DIY Paasstokken maken

‘Palm, palm, Pasen. Ei koerei, over ene zondag dan krijgen wij een ei. Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei.’ Dit liedje schalde de afgelopen week door de tuin op mijn werk. In de week ervoor zijn we druk geweest met het maken van paasstokken.

Wat heb je nodig voor de paasstokken?

 

♥ Mooie, lange stokken

♥ Crêpe-papier, geknipt in lange stroken

♥ Pitriet, voor het rondje boven aan de stok

♥ Papier en stiften

♥ Gedroogde appeltjes en rozijnen

♥ Naald en draad

De kinderen van de buitenschoolse opvang hebben voor het hele kinderdagverblijf mooie stokken gezocht in het bos. Van crêpepapier hebben we stroken geknipt en deze aan de stok bevestigd. De kinderen mochten hun stok rond draaien zodat ze het crêpepapier er omheen konden draaien. Van pitriet maakten we een rondje die we vervolgens ook omwikkelden met crêpepapier. We maakten de slierten eraan vast door ze met touw boven aan de paasstok te bevestigen.

De grootste kinderen hebben met naald en draad gedroogde appeltjes en rozijnen aan een draad geregen. Deze hebben we er ook aan vast gemaakt! Alle kinderen hebben vervolgens een haantje gekleurd voor boven op de stok. Om extra in de stemming te komen hebben we tijdens de lunch elke dag gesmikkeld van zelfgemaakte paashaantjes.

De hele week begonnen we om 11 uur met een mini-optocht in de tuin. Samen liepen we in een rijtje de tuin door en zongen we diverse paasliedjes. De kinderen waren ontzettend trots op hun zelfgemaakte stok en lieten deze vol trots zien aan papa en mama bij het ophalen. Thuis mochten ze de heerlijke appeltjes en rozijntjes opeten!

Iedereen alvast fijne Paasdagen gewenst!

Filed under Dochterlief ervaart

Elize is (bonus)moeder, pedagogisch medewerker en bezige bij. Ze houdt van haar kinderen, haar man Hans en van knutselen. Voor Dochterlief.nl deelt ze onder andere haar leukste DIY's en kindvriendelijke uitjes.

3 Comments

  1. Wat leuk 🙂 Anna zit op een katholieke school en afgelopen week heeft ze voor Palmpasen een ‘echte’ Palmpaasstok gemaakt die ze gisteren de kerk binnen droeg. Het zelfde idee, maar vol met symboliek: een sinaasappel voor de zon, twaalf pinda’s voor de apostelen, rozijnen voor het volk, het palmhaantje (van brood) en een palmtakje voor het geloof in vrede. Die hangt hier nu in de gang.

Comments are closed.