De blog & social media: veranderingen op komst

Sinds ik verplicht rust moest nemen in verband met een ingreep, is er iets veranderd. Ik werd namelijk gedwongen om stil te staan, na te denken en vooral te voelen. Wat zijn mijn wensen en mijn frustraties, wat geeft me energie en wat maakt mij blij?

Hoe meer, hoe leger?

Ik kwam tot de conclusie dat ik de lat voor mijn dagelijkse leven erg hoog legde: alles moest perfect gaan en alle ballen moesten door mij persoonlijk in de lucht gehouden worden. Maar ik werd er erg ongelukkig van en ik kon maar niet exact verwoorden waarom.

Nog niet zo lang geleden deelde ik mijn gevoel over mijn eigen veelvuldige social media gebruik. Wat dat betreft ben ik een slachtoffer van mijn eigen enthousiasme, want ik omarmde eeuwen geleden Hyves alsof het een reddingsboei in diepe wateren was. Daarna kwamen Facebook, Twitter en Instagram. En deze blog die ik in 2014 startte, waardoor ik mij gedwongen voelde om heel actief met social media mee te blijven doen, want dat bleek anno 2014 echt te moeten als blogger.

Ik ging er vol voor, maar doordat ik mijn betaalde banen ernaast had leverde het extra social media gebruik in mijn vrije tijd alleen maar frustratie en oververmoeidheid op.

Waar ligt mijn hart?

Enkele weken geleden had ik ook alle tijd om na te denken over wat ik wil met mijn blog. Ik kreeg heimwee naar mijn oude blog op weblog.nl. De blog waarop ik anoniem blogde over van alles en nog wat. Waar ik verhalen vertelde zonder over ‘scoren’ na te denken. Het was heerlijk en die kant wil ik eigenlijk weer op. Persoonlijke verhalen vertellen zonder deadlines, druk en verplichtingen, boeken reviewen, en mijn passie voor schrijven delen met gelijkgestemden.

Dat zijn onderwerpen waarover ik altijd graag geschreven heb, maar het zijn geen onderwerpen die hoog scoren in bloggersland. Dat geeft ook niets. Al blog ik voor een handvol mensen, ermee doorgaan doe ik toch wel. No worries: Dochterlief.nl blijft gewoon bestaan! Ik wil alleen de focus niet meer op het commerciële en het ‘moeten scoren’ leggen. Daarnaast wil ik in mijn vrije tijd niet constant bezig zijn met de blog en alle social media, maar wat gedoseerder en verder lekker met mijn dierbaren leuke dingen doen. En vooral: schrijven. Aan een boek, of voor de fun.

Ik heb dus een aantal knopen doorgehakt.

Ik ga stoppen met Facebook

Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niets meer heb met Facebook: het is zelfs mijn minst favoriete social media kanaal. Dus ik doek zowel mijn persoonlijke account als de Facebookpagina van Dochterlief.nl op. Hoe leuk en aardig ik mijn Facebookvrienden ook vind: ik vind het eigenlijk nog veel leuker om persoonlijk een kopje thee, cappuccino of een goed glas wijn met ze te drinken en met mijn eigen ogen te zien hoe het nou echt met ze gaat, inplaats van gedachteloos al hun updates te liken of digitale verjaardagswensen te sturen. Om het maar niet te hebben over dat eindeloze gescroll…

Waar kan je de blog nog volgen?

Willen jullie mij en de blog blijven volgen, dan kan dat via mijn Instagram en via Twitter. Hier zal ik ook de nieuwste updates delen. Daarnaast kan je je ook gewoon inschrijven op mijn blog zelf en de nieuwste updates in je mailbox ontvangen.

Ik ben er verder nog niet uit met welke frequentie ik blijf bloggen. Momenteel zit ik op 2-3 artikelen per week, maar het kan zijn dat ik een tijdje wat minder artikelen ga plaatsen. Anders komt dat boek namelijk nooit af. 😉

Waar ga je dan over bloggen?

