De peutertag

Peuter tag

Elise is alweer bijna 2,5 en is volop aan het peuteren, vandaar dat ik weer eens een artikel exclusief over haar doen en laten schrijf: de peutertag, die ik vond bij Saskia. Ooit vulde ik ook al de dreumestag in en het lijkt me leuk om te kijken of ze veel is veranderd qua voorkeuren.

Hoe heet je peuter en hoe oud is ze?

Elise, 27 maanden oud. (geboren in november 2013.)

Wat is haar favoriete eten?

Patat en Nutella, maar niet tegelijkertijd. Al las ik laatst wel een nieuwsbericht over een patatje Nutella en prijs ik me gelukkig dat de patatboer die dit serveert niet bij ons in de stad zit. Want ik weet zeker dat ze dat nog zou eten ook.

Wat is haar favoriete drinken?

Diksap en als het echt niet anders kan water.

Wat is haar favoriete tv-programma?

Ze begint de laatste tijd naast haar verslaving aan filmpjes over Surprise-eieren een behoorlijke voorkeur te krijgen voor Peppa Pig. Nijntje en Bumba doen het (helaas, wat betreft Bumba) ook nog steeds erg goed.

Wat is haar favoriete boek?

Dat is heel erg wisselend bij Elise, maar als ik moet kijken welke boeken het al sinds dreumesleeftijd goed doen dan zijn dat met stip Rupsje Nooitgenoeg en Mama Kwijt. Die wil ze vaak nog lezen voor het slapen gaan.

Wat is haar favoriete speelgoed?

Haar IKEA keuken en bijbehorende accessoires. Daarnaast tekent ze ook erg graag.

Wat maakt haar boos of verdrietig?

Ik merk dat er nu wat frustratie bij haar naar boven komt als dingen haar niet zelf lukken. Alles moet hier ‘zelluf’ gedaan worden. Elise is een kleine dramaqueen en ze kan snel boos en verdrietig worden om dingen. Voor ons als ouders is het soms lastig om te achterhalen wat dan precies de oorzaak is, maar we nemen het uiteraard altijd serieus. Al is het van tijd tot tijd behoorlijk vermoeiend, want soms hebben we hier dagen dat de ene na de andere huilbui zich voordoet en we toch echt niets geks hebben gedaan.

Hoe noemt zij haar opa’s en oma’s?

Haar opa’s en oma’s kent ze inmiddels keurig bij naam, en die namen worden ook voluit – lees fonetisch- uitgesproken na de titel opa of oma. Ze heeft dus een opa G en een opa R ( al spreekt ze de R uit als J) en een oma L en een oma I.

Welk item is heel belangrijk voor haar?

Haar lievelingsknuffel, een groot zacht konijn die overal mee naartoe moet. Als hij in de was moet is ze de hele dag een beetje van slag. Konijn heet overigens ‘Knijntje’.

 

peuter tag

 

Wat is haar favoriete activiteit?

‘Koekjes bakken’ in haar speelgoedoven en deze op een mooi bordje serveren met een ‘kopje thee’. Daarnaast is ze gek op kleurplaten en haar potloden- en stiftencollectie.

Wanneer is het bedtijd?

Ergens tussen 19.00 en 20.00. Op dagen dat ze naar de opvang moet slaapt ze vervolgens wel tussen de middag, maar hier in huis doet ze al maanden alsof een middagslaapje voor baby’s is. Af en toe sukkelt ze in slaap tijdens het wandelen met de buggy of tijdens het autorijden maar meestal houdt ze het best goed uit voor haar leeftijd. Daar verbazen wij ons soms enorm over.

Waardoor gaat ze wel eens gek doen?

Elise heeft meestal last van de gekke 5 minuten als ze eigenlijk heel erg moe is. Dan stuitert ze druk zingend en dansend door het huis, speelt met 3 dingen tegelijkertijd en gebruikt bij voorkeur mij als springkussen. Net als mijn man en ik ons dan afvragen waar de uit-knop ook alweer zit pakt ze haar konijn en kondigt aan dat ze wil gaan slapen. We kunnen er bijna elke avond de klok op gelijk zetten.

Wat maakt haar geweldig?

Dat ze onze Elise is, en zoals zij is er maar één. 🙂 Dramaqueen of niet, ze is en blijft een lekker ding.

Heb jij ook zo’n typische peuter in huis?

Mis niks en volg Dochterlief op Facebook, Twitter en Instagram

 

Filed under Dochterlief groeit op
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten. Verder is ze gelukkig getrouwd en heeft ze een dochter van 4 jaar, haar inspiratiebron voor deze blog.

4 Comments

  1. Leuke tag. Ik hou m bij voor verdere referentie. Als mijn dochter moe is, wordt ze vooral erg hangerig en luidruchtig. Als ze honger heeft, idem.

    Ons Chloé wordt er bijna twee. In november gaat ze voor het eerst naar school. Wanneer gaat Elize?

    • Hier in Nederland moeten kinderen pas op hun 4e naar school. Niet dat die tijd niet snel aan zal breken, want het gaat allemaal zo ontzettend snel, maar we hebben dus nog even. 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.