Budgetspeelgoed waar mijn peuter blij van wordt

Budgetspeelgoed waar mijn peuter blij van wordt

Grappig is dat: terwijl mijn man en ik er maar niet uit komen aan welk speelgoed ons kind momenteel het meeste behoefte heeft (een zand- en watertafel? Een glijbaan? Een speelhuis? Een combi van alle drie?) vermaakt zij zich momenteel nog het meest met speelgoed dat geen drol kost en waarvan wij nooit hadden gedacht dat het zo’n hit zou zijn. Het is haalbaar voor zelfs het kleinste budget of is juist iets wat je toch al had liggen.

Ballonnen

Om maar een voorbeeld te geven: sinds enkele weken is ze compleet verslaafd aan ballonnen. Ze kan zich er uren mee vermaken en ‘s avonds na het eten spelen we vaak nog met z’n drieën met één of meerdere ballonnen. En een lol dat ze ermee heeft! Een zakje ballonnen is zo gekocht en levert hier reacties op alsof we het duurste stuk speelgoed van haar verlanglijst hebben gekocht. Ze kan er alleen nog niet goed mee omgaan dat elke ballon ooit kapot gaat of leegloopt. Daar wordt ze af en toe wel verdrietig van.

Bellenblaas

Een ander voorbeeld is bellenblaas. Ze kan het tot haar grote frustratie nog niet zelf dus haar vader en ik blazen ons een ongeluk – maar daar waren we toch al mee bezig, gezien haar liefde voor ballonnen. Ze kan wel een uur rond stuiteren terwijl ze alle bellen probeert te vangen. En sinds ik bij een budgetwinkel een bellenblaaspistool heb gescoord voor een appel en een ei is het hek al helemaal van de dam. Ze is er intens gelukkig mee.

Klei

Kleien doet ze nu liever dan tekenen. Ik moet wel meedoen en bijvoorbeeld hartjes en sterretjes maken, maar daarna versiert zij ze met liefde. En ook het sorteren van klei op kleur en het in en uit de bijbehorende bakjes halen is een favoriete bezigheid. Heerlijk, zo’n zoet spelend kind aan tafel. En je kan de klei zo duur kopen als je zelf wil, natuurlijk. Ik kocht klei zonder gevaarlijke stoffen, maar je kan ze ook kopen van een budgetmerk natuurlijk.

Tentjes maken

Op de retro manier: men neme een paar stoelen of een tafel en hangt daar een deken overheen. Voila: een tent. Bij opa en oma bouwt ze op deze manier al hele kastelen. Een stel kussens erin, wat favoriete knuffels en poppen en ze vermaakt zich er echt eindeloos mee. En dat zonder extra kosten! Al sluit ik niet uit dat we ooit nog een echte tent voor haar gaan aanschaffen, want er zijn zoveel leuke te koop.

Speelmais

budgetspeelgoed waar mijn peuter blij van wordt

Het is eigenlijk bedoelt om mee te knutselen, maar daar heeft ze het geduld nog niet voor. Nee, veel leuker is het om alles in een grote bak te gooien en erin te grabbelen. Nóg leuker is het om in een onbewaakt moment alles op de grond te kieperen en hier als een dolle doorheen te rennen, languit in te liggen of de mais door het hele huis te verspreiden zodat ik elke dag nog een stukje terugvind tussen de kussens van de bank, in de wc, in elke prullenbak denkbaar en in haar bed en keukentje. Maar een lol dat ze er mee heeft….

Zand en steentjes

Niet alleen kan ze uren buiten bij haar zandbak doorbrengen en taartjes bakken, ook is ze een verwoed verzamelaar van steentjes. Elke week gooi ik er stiekem weer wat weg en elke week komen er ook onopgemerkt weer steentjes bij. Ook magic sand vindt ze geweldig en dat kan je tegenwoordig ook gewoon bij budgetwinkels kopen. Nee, netjes blijft het huis niet maar ik was toch al bezig met het opruimen van die speelmais….

Welk budgetspeelgoed maakt jouw kind helemaal blij?

Mis niks en volg Dochterlief op Twitter en Instagram

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

5 Comments

  1. Flessen gevuld met gekleurd water, glitter en allerlei zaken.. En dan heel hard schudden en zien wat er gebeurd met de inhoud 🙂

    • Oh ja, dat heb ik vaker gezien en ga ik ook eens proberen! Wel de doppen goed vast lijmen lijkt mij. ?

  2. Zo’n bellenblaaspistool lijkt me heel handig. Ze gooit hier alles op de grond. Wat we ook weleens doen: emmer met sop, daarmee kan je ook bellen blazen. Ben alleen nog niet helemaal achter de juiste verhouding water/zeepsop.

    En ook altijd goed: kralen om te rijgen. Die zijn geloof ik niet zo duur, maar goed voor uren speelplezier.

    • Ik kocht die van mij bij Big Bazar of een of andere budget winkel. Die kralen zijn ook een goede tip, ga ik ook naar kijken.

Comments are closed.