Bijtanken bij Dormio Resort Maastricht

Toen wij een mogelijkheid zagen om in de week van de verjaardag van onze dochter vrij te nemen, besloten we om naar het Bourgondische zuiden te trekken. We namen voor een week onze intrede in Dormio Resort Maastricht, een nieuw luxe bungalowpark op een steenworp afstand van de gezellige binnenstad.

Liefde voor Maastricht

Ik heb altijd al ‘iets’ gehad met Maastricht. Het is misschien gek om te lezen bij iemand die op een steenworp afstand van de prachtige Veluwe woont, maar Maastricht roept bij mij bijna een instant vakantie-gevoel op en ik laad er altijd helemaal op. Met mijn ouders bezocht ik de stad al vele malen, en ook mijn man en ik kwamen er vaak. We hebben er zelfs ooit onze honeymoon gevierd.

Afgelopen februari kwamen we er voor de eerste keer samen met ons kind, en die vond het er zó leuk dat we ook deze keer op zoek gingen naar een leuk huisje in een bungalowpark. Het leek ons leuk om iets dichter bij de binnenstad te zitten en zo kwamen we op Dormio Resort Maastricht, een park dat sinds 2016 gesitueerd is op de Dousberg en op 15 minuten afstand van het Vrijthof ligt. We verbleven in een luxe 6-persoonsbungalow, een zogenaamde Koopliedenwoning.

Deze fijne bungalow was van alle gemakken voorzien. Er was een ruime keuken met een oven en meer dan voldoende keukengerei, een eettafel met 6 stoelen,en een fijne zithoek waar je prima met 6 personen kon zitten. Verder waren er 3 slaapkamers met 2 enkele boxspringsbedden (aan elkaar geschoven, maar dus ook uit elkaar te zetten) en een grote badkamer met bad, een dubbele wasbak en een aparte douche.

Vooral de badkamer deed bij mij de feestvreugde losbarsten: ik ben gek op badderen maar thuis hebben we er geen. Ik kan jullie dan ook vertellen dat zowel mijn kind als ik dagelijks in bad hebben gelegen, met dank aan de Lush Maastricht waar we iets te vaak kwamen. Wat een verwennerij!

Hoe is het ons bevallen bij Dormio Resort Maastricht?

Onze indruk van het park is goed. De bungalows zijn schoon en het park is prachtig ruim opgezet. De bedden sliepen lekker en we zaten ook graag in het zitgedeelte. Ondanks dat het Dormio Resort Maastricht vlak bij de grote stad ligt, kwam het geheel op mij toch landelijk over door de mooie natuur en de nabij gelegen golfbaan. Er viel overdag goed over het terrein te wandelen en voor de kinderen zijn er genoeg speelplekken aanwezig. De mensen bij de receptie waren er vriendelijk en er was een brasserie waar je een hapje kon eten. Wij hebben dit uiteindelijk niet gedaan, want in Maastricht zelf kan je overal heerlijk eten en we vonden het geen probleem om daar de auto voor te pakken.

Het weer hielp niet altijd mee, maar het doel was om tot rust te komen en dat is goed gelukt. Op de 2e dag huurden we bijvoorbeeld fietsen bij de receptie (€12,50 per fiets voor 24 uur) en zijn we naar de binnenstad gefietst. Bij het telefonisch reserveren van de fietsen werd mij verteld dat er een fiets met kinderstoel gehuurd kon worden, wat ons weer scheelde in het meenemen van bagage. Het was érg koud, maar zonnig, en de afdaling ging bijzonder soepel en gepaard met veel vermaak.

We hebben lekker geslenterd door de stad, overvloedig geluncht en geborreld,en toen moesten we de Dousberg weer op. Dat was een sportieve ervaring om nooit meer te vergeten! Ik dacht even dat mijn hart het zou begeven, maar ik heb het gered. En zo zijn er in de omgeving zat leuke dingen te doen. Je kan zelfs binnen een half uur in het buitenland zitten: Aken en Hasselt zijn vlakbij. Wij hebben dat in verband met een zwaar verkouden kind uiteindelijk niet gedaan, maar zijn die week in en om Maastricht gebleven en hebben slechts 1 echt uitstapje gemaakt, waarover later meer op de blog.

We hebben ons in ieder geval uitstekend vermaakt en onze dochter vond het ontzettend leuk om haar verjaardag ‘op vakantie’ te vieren. Nog geen 2 dagen na thuiskomst kwam alweer de vraag wanneer we ‘naar ons andere huis in Maastricht’ gingen. Dat zegt denk ik genoeg over haar beleving.

De nadelen

Ik wil het toch aankaarten: de dingen die we wat minder vonden aan Dormio Resort Maastricht. Met stip op 1 staat de geluidsoverlast die we op de zaterdagavond hebben ervaren. Er kwamen midden in de nacht feestvierders terug van de binnenstad en alhoewel Dormio duidelijke gedragsregels heeft opgesteld (na 23.00 ‘s avonds stil zijn) waren een groot deel van onze buren deze regels onder invloed van enkele alcoholische versnaperingen vergeten.

Er werd hard gepraat, naar elkaar geschreeuwd van de ene kant van de straat naar de andere kant en last but not least behoorlijk hard gereden. Nou liepen er op dat tijdstip geen kinderen meer buiten, maar erg kindvriendelijk kwam dit toch niet echt over. Mijn kind en ik waren in ieder geval klaarwakker en zouden dat van 3.00 tot 7.00 ook blijven omdat er steeds nieuwe aanwas terugkeerde. Geen leuke start van de vakantie.

Een ander ding – wat ik overigens niet storend vond maar waarvan ik me voor kan stellen dat andere gasten dit wel als storend kunnen ervaren- was de afwezigheid van een supermarkt en verder vermaak op het park. Dormio Resort Maastricht is letterlijk nog in aanbouw en ik begreep dat er voor volgend jaar een plan is om het park te voorzien van een winkel, een zwemgelegenheid en meer horeca-gelegenheden, maar voor het doen van boodschappen of om te zwemmen moet je het park uit. Op nog geen 10 minuten rijden vindt je winkelcentrum Brusselse Poort waar je naar hartenlust kan winkelen, maar hier moet je wel betaald parkeren.

Als laatste punt wil ik nog even vermelden dat er geen wasmachine in de bungalow was. Ik begreep dat dit in de nóg luxere bungalows en de kindvriendelijke bungalows wel het geval is, maar dat wisten wij niet toen we de vakantie boekten.

Omdat we in verband met de verjaardag van onze dochter gasten zouden ontvangen die mogelijk wilden overnachten, kozen we voor een Koopliedenwoning. Misschien dat we de volgende keer voor een ander type bungalow kiezen, want alhoewel ik in mijn vakantie echt niet sta te springen om stapels was is het met een klein kind geen overbodige luxe als er een wasmachine aanwezig is. Zeker als je net als wij kiest voor verblijf van een week.

Al met al weegt dit niet op tegen de voordelen en kan ik dit bungalowpark zeker aanraden voor mensen die zich even willen onderdompelen in de Bourgondische en gastvrije sferen van Maastricht. Wij keren zeker nog een keer terug!

Dormio Resort Maastricht

Dousbergweg 90, 6216 GC Maastricht

*Deze vakantie betaalden we helemaal zelf en is geen samenwerking 😉

2 Comments

  1. Ik ben er in de herfstvakantie geweest en de wasmachine van onze koopliedenwoning aan het kidsplein stond in de schuur, bij de step 😉

    • Ik gok dat dit precies het verschil was, want wij hadden geen woning aan het kidsplein. En dus ook geen schuur, step of andere dingen. 😉

Comments are closed.