Dingen die ik zou doen als ik de loterij zou winnen

Wat ik zou doen als ik de loterij zou winnen www.dochterlief.nl

Geld maakt niet gelukkig, maar het is wel handig om te hebben. Daar ga ik niet hypocriet over doen. Ondanks dat ik niet materialistisch ben ingesteld, hou ik wel van een bepaalde mate van comfort. En toen mijn wekker deze week weer veel te vroeg afging vanwege werkverplichtingen vroeg ik me af: stel dat ik nou de jackpot van de loterij zou winnen, wat zou ik dan doen?

Hoe zouden mijn dagen eruit zien als geld geen issue zou zijn?

Gek genoeg is de eerste gedachte die in me opkomt dat ik alle tijd zou hebben. Véél vrije tijd. Geen gehaast in de ochtenden. Uitgebreid ontbijten. Aandacht voor mijn gezin. Bedenken wat voor leuks we zouden kunnen doen die dag en dit vervolgens ook doen, want tijd – en geld-  zijn toch geen issue. Tijd om te doen wat je wil doen met de personen met wie je dat wil doen, lijkt me de grootste luxe van niet meer te hoeven werken. Dat hoeft natuurlijk niet altijd veel geld te kosten, maar toch. Ik weet dat het ervaren van te weinig tijd aan mijn eigen mindset ligt, maar feit blijft dat mijn man en ik momenteel hard werken terwijl de klok doortikt en ik af en toe het gevoel heb dat we te weinig van onze vrije tijd met elkaar en onze dochter genieten.

Misschien zouden we het onszelf makkelijker moeten maken en een werkster moeten zoeken of meer gebruik maken van de mogelijkheid om boodschappen te bezorgen. Maar ja, dan is er waarschijnlijk wel weer een ander ‘moetje’ dat tijd in beslag neemt.

Hoe ziet mijn droomhuis eruit?

Ik zou een vakantiehuis kopen in een fijn zonnig land, met een lap grond eromheen, waar ik met mijn gezin naar toe kan als we daar zin in hebben. Vervolgens zou ik de mooiste boom op het erf uitkiezen en daar elke dag onder zitten schrijven. De wijn zou rijkelijk vloeien en voor goed eten zou dagelijks worden gezorgd. (Note to zelf: personal trainer in dienst nemen om niet dicht te groeien.) Uiteraard zou ik in Nederland ook een huis willen kopen. Als het dan toch kan: bij voorkeur vrijstaand, met van die prachtige houten luiken voor de ramen en met veel natuur eromheen. Nooit gedacht dat ik dit zou schrijven, maar ik ben toch niet zo’n stadsmens als ik dacht. De rust lijkt me heerlijk.

Reizen

Als mijn dochter oud genoeg is, zou ik haar meenemen naar steden als Berlijn, Barcelona, Florence, Rome en Parijs om haar kennis over kunst en cultuur en geschiedenis bij te brengen. Ook zou ik met haar naar Indonesië willen reizen, waar haar roots liggen. En in het kader van nu of nooit zou ik ook zeker naar landen als Japan, Australië en Nieuw-Zeeland willen reizen.

De droombaan

Ik zou niet helemaal kunnen stoppen met werken, maar meer doen met mijn interesses. Een uitgeverij starten, mijn eigen boek uitgeven of een online platform oprichten. Of me juist nuttig maken voor een goed doel waar kinderen de hoofdrol in spelen. Mijn steentje bijdragen aan de maatschappij.

 

En jij? Wat zou jij doen als geld geen issue was?

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

6 Comments

  1. Ik zou denk ik wel stoppen met werken, vervroegd met pensioen 😉
    Een huis met zwembad kopen, een fijne fitness ruimte en lekker veel reizen. Vooral veel genieten!

  2. Een huis kopen lijkt me heerlijk; sowieso verhuizen naar iets groters dan het tweekamerbenedenwoninkje waar ik al tien jaar woon. Dat zit er nu helaas nog niet in. Maar eigenlijk ben ik wel erg gelukkig met hoe het nu gaat: boodschappen doen zonder te hoofdrekenen, af en toe uit eten, zelfs op vakantie… als je alles kunt betalen is niets meer speciaal!

  3. Ik fantaseer hier ook graag over! Ik zou stoppen met mijn betaalde baan en vrijwilligerswerk gaan doen. Verder wou ik dan weer helemaal zelf voor onze zoon willen zorgen en tussendoor werken aan mijn hobby, videos maken en blogs schrijven. O en veel nieuwe kleren, tassen en schoenen kopen!

    • Veel tassen, schoenen en kleding kopen had ik niet op mijn lijst gezet, maar spreekt voor zich. 😉

  4. Stoppen met werken denk ik. Lekker van dag tot dag leven. Leuk huisje kopen en goed opknappen en voor de rest gewoon genieten. En gewoon eigenlijk niet al te gek/.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.