De Jeugdsentiment-Tag

de jeugdsentiment tag

Dit jaar word ik alweer 35. Vijf-en-dertig! Oh my God. Sinds wanneer gaat het leven zo snel? Ik vind mezelf nog best wel fris en fruitig (bijvoorbeeld na een zeldzame nacht slaap van 8 uur) maar ik merk toch wel dat de 40 langzaam maar zeker in zicht begint te komen. Aargh. Om dit feit even om te draaien naar ‘het glas is halfvol’-principe, en bovendien mijn blogdip te overwinnen, besloot ik om de Jeugdsentiment-Tag, bedacht door Olga, in te vullen. Die van haar kan je hier lezen. Een aantal antwoorden komen overeen met de antwoorden in dit artikel, dat ik al eerder schreef. Ik neem jullie terug naar de 80’s en de 90’s. Lees mee en roep in koor: “Oh ja! Dat weet ik nog!” 

Favoriete kinderfilm: Annie

 

Met stip op 1: Annie. Die heb ik wel honderdduizend keer gezien. Ik ging er als klein meisje helemaal in op en had ook een LP (“Een wat?” “Een LP. Dat is retro”. “Oh. OK.”) van de film die ik helemaal grijs draaide, met als favoriet nummer uiteraard Tomorrow.  Een lieve film, met leuke liedjes. Ik denk dat ik op zoek ga naar een DVD.

 

Favoriete televisie-show: Fort Boyard

 

Er waren erg veel shows die ik volgde. De Honeymoonquiz (Ja, ik durf het toe te geven), de Mini-Playbackshow en de Soundmixshow. Maar de spannendste show vond ik vroeger Fort Boyard. Ademloos zat ik voor de tv om te kijken naar hoe de deelnemers de spannende opdrachten uitvoerden. Wat was ik teleurgesteld toen de show onlangs terugkwam; veel minder spannend en met BN’ers inplaats van met onbekende kandidaten. Sommige dingen moeten maar een mooie herinnering blijven.

 

Favoriete boek: Matilda van Roald Dahl

 

matilda quote

Hij heeft nog steeds een ereplaatsje in mijn goedgevulde boekenkast: Matilda van Roald Dahl. Een boek waarvan ik wilde dat ik ‘m zelf had geschreven, zo goed vind ik het. Sowieso zijn alle kinderboeken van Roald Dahl een musthave voor kleine boekenwurmen. Ik lees ze als volwassene nog steeds graag. Ik reviewde ‘m al eens voor de kinderboekenhoek op deze blog.

 

Favoriet nummer van een boy/girlband: Mama van de Spice Girls

 

Oh nee, moet ik dit echt benoemen? Niemand luisterde zogenaamd toch naar boy-of girlbands? Maar goed, dan kies ik natuurlijk een nummer van een girlband, aangezien ik moeder ben van een dochter en daardoor ook voorstander ben van ‘girl-power’.  ‘Mama’ van de Spice Girls vond ik voordat ik moeder was zo zoet dat het glazuur spontaan van mijn tanden sprong als ik het hoorde, maar nu ik ‘m terugkijk op YouTube voor deze Tag wil ik alleen maar dat Elise dit nummer later met 4 andere vriendinnetjes voor mij en de andere moeders playbackt. Ik ben echt een beetje jaloers op die moeders van de Spice Girls in deze video. Dat is dus wat het moederschap met je doet.

 

 Favoriet fashion item: Palladiums

 

Ik heb ze alweer gesignaleerd in de winkel: Palladiums! En die droeg ik dan bij voorkeur onder een jurkje, want dat was Grunge. (Ja, ik geef toe: ik was gek op alternatieve rockmuziek maar was toch echt te veel een meisje-meisje om mijn haar kort te knippen, gifgroen te verven en alleen maar baggypants te dragen.) Die jaren 90- jurkjes zag ik trouwens afgelopen najaar bij de H&M hangen. Dat was wel even een reality-check, zeg. Een nieuwe lichting 16-jarigen in de kleding uit MIJN JEUGD. Hét teken dat je de geraniums alvast tevoorschijn kan halen.

palladiums

Favoriete snoep/snack

 

Dat vind ik een lastige. Op de één of andere manier komen er alleen maar ijsjes in me op. Bijvoorbeeld de Winner Taco, die tot mijn grote verbazing weer te krijgen is bij sommige tankstations. En er was ooit een fruitijsje met een vulling van passievruchten-roomijs. Of zijn die ook inmiddels weer te koop? Nee wacht, ik weet het: mijn ultieme jeugdijsje is het Raketje met het topje van chocola! Daar heb ik er heel wat van verslonden elke zomer.

Favoriete TV-reclame: Chocomel

 

Die reclame van Chocomel waarin een meisje alleen thuis is en vervolgens helemaal los gaat op het nummer ‘Think’ van Aretha Franklin is toch wel een klassieker uit de jaren 80. Geweldig!

 

Favoriet nummer: Rhythm Nation van Janet Jackson

Ik heb een hele playlist op Spotify met nummers uit de jaren 80 en ik vind het echt heel erg moeilijk om daar 1 nummer van uit te kiezen. Maar de allereerste CD die ik kocht (dat ga ik echt niet uitleggen jongens, wat een CD is. Ik bedoel, kom op zeg, die kan je echt nog steeds kopen!) was van Janet Jackson. Die stond ik dan mee te playbacken of fonetisch mee te zingen voor de spiegel met een borstel in mijn hand als microfoon. ‘Rhythm Nation’ kwam uit in 1989, toen was ik 9 jaar oud. Nog steeds vind ik deze video geweldig, net als de boodschap die ze uitdraagt. Eigenlijk heel actueel in deze onrustige tijd

 

Vertel: wat zijn jouw guilty pleasures uit je jeugd? Voel je vrij om deze tag over te nemen.

     Follow my blog: BloglovinFacebook, Instagram & Twitter

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

2 Comments

  1. Wat leuk om te lezen, zitten voor mij ook een paar zeer herkenbare vragen tussen. Al xou ik echt niet meer weten welke reclame er op de tv was in die tijd. Is ook zo lang geleden 😉

    • Die chocomel reclame was dan ook de enige die ik kon bedenken, Linda!

Comments are closed.