Deze liedjes zongen zangeressen voor hun dochters (en zoons)

I hope you dance/Dochterlief.nl

Mijn artikel over de mooiste ouder-kind liedjes was één van de best gelezen artikelen van afgelopen jaar. Dat vond ik een groot compliment. Ik ben gek op muziek en mooie songteksten, en sinds ik moeder ben luister ik op een hele andere manier naar muziek. Daarom leek het me leuk om vandaag de liedjes van (bekende) zangeressen te delen die opgedragen zijn aan hun kinderen.

Madonna – Dear Jessie

 

Oké, dit nummer heeft Madonna niet echt voor haar dochter geschreven, want daarvoor is het te oud. Maar ze had vast een vooruitziende blik, want dit lieve liedje is een mooie ode aan alle kleine meisjes op deze wereld. Het gaat over dat ze nog lang kind mogen blijven en dat ze mogen geloven in elfjes, zeemeerminnen en een mooie sprookjeswereld. Iets dat ik mijn eigen dochter ook toe wens.

 

If the land of make believe
Is inside your heart it will never leave
There’s a golden gate where the fairies all wait
And dancing moons, for you

 

 

Pink- Perfect

 

Dit liedje wordt vaak gecensureerd, want Pink strooit rijkelijk met het woord. f*ck. Dat kan ik prima hebben, maar mening preutse luisteraar niet. Ik vind ‘m prachtig. Je kijkt mee naar met het heftige levensverhaal van een vrouw en ziet hoe het krijgen van een dochter haar cirkel uiteindelijk rond maakt.

 

Trijntje Oosterhuis- Nu dat jij er bent

 

Deze mag natuurlijk niet in dit artikel ontbreken. Trijntje Oosterhuis zorgde voor een klassieker en beschreef de gevoelens die veel nieuwe ouders herkennen. Tevens een nummer dat ik niet met droge ogen kon luisteren in mijn kraamperiode.

Ik wist niet dat ik na een blik
zoveel van je houden zou
Maar ik weet nu al niet eens meer
hoe ik leefde zonder jou
Voor zoveel wezenlijke dingen
Leek ik blind tot dit moment
En die zijn ineens zo zichtbaar
Nu dat jij er bent

Lee Ann Womack – I hope you dance

 

Dit countryliedje is bij vlagen zo zoet dat het glazuur van je tanden afspringt en dat moet je liggen. Ik vind ‘m stiekem prachtig, maar ik ben nou eenmaal een sentimentele jankdoos geworden sinds ik een kind heb gebaard. De tekst is in zijn geheel een mooi advies dat ik Elise mee zou willen geven voor later.

I hope you still feel small when you stand beside the ocean,
Whenever one door closes I hope one more opens,
Promise me that you’ll give faith a fighting chance,
And when you get the choice to sit it out or dance…I hope you dance.

 

Lauryn Hill – To Zion

 

Een minder bekend nummer – voor mij althans- is het nummer dat ex-Fugees zangeres zong voor haar zoon Zion. Ik ben gek op haar stemgeluid. Wat een mooie ode aan haar zoontje is dit!

 

Céline Dion – A new day has come

 

Je zou het misschien niet zeggen met al die stelletjes in deze video, maar voor dit nummer heeft Céline Dion zich toch echt laten inspireren door haar zoon. Zoetsappig? Ja. Typische Sky Radio muziek? Dat ook. Hier in huize Dochterlief wordt er van zender gewisseld als Céline Dion erop is (mijn man heeft een allergie) maar zingen kan ze zeker.

When it was dark now there’s light
Where there was pain now’s there’s joy
Where there was weakness I found my strength
All in the eyes of a boy

 

Beyoncé- Blue

 

Over moeders en dochters gesproken: Beyoncé nam gelijk een nummer op waarop haar dochter mee mocht ‘zingen’ en noemde dat nummer Blue, want met een naam als Blue Ivy heb je weinig introductie nodig. Een mooi liedje om bij achterover te leunen.

Ontbreken er nog liedjes? Deel ze in de comments!

Mis niks en volg Dochterlief op Facebook, Twitter en Instagram

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten. Verder is ze gelukkig getrouwd en heeft ze een dochter van 4 jaar, haar inspiratiebron voor deze blog.

3 Comments

  1. Het liedje dochters van Marco Borsato vind ik echt mooi. Ook heeft hij samen met Jada zijn dochter een liedje maar weet niet hoe dit nummer zo heet.

  2. Prachtige nummers! Christina Aguilera heeft toen ze zwanger was van haar zoontje All I need geschreven. Prachtig geschreven en beschrijft perfect hoe het voelt om z’n kleintje in je buik te dragen.

  3. Perfect van Pink vind ik ook echt een prachtig nummer. Voor de rest ben ik heel slecht in het koppelen van artiesten aan bepaalde nummers, dus kan zo snel geen ander nummer bedenken!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.