Alarmfase 1: waar is haar lievelingsknuffel gebleven?!

Waar is haar lievelingsknuffel nou gebleven?

Vorige week legde ik mijn kind op bed. Ze ging lekker liggen, verzamelde haar bedknuffels om zich heen en vroeg toen vertwijfeld: ‘Mama? Waar is Waf-Waf nou?’

Een zoektocht van ruim een half uur volgde, maar zowel mijn man als ik konden haar Wubbanub met daaraan een roze hondje niet meer vinden. Ik wist 100% zeker dat ze hem niet mee naar buiten had genomen die ochtend, maar waar was hij dan wel gebleven? Met de smoes dat Waf-Waf zich verstopt had en toen in slaap was gevallen, ging ze uiteindelijk slapen.

Flashback

Dit is me al eens eerder overkomen. We waren net geswitcht van wandelwagenbak naar buggy, toen mijn kind haar lievelingsknuffel – Waf Waf voor intimi- op weg naar de supermarkt uit de wagen gooide zonder dat ik dit doorhad. Eenmaal thuis brak de pleuris uit. Niet bij haar, maar bij mij.

Ik had de betreffende speenknuffel een paar dagen na haar geboorte gekocht en sindsdien had ze ‘m dag en nacht bij zich. Het idee dat ik de allereerste knuffel van mijn kind had verloren, leverde een huilbui van mythische proporties op. Bij mij dus, niet bij haar.

Al keek ze vertwijfeld om zich heen toen ze haar speenknuffel niet kon vinden. Ik liet een briefje achter bij de winkels waar we geweest waren en liep later de hele route nog eens in mijn eentje, maar Waf- Waf bleef spoorloos. Totdat ik een paar dagen later een berichtje in de spambox van mijn Facebook vond. Een cassiere van de supermarkt had me opgespoord om me te laten weten dat de speen knuffel gevonden was. Sindsdien stond ik trouw in haar rij bij de kassa. Eind goed, al goed dus.

Maar nu is het dus weer zover

We zijn inmiddels een paar dagen verder en haar speenknuffel is gewoon nog steeds spoorloos. Ik heb wasmanden op de kop gezet, alle kasten open getrokken, de wasmachine en droger gecheckt, onder meubels gekeken, alle geheime verstop-plekken gedubbelcheckt…maar Waf-Waf is nog steeds weg. Ik snap er niks van, en mijn dochter nog minder. Ze vraagt elke dag naar hem. Ondanks dat ze nog een andere speenknuffel heeft – die nu bewaakt wordt met haar leven- en ze er stiekem toch een beetje te groot voor werd, baal ik er flink van. Want de betreffende knuffel was een limited edition die uiteraard niet meer verkrijgbaar is.

Les 1 voor nieuwe ouders: heeft je kind een favoriete knuffel? Koop er gelijk 3!

Update: De knuffel is terecht! Uiteindelijk bleek ze hem zelf ergens in een zakje te hebben gestopt en in het onderste kastje van haar keukentje te hebben gedaan…ik had dit artikel al eerder getypt en ingepland en ben blij met het happy end! 😉

Filed under Dochterlief groeit op
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

7 Comments

  1. Wat een opluchting! Ik weet nog wel dat ik mee zat te huilen omdat haar knuffeltje zoek was. Gelukkig is ze hem inmiddels vergeten #dagbumba.

  2. Wat fijn dat jullie hem weer hebben gevonden! Hier is dat gelukkig nog niet gebeurd, maar ik probeer haar favoriete knuffel zoveel mogelijk in haar bedje te laten liggen.

    • Dat probeerde ik ook, totdat dus de fase aanbrak dat knuffel overal mee naar toe moest. 😉

  3. Oooh gelukkig is ie terecht! Wij hebben het laatst ook meegemaakr, zo niet tof! Gelukkig is de vervangende Apie nu wel geaccepteerd en liggen er nog 2 exemplaren in bed. En hij mag nooit meer mee naar buiten! De knuffel dan he, de dreumes mag nog wel mee ?

    • Fijn dat jullie dreumes de vervanger wel accepteert! Het is echt iets waar ik nooit over na had gedacht, zo’n favoriete knuffel en het effect er van op een kind. Van mij mag haar knuffel ook niet meer mee naar buiten. Ik trek dit niet nog een 3e keer. ?

Comments are closed.