Domestic Goddess Tag

Domestic Godess Tag www.dochterlief.nl

Het huishouden: laten we het erop houden dat het voor mij een noodzakelijk kwaad is. Er schuilt geen inner domestic goddess in mij, maar ik doe wel mijn best er één te zijn, en dat is toch ook al heel wat waard. Bibian en Manon bedachten de Domestic Godess Tag. Ik vertel jullie alles over mijn huishouden. Zeg nou zelf, dat hadden jullie toch altijd al van me willen weten?

De was (ook wel Mount Everwash genoemd in huize Dochterlief)

Droger of aan de waslijn? Beide, maar ik aanbid onze droger. Wat had ik het onderschat, de was die je erbij krijgt met een kind. Wat maken ze veel vies! Zowel de wasmachine als de droger draaien hier voor mijn gevoel overuren.

Sorteren of alles elkaar? Sorteren. Ik ben een brave wasser en draai ook regelmatig op het fijnwas en wolwas-programma zodat kleding langer mooi blijft.

Een soort wasmiddel of verschillende soorten wasmiddel? Ik ben erg trouw aan Neutral omdat zowel mijn man als ik niet tegen parfum in wasmiddel kunnen. Daarvan hebben we wel de hele lijn: een fles voor kleur, een fles voor wit en een fles voor donkere was.

Een wasdag of elke dag een wasje? In principe was ik in het weekend en op mijn parttime dagen. Dus ik draai rond de 4, 5 wassen per week en soms nog een extra was in verband met de beruchte ‘dreumesincidenten’.

Kleding strijken: ja/nee. Hell no! Als ik alles ook nog eens moet gaan strijken bestaat al mijn vrije tijd uit het doen van de was. Mijn man strijkt zijn overhemden zelf (had hij ze maar niet moeten kopen ;)) en als ik echt netjes voor de dag moet komen, wil ik de strijkbout ook nog wel eens pakken. Maar meestal probeer ik alles zo netjes mogelijk op te hangen om erge kreukels te voorkomen.

 

laundry quote/www.dochterlief.nl

Koken

Makkelijk of culinair? Voordat we Elise hadden, kookten we veel uitgebreider en experimenteler. Nu zijn we absoluut van de makkelijke gerechten die snel op tafel staan.

Weekboodschappen/meerdere keren per week We zouden 1 keer per week de boodschappen moeten doen, maar zijn momenteel een beetje verzand in meerdere keren per week door drukte. Toen we dit nog wel deden was de zondag meestal de vaste dag om boodschappen te doen.

Vaak hetzelfde per week of veel nieuwe dingen proberen? Vaak hetzelfde. Wel zo gezond mogelijk. Elise is een lastige eter op het moment, dus ik wil wat inspiratie zoeken in kinderkookboeken of online. Wie weet er makkelijke recepten voor een dreumes die groenten weigert? Ik lees het graag!

Eten bewaren of weggooien? Ik maak meestal te veel eten, dus vaak bewaren we wel kliekjes om een andere keer te eten. Dat zijn meestal gerechten zoals nasi, bami en macaroni. Andere dingen gooi ik weg.

Aan tafel eten of op de bank eten? Altijd aan tafel. Op de bank eten vind ik eigenlijk best onhandig en we hebben nu natuurlijk een voorbeeldfunctie.

 Poetsen

Stofzuiger of swiffer? We hebben beide, maar stofzuigen wel veel vaker. Het zou in de praktijk elke dag kunnen in verband met een lichte vloer waar elk kruimeltje op te zien is, maar we houden het op een paar keer per week.

Kant-en-klare natte doekjes of zelf sopje maken? Voor de badkamer en de keuken wordt er een sopje gemaakt, maar voor de rest ben ik enorm fan van de (niet milieuvriendelijke, sorry) kant- en- klare natte doekjes. Ideaal om even snel te kunnen poetsen.

Zelf ramen lappen/door de glazenwasser We hebben hier de luxe van een glazenwasser voor de buitenkant. Wanneer de binnenkant is gedaan kan ik me niet meer herinneren. Nee, de ramen lappen is niet onze hobby.

Overig!

Iedere ochtend je bed opmaken of laten voor wat het is? Mijn man maakt meestal het bed op, mij kan het in sommige gevallen niet zo veel schelen. Die kan dat ook veel netter dan ik.

Met de hand afwassen of in de vaatwasser? Vaatwasser! Wat zou ik het vreselijk vinden als die het zou begeven. Sommige pannen was ik met de hand af, dan blijven ze langer mooi.

Opgeruimd huis of een rommelig huis? Het streven is een opgeruimd huis, maar de praktijk is hier dat er zodra Elise wakker is een spoor aan broodkruimels, crackers en speelgoed door het hele huis verspreid ligt. Dat wordt wel altijd ‘s avonds (door ons) opgeruimd, maar het is niet altijd bij te houden.

Wie doet het huishouden: jij of je partner? Oh jee, de vraag der vragen. Ik werk minder uren, dus ik doe het meest. In het weekend racen we samen met Elise door het hele huis heen om de boel aan kant te krijgen. Elise vertraagt de boel wel onbedoeld door bijvoorbeeld de vuile was weer uit de machine te halen als ik ‘m net gevuld heb, maar het komt uit een goed hart. Ze wil graag helpen.

Vertel, zijn jullie wel een Domestic Goddess? Voel je vrij om deze Tag over te nemen!

 

Volg mij ook op BloglovinFacebook, Instagram & Twitter

 

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

5 Comments

  1. Pingback: Domestic Godess Tag - GoodGirlsCompany

  2. Leuke tag, kan me helemaal vinden in je antwoorden. Ik neem hem over voor aanstaande zondag 🙂

  3. Groente… Blijven aanbieden en dan komt het vanzelf weer 🙂 onze zoon at ook lang zo goed als geen groente. Groente uit groentesoep ging redelijk en ik heb knijpfruit en pakjes drinken van Zonnatura gekocht (met Kikker er op) met wortel en pompoen er in. Niet the real deal maar beter dan niks denk ik. Kerstomaatjes en rauwe en kort gekookte groente zijn nu favoriet.

    • Bedankt voor de tips. Ik hoor ook goede dingen over groentesapjes van Zonnatura (die zouden wat zoetig zijn) dus daar ga ik me ook eens in verdiepen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.