Een fijne tussenstop in Gent

Toen wij – alweer een maand geleden – voor een weekje op vakantie gingen, maakten we een tussenstop in Gent. Wat een waanzinnig mooie stad!

Sowieso ben ik erg fan van onze Zuiderburen en hun prachtige, historische steden. Gent stond hoog op het city-trip lijstje van mijn man en mij, maar als je op doorreis bent en een enthousiaste kleuter mee neemt, moet je soms wat schipperen. We besloten dus één middag, avond en nacht in Gent door te brengen, daarna zouden we verder rijden richting Engeland.

Mijn man is chef boekingen- en -andere- praktische-vakantiezaken hier in huis, dus voor mij was onze verblijfplaats een complete verrassing. En dat was het ook: midden in het historische centrum had hij een appartement weten te vinden dat onze verwachtingen volledig wist te overtreffen.

Instagrammable, of niet? 😉

We verbleven namelijk in Atelier Ecrú Appartemento, een appartement dat hoort bij de aangrenzende interieur- en designwinkel. Om die reden was het appartement in kwestie ook erg smaakvol ingericht. Aan alles was gedacht: er was een master bedroom, een comfortabele (slaap)bank in de woonkamer, een keuken met alles erop en eraan en een badkamer met regendouche.

Door de mooie hoge ramen was het er licht en zonnig en aan deze royale eettafel kon nog wel een gezin plaatsnemen. En ook de andere meubels waren apart en comfortabel tegelijkertijd.

Buiten was er een ruime binnenplaats met zitje. Het bleek verrassend warm in Gent (wisten wij veel dat de Europese zomer echt begonnen was) dus dit was een fijne optie, al was het appartement zelf aangenaam koel.

Op naar de historische binnenstad zelf. We luidden onze vakantie in met een zalmcarpaccio (ik), garnalenkroketjes (de man) en een pannetje friet (de kleuter) De man en ik dronken er en wijntje en Belgisch biertje bij, want vis moet zwemmen.

Santé!

Daarna gingen we te voet verder. Er was genoeg te zien, maar we besloten dat we na de lange reis en de korte tijd dat we in Gent waren niet de toerist wilden uithangen. We hebben gewoon lekker van de fijne sfeer, het mooie weer en de prachtige gebouwen genoten.

Terrasjes genoeg in Gent!

Ik ben gek op dit soort huizen!

Uiteraard maakten we wel een korte stop bij dit prachtige kasteel. Het was er zo druk dat we een bezichtiging niet zagen zitten, dus jullie moeten het met een foto van de buitenkant doen.

Ook hier voelde ik weer een kasteelroman opkomen….

De kleuter wilde eigenlijk héél erg graag in een rondvaartboot, maar was tegelijkertijd erg moe. Geen goede combi, dus namen we de tijd om uitgebreid naar alle varende mensen te kijken. Dat was gelukkig ook goed.

Lekker mensen en bootjes kijken.

Tegen de avond besloten we dat we toch wel trek hadden, en wat doe je als je in België bent? Juist, je eet nog meer friet.

Friet: top. Snacks: not so much.

Doordat mijn man moe was van het rijden en ik wist dat mijn kleuter de eerste nacht niet alleen zou durven slapen, gunde ik hun het grote bed. Zelf sliep ik op de slaapbank, die prima lag.

This is where the magic happens. Het slapen, dus.

Goedemorgen Gent! Zelfs zonder gordijnen sliep ik prima. Zie hier mijn uitzicht bij het wakker worden.

De volgende ochtend vertrokken we na een snel ontbijtje (we haalden heerlijke broodjes bij de bakker, maar in principe kan je natuurlijk prima een ontbijtje scoren in de binnenstad zelf) naar onze volgende stop: Calais.

Gent heeft ons zeer positief verrast en we gaan zeker nog een keer terug! 

PS: Deze vakantie betaalden we uiteraard helemaal zelf.

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy (1980) houdt van schrijven, lekker eten, lezen en mooie plekken. Schrijft momenteel haar eerste kinderboek en bezit honderden notitieboekjes vol met nog meer verhalen. (Maar eerst dit boek maar eens afmaken.)