Deze wereld heeft liefde nodig

Deze wereld heeft liefde nodig 2

Ik was eigenlijk niet van plan om tijdens de paasdagen artikelen online te zetten, maar ik moest toch even iets aan jullie kwijt, en dat gaat over liefde en verbondenheid. Een soort persoonlijke paasboodschap, eigenlijk. ๐Ÿ˜‰

De L van Licht en Liefde

 

Ik ben niet gelovig opgevoed, dus de paasdagen hebben voor mij geen religieuze betekenis. Na de zonovergoten dag van gisteren, waar ik heerlijk met mijn gezin van genoten heb, is voor mij duidelijk dat de paasdagen voor mij persoonlijk draaien om de lente, nieuw leven, en vooral om Licht, met een hoofdletter L.

Ik heb mezelf de hele dag vermaakt met mijn dochter die uitzinnig van vreugde achter de kippen en geitjes aanrende op de kinderboerderij. Samen met andere kinderen speelde ze vervolgens op de nabijgelegen speeltuin. Ze straalde van oor tot oor, en ik dacht: dit hier, op dit moment, is wat onvoorwaardelijke liefde is. Liefde met een hoofdletter L. Hoe ze zo volledig opging in alles om haar heen en alles en iedereen even leuk en aardig vond. Hoe alle kinderen zonder vooroordelen met elkaar speelden.

 

Onze kinderen snappen hoe het moet

 

Afgelopen week publiceerde ik een artikel waar ik mijn hele ziel en zaligheid in had gelegd. Het was een naar voorval, dat ik wel moest beschrijven om mijn punt van dat artikel te kunnen maken. Nooit had ik kunnen verwachten wat dit teweeg zou brengen, laat staan dat dit artikel zo veel zou worden gelezen. Bizar veel, voor een kleinere blog als Dochterlief dan.

Ik ben trots op het feit dat uitgerekend dit artikel zo ontzettend veel mensen heeft bereikt en dat het tot nadenken stemt. Maar ik wil benadrukken dat ik niet te lang stil wil staan bij wat er gebeurd is en dat ik door het meemaken van dit voorval en de hartverwarmende reacties hierop juist extra in de kracht van verbondenheid en liefde ben gaan geloven. Ik geloof niet in angst of in haat. Ik geloof in de wereld zoals mijn dochter en haar leeftijdsgenootjes die zien: als een grote speeltuin, vol met nieuwe mensen die ze kunnen leren kennen en nieuwe dingen om te ervaren. Juist door dit voorval wil ik extra mijn best doen als ouder en als mens. Ik wil dat Elise in de liefde blijft geloven. Dat is mijn enige wens voor haar en alle andere kinderen op de wereld. Want dat wij volwassenen wel degelijk met elkaar verbonden kunnen zijn en blijven is mij wel duidelijk na alle reacties die ik heb gekregen. Wat de wereld nodig heeft, is heel veel liefde. Laten we dat nooit, maar dan ook nooit vergeten.

Fijne paasdagen allemaal!

Mis niks en volg Dochterlief op Facebook, Twitterย en Instagram

 

 

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

3 Comments

  1. Wat een mooie woorden! Ik weet eigenlijk niet goed wat ik er verder op moet zeggen, ik wens je heel veel Licht en Liefde toe.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.