8 dingen die je herkent als je een meisjesmoeder bent

Wie net als ik moeder is van een dochter, zal op veel dingen die ik schrijf waarschijnlijk instemmend knikken. Sommige dingen herken je namelijk alleen als je een meisjesmoeder bent. Ik zette mijn bevindingen voor jullie op een rijtje.

Leert je dochter praten? Berg je dan maar. Uiteraard zijn er stillere exemplaren maar die van mij kletst van ‘ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. En als ze niet kletst, dan zingt ze. Misschien heeft het te maken met dat vrouwen van nature wat meer sociaal georiënteerd zijn dan mannen, want ik zie sinds kort dat het kletsen bij mijn dochter voor haar een hele duidelijke functie heeft: vriendjes maken. Ook aan haar knuffels wordt gevraagd hoe het gaat en ze houdt hele theekransjes met haar poppencollectie. ‘Vreemde’ mensen worden ook niet gespaard; ze kijkt even de kat uit de boom en gaat daarna los.

Over knuffels en poppen gesproken: die moeten te allen tijde bij haar in de buurt zijn en worden behandeld alsof het gezinsleden zijn. Is het dan toch zo dat vrouwen van kleins af aan meer zorgen dan mannen?

Kleding is enorm belangrijk. Hier zijn vooral felle kleuren en printjes favoriet. Mijn dochter heeft (nu al!) een duidelijke voorkeur voor kleding, met name voor schoenen. Haar regenlaarsjes met sterren wil ze het liefst ook binnen aan en ook voor mij kiest ze op haar eigen manier kleding uit. Mooiste kledingstuk van mij volgens haar: mijn sweater met pailletten print.

regenlaarsjes

Slaan en krabben. Ja ja, het hebben van een meisje heeft ook mindere kanten. Is ze het ergens niet mee eens, dan wil ze in het uiterste geval nog wel eens gaan slaan of krabben uit onmacht. Hetgeen hier meteen wordt afgestraft, zodat ze nu voornamelijk op tafels, stoelen of knuffels slaat als ze boos is. Gelukkig zijn die buien ook snel weer over.

De Pruillip. Heeft dat nog toelichting nodig? Wij zien hem hier regelmatig en het kost me de grootste moeite om mijn gezicht in de plooi te houden, want het staat zo schattig. Maar, en dat kan ik mis hebben: ik heb het nog geen enkel klein jongetje zien doen.

Werkt dat allemaal niet? Dan gaat ze gillen op een manier die bij mij hetzelfde effect heeft van met je nagels over een schoolbord gaan. Brrr! Dat gillen doet ze trouwens ook uit enthousiasme. En wat blijkt: ze is heel vaak enthousiast.

Roze, paars en rood zijn de populairste kleuren als het gaat om kleding en speelgoed.

Hoe haar haren zitten is nu al belangrijk. Ik mag er niet aankomen met de borstel (krullen), dat doet ze zelf wel. Af en toe gooit ze haar haren net zo uit haar gezicht als ik. Strikjes, haarbanden en clipjes heb ik in enorme voorraden in huis maar trekt ze uit haar haren. Haar haarlotion daarentegen is een belangrijk onderdeel van het aankleedritueel en mag tegenwoordig niet worden overgeslagen, want dat ruikt zo lekker volgens haar.

Crèmes en lippenbalsem ben ik standaard kwijt omdat mijn dochter vindt dat ze dat ook allemaal op moet. Regelmatig vind ik tubes in haar speelgoedvoorraad of onder haar bed.Ze heeft haar eigen spullen, maar mama’s spullen zijn het fijnst.

En dan is ze nog niet eens twee! Waar gaat dat naar toe?

Photo by Caroline Hernandez on Unsplash

Filed under Dochterlief groeit op
Author

Romy (1980) houdt van schrijven, lekker eten, lezen en mooie plekken. Schrijft momenteel eindelijk haar eerste kinderboek en bezit honderden notitieboekjes vol met nog meer verhalen.

8 Comments

  1. Die van mij is nu 4 (en een half als ‘t aan haar vraagt!) en helaas, deze fase blijft nog wel even hangen!
    Ze heeft een hele duidelijke kleding smaak, mijn kuiken heeft nog nooit een spijkerbroek aangetrokken, ze vertikt het gewoon. D’r haar moet voor het slapen gaan per se in een vlecht, anders gaat het in de war…en tja, die pruillipjes hé…dat blijft een dingetje!

  2. Haha, zeker herkenbaar. Alleen heeft Anna geen interesse in haar haar (ze wil alleen ook de krultang erin als ik dat doe) en gilt en krabt ze gelukkig niet. Maar dat herken ik dan weer van haar vriendinnetjes 😉

    En dat kletsen tegen vreemden is ook zo grappig ja. Laat ze haar nieuwe nagellak zien aan wildvreemde mannen.

    Leuk he, meisjes! 🙂

Comments are closed.