Boekreview #10: Blogboek van Kelly Deriemaeker

Blogboek Kelly Deriemaeker review

Weken heb ik erop moeten wachten, op het Blogboek van Kelly Deriemaeker. Ik zag de reviews al voorbij komen op andere blogs en ik moest en zou mijn eigen exemplaar bemachtigen. Dat viel best tegen: het boek was binnen no time overal uitverkocht en uiteindelijk reserveerde ik een exemplaar bij mijn lokale boekhandel. Nadat mijn mailtjes richting hun klantenservice onderhand op stalking gingen lijken, kreeg ik nog niet zo lang geleden bericht: ik kon mijn bestelling komen ophalen. Yay!

Mijn verwachtingen waren zoals jullie kunnen lezen hoog gespannen. Eenmaal thuis begon ik zo goed en zo kwaad als het kon meteen met lezen, en dat was nog best een uitdaging met een dreumes die het nieuwe boek ook al gespot had en het ook wilde bekijken. Om mijn enthousiasme te kunnen begrijpen moeten we eerst beginnen bij het begin: wie is Kelly Deriemaeker en wat maakte haar boek zo populair onder bloggers?

Kelly Deriemaeker was 1 van de eerste bloggers.

Tien jaar geleden startte zij haar blog Tales from the Crib en sindsdien is zij één van de succesvolste bloggers van Vlaanderen. Ze bezit dus genoeg bagage om een boek te schrijven over bloggen! Haar blog gaat over alles wat ze leuk vindt, van het moederschap tot recepten tot lifestyle en ik baal er stiekem een beetje van dat ik haar blog pas ontdekt heb doordat ik haar boek heb gelezen, want ze schrijft erg leuk en herkenbaar.

image

Terug naar het Blogboek zelf. Ik kan er heel erg kort over zijn: ik vind dit boek een grote meerwaarde hebben voor mijn toch al overvolle boekenkast. Maar ik ben natuurlijk nog een beginnende blogger, en ik kan me voorstellen dat als je al jarenlang blogt, je het idee hebt dat je alles over bloggen al een keer gelezen hebt. Zo ver ben ik nog lang niet en ik werd met name blij van de hoofdstukken over de technische kant van bloggen, dat – heel eerlijk gezegd – niet mijn sterkste kant is.

Ook het hoofdstuk over geld verdienen met je blog vond ik verhelderend. Met name omdat hier in blogland nooit echt nadrukkelijk over gesproken wordt. Maar écht enthousiast werd ik van Kelly’s lijstjes met onderwerpen om over te bloggen. Nog niet zo lang geleden had ik mijn allereerste blogdip en dergelijke lijstjes waren toen een redding geweest! Het heeft mij vooral doen inzien dat ik dicht bij mezelf moet blijven en dat de inspiratie dan vanzelf wel weer gaat stromen.
Het boek is mooi vormgegeven en bevat inspirerende quotes, waar ik een grote zwak voor heb.

Kortom: ben jij een beginnende blogger, of zit je als meer ervaren blogger in een blogdip? Dan raad ik je zeker aan om dit boek te lezen! Het heeft mij veel inzichten gegeven en ik weet zeker dat ik het boek regelmatig nog even zal pakken om bepaalde dingen op te zoeken.

Koop bij bol.com

Filed under Dochterlief leest
Author

Romy verwondert zich over het leven en houdt van schrijven, lekker eten, lezen en mooie plekken.

3 Comments

  1. Pingback: De Blogspiratie-Tag - Dochterlief.nl

Comments are closed.