Boekreview # 12: On Top van Anna Nooshin

 

On-Top Anna Nooshin

Anna Nooshin heeft het allemaal: ze is bloedmooi (serieus, als ik eruit zag zoals zij zou ik de hele dag in de spiegel kijken) grappig, ambitieus en runt het succesvolle online magazine NSMBL.nl  (Ensemble) dat 3 miljoen bezoekers per dag trekt. Een online magazine dat ze from scratch startte en inmiddels  één van de best bezochte websites van Nederland is. Wat is haar geheim? In het boek ‘On top’ deelt ze haar tips en vertelt ze over haar weg naar de top.

Over Anna Nooshin

 

De jeugd van Anna Nooshin was zeker geen sprookje. Als dochter van Iraanse ouders kwam ze op haar 7e naar Nederland en groeide ze op in asielzoekerscentra. Het integreren in de Nederlandse maatschappij was geen makkelijke opgave. Zo werd ze werd gepest en was ze het buitenbeentje van de klas. Uiteindelijk werd dat ‘anders zijn’ juist haar drijfveer. Na het volgen van een studie en talloze (bij)banen richtte ze in 2011 samen met uitgever Wayne Parker Kent de website NSMBL op. Enkele jaren later is deze website een groot succes en is er ook een internationale versie van. Dagelijks passeren hier alle onderwerpen de revue die interessant zijn voor vrouwen. Anna behoort inmiddels tot een van de grootste online social influencers van Nederland, reist stad en land af en zit front row bij events waar elke fashionliefhebber alleen nog maar van kan dromen. Ze werkte samen met grote namen zoals Burberry en Diesel. Het buitenbeentje is een succesvolle zakenvrouw geworden.

 

Het boek

Ik geef het eerlijk toe: ik kende Anna Nooshin niet. NSMBL kende ik wel, maar ik heb me nooit gerealiseerd wie de persoon op de vele foto’s was. Ja, ik weet het: onder welke steen heb ik gelegen?! Dat komt vermoedelijk omdat ik een wandelende ‘fashion disaster’ ben en hier van nature weinig affiniteit mee heb. (Ik zou het wel wíllen hebben, maar dat is een ander verhaal.) Ondanks dat vond ik dit een erg inspirerend boek om te lezen, vooral door het persoonlijke verhaal van Anna. De tips die ze geeft kende ik over het algemeen echter al en daarnaast ben ik er van overtuigd dat een instinct voor goede timing en heel hard werken haar hebben gebracht waar ze nu is. Ik kan zeker iets met haar tips en ben geïnspireerd door haar verhaal maar heb niet de illusie dat ik door haar boek te hebben gelezen de succesvolste blogger in mijn niche ga worden, al mag dromen natuurlijk altijd. 😉

anna nooshin

Daarnaast denk ik dat dit boek het leukst is om te lezen als je Anna Nooshin zelf al jaren volgt of erg veel interesse voor fashion en beauty hebt. Zo had ik zelf bijvoorbeeld niet zoveel met het hoofdstuk over haar beauty routine en de ontdekking van haar eerste grijze haar, maar vond ik haar persoonlijke achtergrond veel interessanter.

Zoals ik al schreef: inspirerend is het boek zeker, al is het maar doordat het me zelf aan het denken heeft gezet over de boodschap die ik uitdraag en wat ik ooit zou willen bereiken op zakelijk vlak.

Koop bij bol.com

Filed under Dochterlief leest
Author

Romy (1980) houdt van schrijven, lekker eten, lezen en mooie plekken. Schrijft momenteel eindelijk haar eerste kinderboek en bezit honderden notitieboekjes vol met nog meer verhalen.

3 Comments

  1. Heb je het boek van (mijn nichtje) Serena Verbon van Beautylab ook al gelezen? ‘Serena’s Stijlgids’. Hele leuke tips, DIY’s, recepten. Leest erg fijn (vind ik zelf).

    • Hou op, is Serena jouw nichtje?! Ja, dan snap ik dat jij stijl hebt, dat zit dan in je genen! Ik ga op zoek naar haar boek, klinkt leuk.

  2. Helemaal eens met dit: “Als ik eruitzag zoals zij, zou ik de hele dag in de spiegel kijken.” Het boek is verder denk ik niks voor mij, maar de cover is dus ook prachtig.

Comments are closed.