Boekreview #4: Easy Peasy, een kookboek voor de allerkleinsten

IMG_4482

Als ouder bepaal jij wat je kind eet, een verantwoordelijkheid die al begint bij de borst- of flesvoeding. Vanaf het moment dat Elise bijvoeding mocht, wilde ik zo’n gezond mogelijke basis leggen. Ik wilde haar zo veel mogelijk smaken laten proeven, en was van plan om verse hapjes gaan koken zodat mijn kind op magische wijze zou veranderen in een alleseter die met anderhalf jaar al olijven, nasi en sushi zou verslinden. Toen kwam het moment dat we haar het allereerste, zelfgemaakte groentehapje voerden en ze ons aankeek alsof we haar wilden vergiftigen. Haar lippen hield ze na het eerste hapje stijf op elkaar geklemd. Daarna bleek ze gék op potjes babyvoeding, maar niet op mijn zelf gekookte hap. Daar ging mijn vooruitstrevende plan, en mijn ego liep een klein deukje op.

Inmiddels staat ze open voor verschillende smaken en wisselen we verse maaltijden af met potjes. Eindelijk is het moment daar dat ik Easy Peasy erbij kan pakken, een kookboek met recepten voor kleine kinderen dat ik al maanden in mijn bezit heb. De schrijfsters van het boek geloven dat gezond eten meer is dan gezond koken. Het is een manier van leven en weten wát je eet.

Feit is dat veel voeding voor baby’s en peuters onnodig veel suiker en zout bevat. Dat is naar mijn idee niet per definitie slecht; ook ik heb deze voeding als baby en peuter gehad. De fruithap voor baby’s van mijn generatie was de alom bekende geprakte banaan met liga en sinaasappelsap die al met 3,5 maand gegeven werd, iets waar ik bij mijn dochter niet voor koos, maar waar ik zelf groot mee ben geworden. Tegenwoordig wordt ons eten wordt steeds meer bewerkt en koken ‘from scratch’, dus met verse ingrediënten, wordt vaak nog als tijdrovend gezien. Dit boek bewijst wat mij betreft het tegendeel.

Easy Peasy begint met de zogenaamde food rules. Deze regels geven de filosofie van de schrijfsters goed weer en lopen als een rode draad door het kookboek heen. De recepten zijn ingedeeld in verschillende hoofdstukken: voor zwangere vrouwen en hun baby, voor baby’s van 6 tot 12 maanden, voor dreumesen van 12-24 maanden, en voor peuters van 2-4 jaar.  Daarnaast wordt er aandacht besteed aan snacks en broodbeleg. De gerechten zijn prachtig gefotografeerd en nodigen echt uit tot zelf koken.  De enige minpunten zijn dat sommige ingrediënten vrij kostbaar zijn en niet  altijd verkrijgbaar bij elke natuurvoedingswinkel.

IMG_4483

Ik kan niet wachten om een recept uit te proberen en zodra ik dit gedaan heb, zal ik de recensie hier zeker vermelden!

Easy Peasy is verkrijgbaar via www.easypeasykids.nl, of de betere boekhandel en kost €24,95 euro.

 

Koop bij bol.com

Follow my blog with BloglovinFacebook & Instagram

 

Filed under Dochterlief leest
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.