‘Je kan niet bellen met een aardappel’ en andere rare dingen die ik zeg sinds ik moeder ben

Je kan niet bellen met een aardappel en andere rare dingen die ik zeg sinds ik moeder ben

Sinds mijn dochter kan praten, is het leven een stuk interessanter geworden. Niet alleen moet je als ouder zelf oppassen wat je zegt omdat je kind alles als een papegaai overneemt, soms zeg je zelf gewoon echt rare dingen. Voor jezelf heel logisch: je kind snapt het, dus het doel wordt bereikt. Maar wat zouden wildvreemden soms wel niet denken van de dingen die ik tegen mijn dochter zeg?

Je kan niet bellen met een aardappel, schat.

Of met een pakje drinken, een Nijntje knuffel of een schoen. E. belt veel en graag, en volgens haar kan dit met allerlei dingen. Zoals bijvoorbeeld met een stuk aardappel tijdens het avondeten.

Zit nou niet steeds aan mama’s borsten!

Van echte borstvoeding wilde ze niets weten, maar sinds kort zijn borsten enorm interessant en vooral leuk speelgoed om (bij voorkeur) in het openbaar aan te zitten. En dan heel hard: ‘Borsten! Hihi! Borsten!’ te gillen.

Wil je soms sokken aan je handen?

Als ze haar schoenen en sokken heeft uitgedaan op een plek waar dit niet kan en vervolgens niet wil dat ik ze weer bij haar aantrek.

Nee, je kan geen broek op je hoofd zetten.

Als ze in de kledingwinkel een (onder)broek van een stapel kleding pakt en die als hoofddeksel wil gebruiken, terwijl ze enthousiast roept: ‘Kijk, mama! E. hoedje!’

Nee, dat is je papa niet. Nee, echt niet.

Vooral leuk op openbare plekken, die fascinatie voor andere mannen dan haar vader. En dat ze dan een driftbui krijgt omdat zij vindt dat die andere man gewoon ‘een papa’ is, en ik dat niet snap. Omdat ik denk dat zij suggereert dat het halve dorp haar papa zou kunnen zijn en me dus en plein publique voor schut zet.

Nee, die man is je opa niet. Dat weet je best.

Zie bovenstaand verhaal. Ze weet heel goed wie haar opa’s zijn, maar wil vooral Aandacht. En die krijgt ze dan, want de meeste grijze mannen gaan er met een al dan niet toepasselijke reactie op in. Al is het maar na een wanhopige blik van mij omdat ik een driftbui voel naderen.

( Ja-ha schat, dat is vast ook een opa van een kindje… hallo meneer.)

Doe niet zo raar, ik ben toch jouw mama?

Als ze in de supermarkt of in een speelgoedwinkel niet krijgt wat ze wil en daarom op peuterniveau een andere mama eist. Op standje luidspreker, zodat mensen vertwijfeld naar ons kijken.

Je kan je haar niet wassen met diksap!

Vraag me niet waarom, maar sinds kort vindt ze het leuk om zichzelf te wassen met de inhoud van haar drinkbeker, elke keer als ze drinken krijgt. Nou, haar haren wassen kunnen we dan zeker elke dag, met shampoo welteverstaan.

Pindakaas is geen klei!

Al kan je er prima hele sculpturen mee maken, zo bewijst mijn dochter tijdens lunchtijd.

Niet je lippen stiften met die viltstiften!

Dan heeft ze weer paarse of groene lippen die amper schoon te krijgen zijn. Oeps. Fijn, zo’n meisje-meisje die haar moeder imiteert.

Heb jij ook zo’n repertoire aan rare zinnen die je dagelijks gebruikt sinds je moeder ben?

Mis niks en volg Dochterlief op Facebook, Twitter en Instagram

Filed under Dochterlief groeit op
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

8 Comments

  1. Mila maakt sinds ze drie is al opmerkingen als: “Mama, gaan jij en papa weer eens met zijn tweetjes weg ‘s Avonds? Jullie gaan zo weinig en dan moet ik iedere keer weer wennen”. For the record: Oma en Opa passen dan op. Maar wij begrijpen de hint…

    • Dat vind ik wel een duidelijke hint van Mila. Snel een date plannen met je man dus! 🙂

  2. Haha heerlijk! Zojuist zei ik nog: ” Nee, mama vindt een voet in haar gezicht niet fijn, echt niet!”

  3. Herkenbaar, idd vooral die borsten. Onze oudste had ook regelmatig de neiging om er iets gênants uit te flappen in het openbaar. Vooral achteraf leuk..
    En vragen: “Wie is dat, mama?” terwijl ik dat was vergeten en ook druk nadacht, vond ik trouwens ook een lastige ?

  4. Haha heb wel moeten lachen! Ik heb ook de uitspraak van die telefoon en de borsten al kent Fay ze als “tietuh” dus nog genanter haha. Zal eens opletten wat voor een rare dingen ik nog meer zeg ?

Comments are closed.