Dear John Mayer

Lieve John Mayer. Mag ik John zeggen? En jij in plaats van u? (Want dat moet ik altijd eerst vragen van mijn moeder.)

Lieve John. Ik zag net op de telefoon van mama dat jij in Amerika woont. Ommekot, dat is hartstikke ver weg, vlakbij de Indianen en cojboys! Maar wat ik je wilde zeggen John: Ik ken bijna al je liedjes, echt waar. En ik kan gewoon niet geloven dat je een echt mens bent die bestaat!

Het zit zo: op een dag zaten mijn papa, mama en ik in de auto en draaiden ze jouw nieuwste CD. Voor de andere kindjes: een CD is rond, van zilver, met een gat erin. Net een zilveren donut, maar dan helemaal plat en niet eetbaar. Dat betekent dat je het niet kan eten. Of misschien wel, en dat er dan muziek uit je buik komt? Moet ik even checken, want dat zou vet cool zijn.

Het was heel lang geleden, toen ik 2 was. Nu ben ik 5 jaar, dus je kan je wel voorstellen hoe lang geleden dat was! Misschien was mama toen zelf wel pas 15, of zo? Maar goed.

Het was de eerste keer dat ik jouw muziek hoorde, en dat kan je echt vet goed John, muziek maken. Je hebt een mooie stem en je kan ook supergoed gitaar spelen. En wist je dat mijn papa soort van hetzelfde haar heeft als jij? Ook zo donker en vol en zo, hihi, mooi.

Ja John, ik ben een beetje flieft op jou. Maar volgens mij zijn er best veel meisjes (en jongens) flieft op jou. Maakt niet uit hoor. Ik ben op best veel mensen flieft en dat kan gewoon tegelijk.

Weet je wat ik je mooiste liedje vind, John? Die waarin je zingt: ‘If I’m helpless tell me now tell me noooooow.’ Die kan ik heel goed meezingen, dat klinkt net als op je CD. En ook die van Lof in de wiekend. Lof in de wiekend, lof in de wiekeeend. I komminop, kos am loffin effrie minit of it. Hoor je hoe goed dat klinkt?! Serieus John, wij kunnen dit samen.

Heb je misschien nog een zangeres nodig? Mag ik in je band? Ik heb al een t-shirt met een gitaar erop en ik heb ook speciale glitter-tshirts, als je die mooier en meer rock’ n roll vindt. En dan doe ik ook nog mijn vlinderhaarband in. Kan je volgende liedje over vlinders gaan? Ik kan wel meedenken over de tekst. Je appt me maar.

Lieve John, ik doe soms wel alsof ik van K3 hou, maar eigenlijk hou ik meer van jou.

Kusjes van je grootste fan en ik hoop dat je snel weer naar Nederland komt en dat papa en mama dan 3 kaartjes voor je concert kopen.