Doei baby, hallo dreumes!

Foto 28-11-14 20 09 54

Ook ik moet er aan geloven: ik heb geen baby meer maar een dreumes, en met die dreumes wordt er een nieuwe ‘tag’ geïntroduceerd hier op Dochterlief.nl. Ik had onderstaand lijstje al voorbij zien komen op verschillende andere blogs en het leek me leuk om deze als newbie in mama-blogland in te vullen, zodat lezers mij en mijn dreumes een beetje leren kennen. 

Wat is haar leeftijd? Elise is om precies te zijn 1 jaar en 6 dagen oud vandaag.

Wat is haar favoriete eten? Ze is tot nu toe een makkelijke eter. Potjes,vers gekookt, alles gaat er tot nu toe in. Ik zie wel een behoorlijke voorkeur voor gerechten met pasta en vis ( ik heb me misselijk gegeten aan beide dingen toen ik zwanger was) fruit, en yoghurt. Brood eten vindt ze een noodzakelijk kwaad, maakt niet uit wat ik er op doe. Ze eet liever pap.

Het meest favoriete tussendoortje?  Maisboogies, en rijstewafeltjes van Goodies. We hebben hier net de soepstengel-fase achter de rug.

Het favoriete drinken? Diksap met appelsmaak, soms water, en ‘s avonds wil ze nog een papfles met opvolgmelk. De voorkeur voor diksap is groot en ik probeer haar i.v.m. de hoeveelheid suiker wel eens vruchtenthee te drinken te geven, maar dan kijkt ze me aan met een blik alsof ik niet goed wijs ben.

Favoriete tv-programma? Klokhuis, als het er op is, en Sesamstraat begint nu ook wat meer in trek te raken. Het allerleukst vindt ze de filmpjes met liedjes van Nijntje. Ik heb ze al zo vaak gezien en gehoord dat ik ze kan dromen (Sterker nog, ik heb wel eens dromen waar die liedjes in voorkomen!)

Favoriete boek? Al sinds ze heel klein was heeft Elise een opvallende voorkeur voor boekjes. Eerst voor de zachte knuffelboekjes, toen voor knisperboekjes, en ook folders, tijdschriften of boeken van mezelf zijn niet veilig als ze binnen haar handbereik liggen. Ik ben zelf een boekenwurm, dus ik denk dat dit genetisch bepaald is. Ik heb haar dus met 6 maanden al lid gemaakt van de plaatselijke bibliotheek en kan haar met een gerust hart meenemen naar de boekwinkel om tussen de boeken te snuffelen; ze vindt het namelijk net zo leuk als ik.

Favoriet speelgoed? Op het moment is haar Nijntje loopwagen favoriet, net als een babypiano die ze voor haar verjaardag heeft gekregen. Ook onze afstandsbedieningen en mobiele telefoons zijn populair speelgoed. Ze kan al selfies maken met mijn Iphone en kijkt graag naar filmpjes en foto’s van zichzelf. Ik vrees voor een diva in de dop!

Favoriete kleur? Dat kan ze natuurlijk nog niet aangeven. Zelf heb ik qua kleding een behoorlijke voorkeur voor blauw, omdat bijna alle tinten blauw zo mooi bij haar blauwe ogen staan. Maar ook lichtgrijs koop ik vaak. Ik probeer nu ook wat meer variatie in haar garderobe aan te brengen en heb laatst voor het eerst een knalrood vestje gehaald. Er blijkt nog zoveel meer te zijn dan blauw en grijs, niet te geloven! 😉

Wat maakt haar verdrietig? Op dit moment kan ze net staan en wil ze het liefst ook lopen, maar dat gaat nog niet van een leien dakje. Ze valt vaak om en dat zorgt voor veel frustratie en tranen. Verder kan ze er, net als elke dreumes, niet tegen als ze geen aandacht krijgt op momenten dat ze dit graag wil. En ze heeft momenteel last van verlatingsangst. Ik moet te allen tijde aangeven waar ik naar toe ga, waar ik ben en vooral: dat ik altijd terug kom.

Hoe noemt ze papa en mama? Elise was vrij vroeg met papa en mama zeggen, maar sinds enkele weken gebruikt ze de woorden ook gericht naar ons toe. Mijn man is dus papa, en ik overduidelijk mama (Regelmatig driftig/verdrietig/blij uitgesproken als “Mamaaaaaaaaa!”)

Favoriete knuffel? Ze heeft 3 Wubbanubs, (zie eerdere blog over dit onderwerp) maar die beginnen langzaam maar zeker minder interessant te worden. Verder heeft ze een Nijntje knuffel waar ze veel mee speelt en op haar verjaardag heeft ze een Pip knuffel gekregen die sindsdien overladen wordt met knuffels en kusjes. Ze moet er ook erg om lachen als ze er mee speelt, heel aandoenlijk om te zien. Gek genoeg heeft ze dan weer niets met de filmpjes van Woezel en Pip.

Favoriete activiteit? De wereld ontdekken, kruipend of staand in huis. Ook wandelen met de kinderwagen vindt ze erg leuk.

Wanneer slaapt ze? Goede vraag. Op het moment is ze haar slaapritme aan het omgooien. De ene dag wil ze ‘s ochtends en ‘s middags slapen, de andere dag alleen de middag, een enkele keer zelfs helemaal niet overdag. ‘s Avonds slaapt ze redelijk, al zitten we nu in een fase dat er weer meerdere tandjes doorkomen en -al wil ik dat niet toegeven want ik wil er gewoon niet wéér aan -in de zoveelste sprong volgens het ‘Oei, ik groei- boek’. Dat zorgt ervoor dat onze nachtrust regelmatig onderbroken wordt.

Wat maakt haar druk? Ze is het drukst als ze moe is, maar ook als ze alle aandacht krijgt van leuke mensen. Dan is ze helemaal in haar element, kletst je in haar eigen taal de oren van je hoofd, gilt van blijdschap en hangt soms letterlijk aan je been.

Waarom is ze zo leuk? Jeetje, waarom is ze leuk? Ik vind haar zelfs leuk als ze niet leuk is!(alleen wel vaak achteraf ) 🙂 Ze is enorm sociaal en begint nu ook verbanden te leggen. Probeert op haar manier al een gesprek met je aan te gaan. Ze schatert als ze lacht, en lachen doet ze met heel haar lijf. Ze heeft bijna nooit een ochtendhumeur. Ze is een vrolijk meisje en heeft een eigen gevoel voor humor. Er is nog geen dag geweest dat ik niet om haar heb moeten lachen! Tegelijkertijd is ze ook heel gevoelig, een echte knuffelkont, en kan ze al zo’n wijze blik hebben. Soms heb ik het idee dat er al zoveel in dat kleine koppie rondgaat, ze kan het me alleen niet duidelijk maken. Het állerleukst is haar onbevangenheid, ze benadert iedereen zonder dubbele agenda of vooroordelen en leeft alleen maar in het nu. Daar kunnen veel volwassenen nog wat van leren….

Toevoeging van mama: Lieve schat van me, ik hoop dat je  die onbevangenheid en vrolijkheid nooit kwijt raakt!

Follow my blog with BloglovinFacebook & Instagram

 

Filed under Dochterlief groeit op
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

2 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.