6 series op Netflix die ik nooit afkeek

Normaal gesproken zijn Netflix en ik een match made in heaven. Wat mij betreft is het de beste uitvinding sinds de wasdroger. Maar sommige series en ik bleken geen match, ook al was ik over sommige series seizoenen lang enthousiast.

Sense 8

Hoe enthousiast ik in een eerder artikel ook over deze serie was, seizoen 2 bleek tegen te vallen. Sterker nog: man en ik kwamen niet eens door de eerste aflevering van dat seizoen heen. Zo jammer! Sense 8 schijnt qua kosten een van de duurste series ooit te zijn, maar zelfs dat helpt niet. Wat me in het bijzonder tegenstaat? De vele scènes waarin je niet weet met welk personage je mee kijkt en de overdosis aan seks-scènes. Ben ik echt niet vies van, maar doen ze ook nog iets anders? Jammer, want het kan zo’n goede serie zijn.

Riverdale

Toen ik hier net mee begon wist ik niet wat ik ervan moest denken. Waar was ik precies naar aan het kijken? Na een paar afleveringen leek ik erin te komen. Tieners, een moordzaak, een retro-setting en mijn voormalige crush Dylan uit Beverly Hills 90210 als een van de vaders (oh, ik word zo oud): niets mis mee. Maar ik mis een beetje… je ne sais quoi. En ik begon me steeds meer te ergeren aan met name de vrouwelijke actrices. Dus ik stopte met kijken en weet nog steeds niet wie de moord gepleegd heeft.

Orphan Black

Deze serie had me in eerste instantie meteen op het puntje van mijn stoel zitten. Goede acteurs, een boeiend verhaal en precies de juiste snelheid. Vervolgens werd het naar mijn idee een beetje ongeloofwaardig. Mijn man haakte het eerst af, en die houdt juist wel van een beetje sci-fi. Ik weet niet wat het is maar ook ik ben er uiteindelijk mee gestopt. Vele andere mensen zijn echter heel enthousiast over Orphan Black dus misschien ligt het aan mij. Of wordt het juist beter na het eerste seizoen? Laat het me vooral weten!

Fuller House

Het was bijna te mooi om waar te zijn: de serie waar ik vroeger als klein meisje voor aan de buis gekluisterd zat zou zijn come-back maken op Netflix. De familie Tanner zou terugkomen op tv! Ik ging er uitgebreid voor zitten, maar wat bleek? Ik was Full House ontgroeid. De grapjes waren nog flauwer, de lachband op de achtergrond inmiddels echt gedateerd en ik miste de tweeling. Groot pluspunt: Uncle Jesse. Maar zelfs daar kan ik geen tig afleveringen naar kijken. Kortom: ik keek zelfs seizoen 1 niet uit.

Orange Is The New Black

Ik heb het keer op keer geprobeerd, want ik kijk al sinds het begin naar OITNB. Het vorige seizoen vond ik al erg grimmig en heftig, maar ik besloot het toch een kans te geven. Alleen: ik kom maar niet verder dan aflevering 5 van het nieuwste seizoen. Ik ben het gezeik en de negativiteit zat, ik mis de humor een beetje en ik kan Piper echt niet meer uitstaan: best lastig als het verhaal voornamelijk om haar draait. Toen ik laatst maar de was ging sorteren tijdens het kijken wist ik het zeker: het was mooi geweest.

Girlboss

Girlboss werd gepromoot als de nieuwe powervrouw-serie, dus mijn interesse was gewekt. Er was alleen een klein probleem: de hoofdrolspeelster. Die zit namelijk echt in mijn allergie. Vooruit, ze moet nog girlboss worden, want ik kwam niet verder dan aflevering 1, maar jeetje meid: DOE eens iets met je leven. Volwassen worden, of zo. Wát een prinses op de erwt zeg! Ik geloof best dat ze uiteindelijk een succesvolle girlboss wordt gezien het boek waar het op gebaseerd is, maar geef mijn portie maar aan fikkie.

Heb ik het mis of had ik het gewoon langer moeten volhouden? Welke series keek jij nooit af? Ik lees het graag!

12 Comments

 1. Ik vind ‘The Goldbergs’ geniaal! Extra leuk omdat het zich in de 80’s afspeeld (…nineteen eighty something) Echt een oldskool serie. Heb toen alles op Netflix afgekeken.

 2. Haha, herkenbaar, en dan met name Fuller House. Ik vond Full House vroeger echt helemaal te gek, baalde als ik een aflevering had gemist. Vol verwachting begon ik te kijken. Maar een tegenvaller was dat. Na de eerste aflevering ben ik al afgehaakt.

  • Ik heb er nog 3 gekeken want ik bleef hoop houden, haha. Oude afleveringen zou ik nog steeds kijken, al was het maar voor alle 80’s kleding en muziek.

 3. Girlboss moet je langer volhouden (vind ik). Die griet is alles behalve een prinsesje. Ik heb me in ieder geval kostelijk vermaakt met die serie!

 4. Zitten met oitnb nu in seizoen 3. Nu nog enthousiast, maar vrees het ergste haha. Gelukkig hebben we seizoen van New Girl nog achter de hand. En Jane the Virgin, al ben ik de enige die die kijkt. Een paar anderen hierboven stonden op mn lijstje maar weet niet of ik dat dan nog moet doen. Je redenen om af te haken klinken als iets dat ik zou kunnen zeggen

 5. Sense8 haakte ik na een aflevering al af en met het laatste seizoen van OITNB heb ik precies wat jij beschrijft. Ergens halverwege was ik er klaar mee. Nu begonnen aan het tweede seizoen van Bloodline overigens. Waarmee we doorgezet hadden trouwens was The Americans. En geen spijt van gehad. We smachten echt naar een nieuw seizoen daarvan op Netflix!

  • Oh ja, The Americans is zwaar favoriet hier in huis. Ik kan niet wachten op het nieuwste seizoen!

 6. Ik keek precies dezelfde series niet af, behalve Riverdale.
  Die heb ik helemaal afgekeken en uiteindelijk was ik nog enthousiast ook.

  • Misschien kijk ik de aflevering waarin de moordenaar bekend wordt gemaakt nog terug.

 7. Sense 8 heb ik ook maar 3 afleveringen van gezien. Misschien dat ik die nog wel wil oppakken. Maar het gaat mij te traag. Net als Bloodline, OA. Bij Orphan Black had ik precies hetzelfde. Het eerste seizoen was super spannend. Vanaf het tweede seizoen ging het achteruit.

Comments are closed.