‘Het begin van je dag’- Tag

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een Tag invulde. Deze ‘Het begin van je dag’ Tag kwam ik tegen op de blog van Marije en gaat over mijn minst favoriete deel van de dag: de ochtendspits. Het leek me wel leuk om te beschrijven hoe die er bij ons aan toe gaat. De credits voor het verzinnen van deze Tag zijn trouwens voor Fleur!

Hoe laat gaat de wekker?

 

Op werkdagen gaat mijn wekker midden in de nacht: kwart over vijf, om precies te zijn. Als ik thuis werk mag ik 3 kwartier langer liggen en gaat de wekker om 6.00. De reden dat ik zo vroeg opsta heeft met mijn reistijd te maken en met het feit dat ik om 8.00 al start op mijn werk zodat ik op tijd naar huis kan. Ook mijn man begint vroeg op zijn werk.

Snoozen of meteen naast je bed?

 

Helaas…de wekker is onverbiddelijk. Ik zou wel willen snoozen maar over het algemeen sta ik meteen naast mijn bed. Ik heb al niet zo veel tijd en moet echt aanpoten.

Wat is het eerste dat je doet als je wakker wordt?

 

Ik zou heel graag willen zeggen dat ik eerst een half uur ga joggen, daarna even ga mediteren en vervolgens een verse smoothie voor het hele gezin maak, maar in de praktijk check ik of snel het nieuws op mijn telefoon of ik ‘spring’ (lees: strompel) uit bed richting de badkamer.

Word je uit jezelf wakker of heb je daar een wekker voor nodig?

 

Ik heb absoluut mijn wekker nodig, behalve op de maandagochtend. Van zondag op maandag slaap ik namelijk bij voorbaat al slecht door de overgang van weekend naar werkweek. Herkennen mensen dat?

Koffie of thee?

 

Koffie! Ik probeer thuis al een cappuccino te drinken ( want Nespresso…what else? ;)) maar vaak lukt me dat niet. Dus dan voldoet een macchiato- uit – de – automaat op mijn werk ook. En vervolgens drink ik water en groene thee.

Ontbijt jij of sla je die maaltijd over?

 

Ik ontbijt wel maar dat doe ik op mijn werk. Het ontbreekt het me aan tijd om thuis rustig  te ontbijten. Of ik zou nog vroeger moeten opstaan en dat vertik ik echt. Ik ben geen vampier!

Douchen of in bad?

 

Ik moet echt douchen om wakker te worden. Een bad hebben we helaas niet.

Hoeveel tijd heb jij nodig voor je make-up of je haar?

 

Ik kan me na al die jaren blind opmaken. Poeder, eyeliner, mascara en lippenbalsem gebruik ik standaard. En concealer voor het verhullen van mijn inmiddels chronische wallen. Kost me hooguit 10 minuten. Verder stap ik regelmatig met nat haar in de auto of gebruik ik een zoutspray. Even met mijn handen erdoor en klaar.

Hoe ziet je ochtendritueel eruit?

 

Nadat ik me heb gedoucht gaat mijn man naar de badkamer. Ik kleed me aan, maak me op en zet koffie. Tussendoor pak ik mijn tas en die van Elise in (voor zover ik dit de avond van tevoren niet heb gedaan) Incidenteel smeer ik mijn brood, maar meestal doe ik dat al de avond van tevoren.  Ik wek Elise rond 6.15 – te vroeg, maar ze wordt verdrietig als ik haar niet wakker maak voordat ik vertrek- en dan knuffelen we lekker op bed. Soms gaat ze dan mee naar beneden en maak ik haar ontbijt. Daarna vertrek ik naar mijn werk.

Hoe laat ga je/ gaan jullie de deur uit?

 

Ik probeer uiterlijk om 6.30 te vertrekken. Op de maandag zelfs nog wat vroeger, want de files beginnen al vroeg. Op thuiswerkdagen zet ik om 8.00 de laptop aan en hebben we als gezin meer tijd samen. Soms breng ik Elise eerst naar de opvang maar meestal doet mijn man dat en pik ik haar weer op. Hij brengt haar vaak al rond 7.45/8.00 en zorgt ervoor dat ze ontbeten heeft en fris en fruitig in haar kleren zit. Hij doet zelfs haar haren. 😉

Wat is je grootste ergernis in de ochtend?

 

Dat het ochtend is. Ik heb namelijk last van een ochtendhumeur. Wat dat betreft is de lange rit naar mijn werk soms een zegen: kan ik naar hartelust in mijn eentje zeiken over de rijkunsten van mijn mede-weggebruikers en naar de radio luisteren. Tegen de tijd dat ik op mijn werk ben is mijn ochtendhumeur weer voorbij en haal ik zingend koffie voor collega’s. Nou ja, dat probeer ik dan.

Wat is je tip om de ochtend zo goed mogelijk te starten?

 

Een goede voorbereiding! Leg kleding klaar, pak tassen in, bereid je lunch de avond van tevoren voor. Dan kan alles op de automatische piloot en dat is wel zo fijn in de ochtend.

Hoe zien jouw ochtenden eruit?

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

3 Comments

 1. Je staat bijna net zo vroeg op als mijn man. Ik dacht dat ik vroeg op stond met half zeven, maar dat is voor jou al uitslapen!

 2. KWART OVER VIJF!!!!!
  Man.
  Ik bedoel vrouw….wat vroeg!
  Mijn Lief gaat er ook zo vroeg uit omdat wij belachelijk ver van zijn werk wonen.
  Die files, vreselijk zijn ze. Gelukkig hebben we waar we nu wonen de weg voor ons alleen. Dat scheelt 🙂
  Leuk ingevuld, ik had gemist dat ie van Fleur was, zal dat er nog even bij zetten, dat is wel zo netjes he.
  Liefs en goed weekend! x

 3. Ik herken het slecht slapen van zondag op maandag!
  Gek is dat.
  Verder is het denk ik nog iets drukker voor me omdat ik twee kids moet aankleden en naar school/opvang brengen.

Comments are closed.