De bus monologen

Wat is het toch een mooie dag vandaag. Echt zó mooi. Kijk nou, de zon schijnt. Nou ja, soms. En kijk nou: ik zie gras! Graspietjes! Net als Zwarte Piet, hihi. Wat zei je, mama? Oh ja, grassprietjes. Wat een gek woord.

En is dat nou een boom? Met een boomstonk? Mama, waarom stinken bomen? Mama, mama, mamaaaaaa. Hallo mevrouw? Weet jij dat van hoe die boom stonk? Oh, is het boomstrónk. Boomstonk vind ik veel leuker.

Waar ga jij eigenlijk naar toe, mevrouw? Ik ga met mama naar Arnhem. Ja, Arnhem. Ik ga nieuwe kleren kopen met mama. We gaan naar de Ha en Em en hoe heet die blauwe winkel? Praaimarkt. Wat, is de dierentuin ook in Arnhem? Niet! Mama, is Burgers’ Zoo ook in Arnhem?! Oh mekot, oh mekot. Dan moeten we straks ook daar even langs, toch mama? Wat is jouw naam mevrouw?

Kijk! Mevrouw, zie jij die bloemen daar buiten? Dat zijn paardebloemen. Ja! Weet ik niet, ik zie ook geen paard. Maar als je blaast, vliegen hun pluisjes weg. Grappig hè? Heb ik geleerd op de opvang. Dat zijn mijn liefste bloemen. Wat zijn jouw liefste bloemen? Wat zijn tulpen? Die ken ik niet. Wat vind je van zonnebloemen? Mevrouw? Hallo? Hmm.

Hallo meisje! Ik ben E. en dat is mijn mama. Ze heet Romy. Dat zeg je als Ró-mie. Mooie naam hè? Wat ga jij doen? Oh, naar school? Ik ga ook bijna naar school. Een witte school met een rood dak en een glijbaan en een zandbak. Naar welke school ga jij dan? Die ken ik niet. Hoe heet jij eigenlijk? Wat een rare naam, ik zeg wel gewoon meisje. Ik vind jouw jas mooi. Ik hou van geel. Eigenlijk hou ik van roze maar geel is ook mooi. Nou, doei hè.

Ik wil ook een gele jas, mama. Geel is nu mijn liefste kleur. Heb je trouwens koekjes? Nee, geen fruit, KOEKJES. IK PRAAT NIET HARD. IK WIL KOEK- oké, dan eet ik eerst fruit. Heb je drinken meegenomen? *klokklokklokklok*. Aaaah. Ik heb echt lekker gedrinkt. Meisje, hou jij ook van fruit? Meisje met de gele jas, hallooooo. Ik vroeg iets aan jou! Waarom mag ik niet met dat meisje praten, mama? Ik mag ook nooit iets!

Ik kan heel goed stil zijn. Dat kan ik wel. WELLES. Ik praat niet meer tegen jou mama. Jij bent nu niet meer mijn beste vriend. Ik ben boos. Heel boos. Ik zeg helemaal NIETS meer. NEE, dat is niet de bedoeling!!!

2 seconden later

De wielen van de bus gaan rond en rond, rond en rond, rond en rond. De wielen van de bus gaan rond en rond. Als de bus gaat rijden.

Het regent! Oh nee! Hebben we een plu mama? Hé, waar is mijn plu eigenlijk? Mijn roze met boemetjes? Ja, blóemetjes. Dat zei ik toch? Mevrouw? Heb jij wel een plu want je wordt straks helemaal nat. Het regent, het regent, de pannetjes worden nat. Vind jij dat ook een mooi liedje, meisje? Meisje met de gele jas? O, sliep je. Sorry, sorry hoor.

De deuren van de bus gaan open en dicht. Open en dicht. Open en dicht. De deuren van de bus gaan open en dicht. Als de bus gaat rij-den.

Ik verveel me. Ik wil naar de winkels. Nee, ik wil geen boekje. Nee, ik wil geen knuffel. Ik wil met Nijntje spelen op jouw foon. Wel! Nijntje! Waarom niet? Mag écht nooit iets. Ben er helemaal klaar mee. Hé, we stoppen! Doei meneer, veel plezier op deze mooie dag!

Als we straks in Arnhem zijn, mag ik dan ook naar de Mekke Donald? Waarom mag ik niet naar Mekke Donald? Ik wil geen broodje eten. Broodjes zijn stom. Zullen we dan niet naar de Mekke Donald maar wel ergens patatjes eten? Waa-rom nou niet? Mevrouw, jij houdt toch ook van patatjes? Ja hè? Lekker hè? Mama, die mevrouw gaat straks wel patatjes eten. Mamaaaaa?

Oh, we zijn er. Dag allemaal! Dag chauffeur, bedankt hoor! Dit was de leukste bus OOIT. Doei, groetjes!

Photo by chuttersnap on Unsplash