Wat ik uiteindelijk wil bereiken met deze blog, is het creëren van een stukje herkenning, het delen van dingen die mij inspireren -als moeder van een 3-jarige dochter maar ook gewoon als persoon – en jullie meenemen in mijn schrijfavonturen. Het commerciële aspect verdwijnt in de zin dat alle uitjes en dingen waar ik vanaf nu over ga bloggen zelf koop of betaal (Dat deed ik over het algemeen toch al, mocht dat niet duidelijk zijn geweest.) Mocht dat ooit veranderen, dan meld ik dat wel weer.

Ik hoop oprecht dat jullie me via de andere kanalen blijven volgen en wens jullie allemaal een fijn weekend! 

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

18 Comments

 1. Pingback: De Peaks van augustus 2017 (Wat waren de hoogtepunten en waar ben ik van onder de indruk?)

 2. Ik vind het een prachtige stap! Sowieso mensen die voor zichzelf kiezen, heb ik altijd bewondering voor. Want als je het zelf niet doet, doet niemand het.

 3. Klinkt gezond (enkherkenbaar). Lekker opruimen, niks mis mee! Zolang je maar op bloglovin’ blijft. 😉

 4. Ik volg je via bloglovin. Twitter en insta doe ik net als de meeste mensen weinig mee. Succes met het terugwinnen van je sociale leven 😉

  • Dank je wel! Het zal me benieuwen hoeveel bakken met tijd ik ermee terug krijg. 😉

  • Ik vind het toch wel ergens een geruststellende gedachte dat meer mensen dit zeggen. Gelukkig maar!

 5. Facebook is juist de enige social media die ik nog gebruik, omdat ik Twitter teveel gezeur vindt en Instagram te competitief (dat je dan allemaal andere mensen moet ‘liken’ voor likes terug enzo). Ben sowieso weinig ‘online’ momenteel, maar ik weet je altijd wel te vinden 😉

  • Echt? Ik vind Twitter net een buurtkroeg, dus ideaal als je geen uitgaanstype bent. 😉 Ja, er zijn wel eens ruzies maar die lees ik gewoon niet. En Instagram vind ik leuk voor het bekijken van plaatjes en voor de stories. Aan likes voor likes of aan Instagramgroepjes doe ik niet, zo nep en onzinnig vind ik dat.

 6. Ah, gelukkig blijf je nog op IG! Idd het is wel minder leuk aan het worden. Ik kan er echter nog geen afscheid van nemen, ik doe er nog veel mee.

 7. Ik snap je helemaal. Ik ben al weken gestopt met bloggen omdat de druk gewoon te hoog werd. De lol ging eraf. Momenteel heb ik nog helemaal geen zin om het weer op te pakken. Dus dat je Facebook eraf haalt en minder blogt om lekker te werken aan je boek, juich ik helemaal toe. Prioriteiten stellen is zo belangrijk.

 8. Lekker doen waar je jezelf goed bij voelt! Ik gebruik facebook eigenlijk alleen om contact te houden met verre familie en vrienden en op de hoogte te blijven van hun levens. Maar ik begrijp helemaal dat je het “commerciële” niet meer wilt. Ik zal je blog blijven volgen, net zo onregelmatig als nu 😉 Trouwens, als mijn kantoor ingericht is wil ik het bloggen ook weer oppakken!

 9. Ik blijf volgen maar heb je ook alleen op Twitter en Instagram. Facebook met z’n irritante algoritmes ben ik ook erg zat. Ze hebben zo veel regeltjes en gedoe dat ik er klaar mee ben en eigenlijk alleen voor de blog aan houd. Komt vast goed allemaal!

  • Zelfs voor de blog konden ze me niet houden. 😉 Instagram gaat een beetje dezelfde kant op. Jammer vind ik dat.

Comments are closed.