De naam van mijn blog

De naam van mijn blog

Het is dag 1 van de 30 Day Blog Challenge, oftewel: MIJN dag 1 van de challenge. Maris, de bedenkster van de challenge, liet al weten dat de spelregels vrijblijvend zijn en je bijvoorbeeld niet 30 dagen achter elkaar de challenge hoeft te doen. Dat klonk me als muziek in de oren. Ik ga er dan ook mijn eigen draai aan geven. Vandaag laat ik jullie ins & outs weten over de naam van deze blog!

De geboorte van Dochterlief.nl

Op een mooie herstavond zat ik op de bank met mijn man. Ik had de knoop doorgehakt om een blog te gaan beginnen maar ik kon maar niet op een toepasselijke naam komen. Dat kwam met name omdat ik wel wilde bloggen over mijn nieuwe leven als moeder, maar eigenlijk stiekem ook nog over andere dingen. Welke naam dekt dan de lading en is dan nog een beetje origineel? Voor mijn gevoel waren alle leuke namen al weg.

Een ding wist ik zeker: ik wilde geen Engelse naam. Ten eerste omdat ik niet de ambitie had om internationaal door te breken met mijn blog (Nee, echt niet!) en ten tweede omdat ik in het Nederlands wilde gaan bloggen. Dat maakte het nog lastiger. Daarnaast wilde ik pertinent geen naam met mama, mom of mommy er in. Toen ik net begon met bloggen bestonden er al best veel blogs met dergelijke namen en zo’n type naam trok mij niet aan. Voor mijn gevoel zou ik mezelf dan teveel beperken qua onderwerpen. Ik vond de echte mamablogs leuk, maar mezelf geen typische mamablogger.

Eureka!

Opeens zat ik rechtop op de bank. De naam ‘Dochterlief’ schoot me opeens te binnen en dat was De Naam! Want ik ben moeder van een dochter, maar zelf natuurlijk ook iemands dochter. Net als die massa’s ( ;)) vrouwen die mijn blog zouden gaan lezen. Eigenlijk staat de naam Dochterlief symbool voor de band met mijn eigen dochter, maar ook voor mij als persoon. Vaste lezers zullen weten dat ik mijn artikelen dicht bij mezelf houd en dingen deel die mijn dochter en ik leuk vinden. Ik heb geen online magazine, ik heb geen (echte) lifestyleblog en ik vind zoals al eerder aangegeven de naam ‘mamablog’ de lading ook niet helemaal dekken omdat ik niet alleen maar over mijn kind schrijf. Het is meer een vrouwenblog, denk ik, met onderwerpen die alle dochters liefhebben. En daarom ben ik nog altijd superblij met de gekozen naam!

Sindsdien zijn er bijna twee jaar voorbij en heeft Dochterlief.nl een bescheiden groep (vaste?) lezers. Ik krijg veel positieve feedback op de naam; op de een of andere manier blijft hij wel hangen bij mensen. Zelf zou ik ook echt geen andere naam kunnen verzinnen. 

1 Comment

  1. Leuk om te lezen.
    Vind het een fantastische naam! Het dekt, zoals je zegt, de lading van je blog. Je viel mij destijds op, omdat je je eigen weg volgt. En daardoor ben je uniek. Bovendien blijft de naam hangen.

    Leuke challenge hè? Ik ga hem volgende maand doen, ben vast vooruit aan het schrijven en plannen.

Comments are closed.