: Feiten over Everyday-Life en over mij als blogger! - Everyday-Life

 6. Pingback: Het Grote Tag overzicht; vragenlijstjes die je op je blog vrij kan overnemen - Bloggerslijst

 7. Pingback: Feiten over de Blog & Blogger – Tag – Kijk, mama!

 8. Leuk! Ik was even bang dat het vooral vragen werden die ik al in andere blogtags had beantwoord haha. Maar dat is gelukkig (op een enkeling na) niet zo! Ik neem hem heel graag over, bedankt voor het taggen 🙂

  • Ik snap dat het eng is, maar dat is nergens voor nodig want schrijven kan je al! ?

 9. Superleuk! Ga van de week gelijk aan de slag ? grappig, ben ook op web-log.nl begonnen. En als het virus je eenmaal te pakken heeft…

  Gefeliciteerd met je jubileum! Op naar de volgende twee jaar.

  • Leuk! Er werd daar veel anoniem geblogd en dat maakte het meelezen best intiem. Ik mis dat soms wel.

   • Ja dat klopt inderdaad. Ik hield via de blog vaak mijn ouders en opa en oma op de hoogte van de zwangerschap toen. Nu is anders inderdaad… Misschien tijd voor een boek 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.