Boekreview #19: Versplinterd- Dani Atkins

Het is alweer even geleden dat ik een boekreview plaatste. De laatste tijd ben ik weer intensief aan het lezen, dus jullie kunnen weer wat nieuwe reviews (van wellicht wat ‘oudere’ boeken) verwachten. ‘Versplinterd’ van Dani Atkins heb ik in één ruk uitgelezen.

Wat zou jij doen als het leven je een tweede kans zou geven?

Door een zwaar ongeval verandert het leven van Rachel Wiltshire dramatisch. Ze verliest door het ongeval haar beste vriend. Daarnaast valt haar oude vriendengroepje uit elkaar en houdt haar relatie geen stand. Ze verlaat haar geboorteplaats om een nieuw leven te beginnen, en dit gaat goed.

Vijf jaar later komt ze terug voor de bruiloft van haar vriendin en ontmoet ze de mensen van toen opnieuw. Haar gezondheid heeft te lijden gehad onder het ongeluk en op een avond wordt ze tijdens het bezoeken van het graf van haar beste vriend onwel. Om hulp te zoeken loopt ze vanaf het kerkhof naar de openbare weg, waar ze hard met haar hoofd op het asfalt valt.

Rachel wordt wakker in het ziekenhuis en komt erachter dat haar leven volledig veranderd is. Sterker nog: ze wordt wakker in haar droomleven. Het eerdere ongeluk is wel gebeurd, maar met een sisser afgelopen en alles is opeens anders dan verwacht. Als ze haar artsen, familie en vrienden over haar leven vertelt, wordt er getwijfeld aan haar psychische gezondheid. Ze gaat zelf op onderzoek uit en de puzzelstukjes vallen langzaam in elkaar.

Mijn eerste leven eindigde op een regenachtige decemberavond, om zeven minuten over half elf, in een uitgestorven straat bij een oude kerk. Mijn tweede leven begon circa twee uur later, toen ik onder verblindende ziekenhuislampen wakker werd met een fikse hoofdwond en een leven waar ik me niets van herinnerde.’ Pagina 5, ‘Versplinterd’.

Wat vond ik van ‘Versplinterd’?

Ik was meteen in de ban van dit boek en had heel veel haast om het uit te lezen. Ik brak mijn hoofd over de oorzaak van de verwarring bij de hoofdpersoon en haar medepersonages.

Hoe kan dit nou? Is het misschien toch sciencefiction? Heeft het hoofdpersonage misschien een meervoudige persoonlijkheidsstoornis?

Ik zal niets verklappen, maar de toen het einde van het boek in zicht kwam zat ik met open mond en een grote brok in mijn keel te lezen. Het boek is prettig geschreven en het verhaal is verrassend, ontroerend en origineel. De personages zag ik meteen voor me en het zou mij niets verbazen als dit boek ooit nog eens verfilmd gaat worden.

Mocht je houden van chicklit, niet vies zijn van een beetje romantiek en drama én op zoek zijn naar een fijn boek voor op het strand of in de tuin, dan kan ik je dit boek zeker aanraden! Momenteel is ‘Versplinterd’ te downloaden via De VakantieBieb- App, maar je kan ‘m uiteraard ook gewoon in de winkel of online aanschaffen.

Koop bij bol.com

Dit artikel bevat een affiliate link. Meer weten? Lees dan mijn disclaimer.

Filed under Dochterlief leest
Author

Romy (1980) verwondert zich over het leven en houdt van schrijven, lekker eten, lezen en mooie plekken.