De droom van een bijzondere oma: Oma Meijel Breit

“19 mei 2013, Eerste Pinksterdag. De eerste dag van het jaar dat de zon scheen.Voor mij werd het de zwartste dag uit mijn leven… Op deze dag ben ik mijn beide ouders en mijn dochtertje Ize van 2 verloren in een verschrikkelijk ongeluk. In één klap was ik alles kwijt, in één klap stond mijn leven stil en werd alles zwart, gitzwart.”

Oma Meijel Breit

 

De inleiding van het persbericht dat ik van Moniek Hanssen, de vrouw achter ‘Oma Meijel breit’ ontving, gaf me kippenvel over mijn hele lijf. Van haar quote ‘Maar zo lang er nog dromen zijn, is er nog hoop,’ schoten de tranen me zelfs in de ogen. Ik was diep onder de indruk.

Deze intens treurige gebeurtenis betekende voor Moniek niet alleen een nieuw leven zonder haar ouders en dochtertje Ize, maar ook het begin van een nieuw project in naam van haar overleden moeder, oma Meijel.

De droom van haar moeder was namelijk om ooit iets te doen voor premature baby’s in het ziekenhuis. Ze hield van het breien van slofjes en had besloten zich hier actief voor in te zetten. Helaas besloot het lot anders. Nu zet Moniek zich in voor de droom van haar moeder. Ze kwam tot dit besluit toen ze het leven schonk aan haar tweede dochter.

The future belongs to those who believe in the beauty of our dreams

 

“In 2014 werd ik opnieuw zwanger,” vertelt Moniek. Dit heeft mij geholpen om de warmte van de zonnestralen weer te voelen en de zon weer te zien schijnen. Nieuw leven is licht en dat maakte ons leven ook weer wat lichter.

Een groot hart dat we op het geboortekaartje voor ons tweede dochtertje zetten, staat voor liefde en het kleine hartje is een teken van niet vergeten, voor altijd bij ons. Op de binnenkant stond: The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams. Deze tekst is voor ons in de afgelopen jaren een houvast geweest.”

Op een dag herinnerde Moniek zich de droom van haar moeder, Oma Meijel. Het idee kwam vervolgens tot leven in het project ‘Oma Meijel Breit.’ In dit project breit een groep oma’s de slofjes naar het ontwerp van haar moeder. Een positief neveneffect van ‘Oma Meijel Breit’ is dat de eenzaamheid onder ouderen wordt aangepakt. Het samen breien in het breicafé zorgt namelijk voor gezellige en sociale momenten.

De slofjes zijn voor iedereen verkrijgbaar, en voor ieder verkocht paar slofjes wordt een extra paar slofjes gebreid voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Bij ‘Oma Meijel Breit’ werken ze nu iets meer dan een half jaar op deze wijze en hebben ze ruim 300 slofjes verkocht. Dit betekent dat ze ook 300 paar slofjes hebben kunnen schenken aan de baby’tjes in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Een geweldige prestatie!

Samenwerking met HipDesign

 

Het gaat zo goed met ‘Oma Meijel Breit’ dat ze in samenwerking met HipDesign een geboortekaartjeslijn hebben ontworpen in de stijl van de slofjes. Iedereen die een kaartje uit deze lijn van ‘Oma Meijel Breit’ koopt ontvangt een paar babyslofjes gemaakt van zachte merinowol én er wordt voor gezorgd dat er een paar slofjes (uit naam van het kindje) bij een baby’tje in het Wilhelmina Kinderziekenhuis terechtkomt.

Moniek is uiteraard erg trots en blij met de samenwerking met HipDesign en hoopt dat de Oma Meijel-geboortekaartjes veel worden verkocht, zodat ze nog meer ouders en baby’s blij kunnen maken met de slofjes van ‘Oma Meijel Breit’.

Als voormalig premature baby en moeder van een dochter kan ik niet anders dan dit project een warm hart toedragen. Het is dat wij al lang uit de geboortekaartjes zijn, anders had ik zeker overwogen om voor zo’n prachtig kaartje van HipDesign te kiezen.

Nieuwsgierig? Bekijk (en koop) de kaartjes hier.

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.