De ‘Wat als je moet kiezen’ TAG

de wat als je moet kiezen tag

Laat ik eens beginnen met de bekentenis dat ik heel erg slecht ben in keuzes maken. Waarom? Er is te veel keus tegenwoordig. Toch is het mij gelukt om deze ‘Wat als je moet kiezen tag,’ verzonnen door Tips voor Papa’s, in te vullen. Ik geef jullie mijn antwoorden op vragen als ‘Heb je liever een frikandel of een kroket?’ Nou, dat heb je toch altijd al van mij willen weten? 😉

De dilemma’s

 

Op de fiets: wind tegen op de heenweg of terugweg?

Kijk, daar ga ik al. Ik kan niet kiezen, want ik heb altijd de wind tegen als ik op de fiets stap, of ik nou ergens vandaan kom of ergens naar toe ga. Energie-technisch kies ik dan maar voor de wind tegen op de heenweg, er vanuit gaande dat ik genoeg energie heb om dit te trotseren.

Zomer of winter?

Ik ben meer een lente-mens, maar die optie kon ik niet kiezen. Mijn voorkeur gaat dus uit naar de zomer, voornamelijk om de aangenamere temperaturen en zon. Ik word echt chagrijnig van winterweer, al kan ik de combinatie van sneeuw en zon op een winterdag best waarderen.

Frikandel of kroket?

Tijdens mijn zwangerschap was ik verslaafd aan broodjes kroket met veel mosterd en die voorkeur is eigenlijk nooit meer overgegaan.

Fiets of auto?

De auto, want op de fiets heb ik altijd wind tegen. 😉 Nee zonder gekheid, ik kan beide wel waarderen. Al ben ik vooralsnog geen fan van fietsen samen met mijn peuter, omdat mijn mamafiets zo zwaar is en door de vrachtlading aan spullen die ik mee moet nemen. Misschien moet ik er deze zomer maar meer mee oefenen, want zij vindt het hartstikke leuk en daar gaat het mij uiteindelijk om.

Apple of Android?

Apple. Ik heb al verschillende iPhones versleten. Ooit wil ik nog een MacBook Pro, maar vooralsnog doen mijn eigen brakke laptop uit het jaar 0 en de Dell laptop van mijn man het prima.

Ochtend of avond?

Ik ben van nature eigenlijk geen ochtendmens, maar met een baan en een kind moet je natuurlijk wel. Daardoor ben ik de ochtenden ook meer gaan waarderen. Ik kies dus voor de ochtend, puur omdat ik dan nog de meeste zin en energie heb om dingen te ondernemen. Ook de ochtenden in het weekend dat we als gezin lekker kunnen aanrommelen vind ik heerlijk. Kent niet iedere ouder het gevoel dat je soms bij het naar bed brengen van je kind denkt : ‘Schuif eens op, ik ga er naast liggen.’ ? Dat gevoel heb ik toch wel 3 keer per week en dat zegt veel over hoe ik mijn avonden doorbreng.

Vroeg beginnen met werken of laat thuis?

Absoluut vroeg beginnen. Bij mijn vorige baan had ik een vrij lange reistijd door files dus ik vertrok altijd al heel vroeg zodat ik Elise op tijd kon ophalen bij het kinderdagverblijf. Dan startte ik al op rond 7.45. Heerlijk, in alle rust. Ik ben ook van mening dat werkgevers hier wel wat flexibeler mee om mogen gaan, net als met de mogelijkheid om af en toe thuis te kunnen werken.

Speelgoed met of zonder geluid?

Zonder geluid, natuurlijk! Al maakt dat met mijn dochter niets uit, want die maakt de geluiden er dan zelf wel bij. Zeker toen ze kleiner was had ze echt een grote voorkeur voor speelgoed met liedjes. Af en toe betrapte ik mezelf er dan op dat ik spontaan Fisher Price liedjes begon te zingen. Ik heb ook wel eens gezegd dat de batterij van een bepaald stuk speelgoed leeg was. Daar trapt ze nu niet meer in, want ze weet tegenwoordig hoe ze dingen op ‘aan’ moet zetten.

Vlees of vis?

Thuis eten we vrij veel vlees, maar als het aan mij zou liggen zouden we meer vis eten. Als ik uit eten ga, bestel ik 9 van de 10 keer vis. Ik maak slechts een uitzondering voor een goede steak. Ik ben verder ook gek op sushi, daar kan je me ‘s nachts wakker voor maken.

Baby of dreumes?

Beide leeftijdsfases zijn natuurlijk mooi, maar ik vond het ontzettend leuk toen Elise ouder werd en meer met ons ging communiceren. Dus als ik moet kiezen: dreumes. Minus de driftbuien en ‘sprongetjes’ dan, want die vond en vind ik heftig! Daarnaast moest ik vanaf die leeftijd ook ogen in mijn rug hebben, want ze zette de boel echt op stelten. Op sommige avonden was ik gesloopt van het rennen en vliegen.

Zoon of dochter?

Duh. Een dochter, natuurlijk! 😉 Mijn man en ik hadden  geen voorkeur voor een geslacht, maar hadden allebei wel sterk het gevoel dat we een meisje zouden krijgen. Vooral mijn man was daar heel stellig in. En nu ze er is, kan ik het me ook niet meer anders voorstellen. Ik heb mezelf nooit als meisjesmoeder gezien, maar ik geniet echt volop van al het getut, het roze en lila, de poppen en knuffels. Heerlijk, ik heb gewoon een excuus om mijn eigen jeugd te herbeleven. Het enige lastige vind ik dat ik het gevoel heb dat ik haar weerbaar moet maken voor de huidige maatschappij, dat zou ik met een zoon misschien wat minder hebben.

Tot zover mijn antwoorden. Neem deze tag gerust over en vergeet niet Tips Voor Papa’s hierin te vermelden!

Mis niks en volg Dochterlief op Facebook, Twitter en Instagram

 

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

6 Comments

  1. Oh leuk, deze ga ik overnemen! Grappig is dat ik altijd Denk dat ik vrij makkelijk kan kiezen, maar hier sloeg in sommige gevallen de twijfel alweer toe 😉

  2. Interessant om te weten… Ik heb hou ook pas sinds een aantal jaren van de ochtenden. Voordat Anna er was zat ik heel vaak ‘s nachts tot diep in de nacht te photoshoppen en toen vond ik de nachten weer heerlijk rustig. En nu dus de ochtend.

  3. Hele leuke tag! Ik ben ook voorstander van vroeg werken. Ook weer lekker vroeg thuis en dus wat aan je avonden hebben! 🙂 En ik ben een ochtendmens. Dus ik ben toch wel vroeg wakker.

  4. Super dat je de tag ook hebt ingevuld! Al met al heb je de keuzes toch “makkelijk” kunnen maken lijkt het ?.
    Als de batterijen van het speelgoed niet echt op zijn kun je natuurlijk proberen de batterijen eruit te halen, of is ze al zo slim dat ze dat ook doorheeft ?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.