5 blogs die ik graag lees + mijn favoriete artikelen

5 blogs die ik graag lees/ww.dochterlief.nl

Als blogger ontkom je er eigenlijk niet aan om andere blogs te lezen, en ik doe dat dan ook graag. Ik krijg veel inspiratie van andere blogs en ik zou zelfs kunnen concluderen dat ik het lezen van blogs tegenwoordig liever doe dan het lezen van papieren tijdschriften en boeken. (Schreef ik dat als liefhebber van papieren boeken nou echt?! Oef. Wat een bekentenis.)

Als ik geen idee heb wat ik wil koken, kijk ik op een foodblog. Heb ik inspiratie nodig op modegebied? Even die laatste blogpost van die bekende fashionblogger lezen. Zou het kind van die ene blogger eigenlijk wel doorslapen? *scrolscrolscrol*
Ja, ik geef het eerlijk toe: ik begin verslaafd te raken aan het lezen van andere blogs and proud of it! Dat komt ook doordat er achter die blogs echte mensen zitten, die dezelfde passie delen en het lef hebben om zichzelf bloot te geven op social media. Het is the real deal, en dat is wat het voor mij zo aantrekkelijk maakt. Na bijna 8 maanden bloggen heb ik een aantal favoriete blogs. Graag deel ik deze met jullie. Ik voeg meteen een link toe naar een artikel van de betreffende blogger waar ik veel aan heb gehad, me aan het denken heeft gezet of me vrolijk heeft gemaakt.

1. Petra heeft ook een dochter, en is nog niet zo lang bezig met bloggen op haar blog modernemoeder.nl.  Ze schreef onlangs een indringend artikel over onze huidige wereld waar ik het helemaal mee eens ben. Haar schrijfstijl is erg prettig en ik hoop dat ze nog lang door gaat met haar blog.

2. Om Nele, van MamaExpert.be, moet ik regelmatig erg lachen. Zij is moeder van een zoon en een dochter en beschrijft op smakelijke wijze en met Vlaamse flair haar leven als werkende moeder. Ze geeft daarbij ook originele en goede tips, zoals deze blogpost die ze o.a speciaal voor mij schreef, over hoe je je kindje afscheid kan laten nemen van de fopspeen (of, op zijn Vlaams, van de ‘tut’.)

3. Dagmar van ByDagmarValerie deelt mijn passie voor boeken en heeft daarnaast een succesvolle blog waar de positieve energie vanaf spat. Zo startte ze in haar eentje Project Positief, wat een ware movement werd in de bloggerswereld. Ik vulde een tijdje geleden de door haar verzonnen Project Positief Tag in. Dit artikel van haar over je minder druk maken om nutteloze dingen gaf me stof tot nadenken.

4. Rory van de blog 40envoorheteerstmoeder.nl werd op latere leeftijd moeder van een prachtige dochter en schrijft hier op een open en boeiende wijze over. Haar artikel over wanneer haar tweede kind zou komen inspireerde mij tot het schrijven van een soortgelijk artikel met mijn visie.

5. Last but not least: Lilian van Sofieschrijft.nl (ik dacht dat je echt Sofie heette, Lilian!) schrijft een online magazine met leuke artikelen over opvoeden, recepten, favoriete boeken en tv-tips. Ook zij is moeder van een dochter en gaat binnenkort trouwen met haar grote liefde! Haar artikel over kritisch zijn met wie je omgaat werkte wel even bij me door na het lezen. Erg waar!

 Volg mij ook op BloglovinFacebook, Instagram & Twitter

 

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

6 Comments

  1. Pingback: Bijbabbel - over beschermengelen en zo - mamaexpert

  2. Graag gedaan allemaal! Jullie verdienen het! 🙂

  3. Wauw, ik ben er stil van! Wat een onwijs lieve woorden, ik vind het echt super superlief van je onwijs bedankt <3 Dit is de allermooiste afsluiter van het weekend die ik mij maar kon bedenken, ontzettend bedankt <3 Heel veel liefs Xx

  4. Oh joh, wat lief dat je me noemt! En wat leuk dat je wat aan m’n artikel hebt gehad! Ben helemaal blij nu, haha 🙂

  5. Hi Romy! Superleuk dat je mij hebt genoemd! Dankjewel en heel fijn om te horen dat ik je heb geïnspireerd. Dat is toch wel een van de mooiste complimenten om te krijgen.Ik heb de laatste tijd weinig tijd gehad om blogs te lezen, maar jouw lijstje ga ik zeker ook bekijken! Fijne zondag nog!

  6. Wauw dank je wel! Jouw blog behoort tot mijn favorieten, dus ik voel me zeer vereerd.

    Ik ben trouwens absoluut van plan om door te gaan! Heb een drukke week achter de rug met weinig blogtijd en ik schrijf niks vooruit (zo’n pro ben ik nog niet) maar ik ga gauw weer schrijven. 🙂

    O ja en superleuk om Dagmar ertussen te zien staan! Zij is een soort collega van mij en ze is ook echt een van de zonnigste mensen die ik ken. Precies zoals op haar blog!

Comments are closed.