Dreumes en eten: mijn favoriete ‘accessoires’

dreumes en eten/Dochterlief.nl

Bron foto

 Gisteravond waste ik de melkpoedertoren nog eens goed af; hij had maandenlang trouw zijn doel gediend maar hij is al een paar weken overbodig. Ook de laatste schepjes poedermelk gooide ik weg: Elise heeft inmiddels de voorkeur voor halfvolle melk en vast voedsel. Mijn baby is een dreumes geworden, ook qua eet-voorkeuren.

Met de pot mee eten

Eten met de pot mee, het klinkt zo simpel, maar ook dreumesen hebben een voorkeur voor eten, en die van mij eet het liefst alleen maar brood met jam of roomkaas, kwark en gebakken aardappels van mijn bord. At ze eerst alles wat ik haar voorzette, nu trekt ze letterlijk haar bordje eten weg als het haar niet zint. Avondeten is zó 2014 tegenwoordig. Nu heb ik goede hoop dat dit ooit wel weer goed komt. Ik blijf stoïcijns verschillende gerechten aanbieden en als ze wat eet is het mooi meegenomen. Eet ze een keer iets minder, dan krijgt ze extra fruit. Om dit nieuwe proces nog eens extra complex te maken, is er een enorme hoeveelheid producten verkrijgbaar voor het eten en drinken van mijn dreumes. Tuitbekers, rietjesbekers, oefenbekers. Bordjes van allerlei materialen en formaten…Er is gewoon teveel aanbod! Inmiddels heb ik een aantal persoonlijke favorieten die ik graag met jullie wil delen. Als Elise eet, eet ze in ieder geval in stijl.

Toddler Copenhagen bord, mok en peuterbestek

dochterlief toddler

Dit kregen we als kraamcadeau en ik vond het serieus het coolste peuterservies dat ik ooit had gezien. Ook mijn man, met een voorliefde voor design, was er meteen weg van. Alle onderdelen van dit servies zijn zo ontworpen dat dreumesen en peuters er makkelijk mee kunnen eten: het bestek is niet scherp en ligt door de ronde handvatten goed in de hand, de bordjes en kommetjes hebben geen scherpe randen en zijn makkelijk vast te houden, en hebben aan de onderkant een antisliprand zodat ze moeilijk te verschuiven zijn. Bovendien zien de producten er kleurrijk en interessant uit. Elise voelt zich al heel groot als ze met haar eigen vork mag eten. Dat ze het eten dan uiteindelijk alsnog in haar gezicht smeert of met haar handen eet, mag de pret niet drukken. De producten zijn niet goedkoop, maar wel van hoogwaardige kwaliteit. Toddler Copenhagen is onder andere te koop via Bol.com.

Silly Billyz slabbetjes met lange mouw

Dochterliefsillybillyz

Slabbetjes. Toen ik die als cadeau ontving zag ik ze nog als accessoire die de outfit van mijn baby af zou maken. Ach, wat was ik nog lekker naïef. Vanaf het moment dat de eerste hapjes gegeten werden, veranderde de directe eet-omgeving van Elise in een slagveld. In haar enthousiasme komt er vaak eten op zichzelf en de vloer terecht.  Ik overwoog nog even om daarvoor een hond te nemen, maar uiteindelijk hebben we de gewone slabbetjes al vrij snel omgeruild voor slabbetjes met lange mouwen. Je hebt deze slabbetjes van verschillende merken, maar ik gebruik die van Silly Billyz, de ‘Silly Billyz Comfy Fleece’. Deze slabbetjes hebben een fleece voorkant en een waterdichte, nylon achterkant. De slab is na gebruik makkelijk af te spoelen onder de kraan zodat je de ergste vlekken daar al mee aanpakt. Tot nu toe heb ik alle soorten vlekken, ook de beruchte banaan en tomatensaus-varianten, eruit gekregen met één wasbeurt. Ik vind ze de aanschaf dus meer dan waard. Ik kocht de mijne hier, daar zijn ze het goedkoopst.

Dr. Brown’s tuitbeker

cups-solid-feeding-training-cups-landing_2Bron foto

Voor flessen en bekers zweer ik bij die van Dr. Brown’s. Wij hebben de tuitbeker met zachte tuit voor Elise en ondanks dat ze nog erg gehecht is aan haar fles om uit te drinken, pakt ze nu steeds vaker haar tuitbeker. Deze tuitbeker is anti-lek en het speciale ventiel bevordert de doorstroming. Het wordt geactiveerd door de zuigbeweging van je dreumes. Door de zachte tuit is de overgang van fles naar tuitbeker wat natuurlijker. Ik vind ‘m ook nog eens onverwoestbaar; hij is al ontelbare keren van de tafel of kinderstoel naar beneden gezeild en er is nog nooit een drupje drinken op de grond beland. Dr. Brown’s producten – met name de flessen- worden door vele kinderartsen aangeraden en ze hebben verschillende prijzen gewonnen. Ze verkopen ook rietjesbekers en bewaarbakjes en ik kan uit eigen ervaring zeggen dat hun producten onverwoestbaar zijn. Producten van Dr.Brown’s zijn verkrijgbaar bij de Etos of online.

Wat zijn jouw favoriete producten voor je kind?

Follow my blog with BloglovinFacebook & Instagram

Filed under Dochterlief groeit op
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten. Verder is ze gelukkig getrouwd en heeft ze een dochter van 4 jaar, haar inspiratiebron voor deze blog.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.