Fotoblog: een ochtend in Kinderparadijs Malkenschoten

Kinderparadijs Malkenschoten1

Nu de zomer dan toch echt zijn intrede heeft gedaan, gaan de peuter en ik vaak op stap. Zo is ze enorm fan van de kinderboerderij. We boffen, want hier in de stad hebben we er best veel! Met als grote favoriet Kinderparadijs Malkenschoten, een kinderboerderij en speeltuin in een! Wij gingen er voor het eerst naar toe en hebben ons goed vermaakt.

Over Kinderparadijs Malkenschoten

Kinderparadijs Malkenschoten 2

Kinderparadijs Malkenschoten is in 1955 begonnen als Kinderboerderij Malkenschoten, gevestigd op het voormalige landgoed ‘Malkenschoten’. In 1999 is de naam veranderd in Kinderparadijs Malkenschoten om aan te duiden dat het meer dan alleen een kinderboerderij is. Het ligt op een mooie, groene plek aan de rand van Apeldoorn. Ik was aangenaam verrast!

Kinderparadijs Malkenschoten 10

De mascotte van Kinderparadijs Malkenschoten is Binky, een vriendelijk roze varken. Hij woont op het park en als je geluk hebt, tref je ‘m zelfs aan in zijn huisje op het terrein. Hier lag hij nog te slapen, zoals jullie zien.

Kinderparadijs Malkenschoten 8

De peuter begreep maar niet waarom hij niet uit bed kwam en bleef daarom volhardend op de bel drukken. Wij hebben hem niet in levende lijve gezien maar het schijnt dat Binky nogal eens een rondje over het park loopt.

Kinderparadijs Malkenschoten 9

Het park is verdeeld in verschillende onderdelen, maar we hebben helaas niet alles kunnen zien. Er is hier van alles om je een paar uur te kunnen vermaken: een speelweide, een doolhof, een verkeerspark,  een kabelbaan, waterfietsen, een klim- en klauterparcours, een junglepad, een spetterplek waar naar hartenlust met water kan worden gespeeld en je kan er zelfs je eigen hut bouwen. Daarnaast is er ook een mini-golfbaan: leuk voor de wat oudere kinderen! En wil je even zitten maar toch niets missen van het park? Dan rijdt de Binky Bus je graag het park rond.

Kinderparadijs Malkenschoten 4

Hier hebben we verreweg de meeste tijd doorgebracht: tussen de grote legoblokken. De peuter bouwt thuis al hele creaties met haar Duplo dus hier ging ze helemaal uit haar dak. De airtrampoline was vlakbij, maar daar was ze nog een beetje te klein voor. Om het speelveld heen staan trouwens genoeg bankjes voor ouders en begeleiders om lekker van de zon te genieten.

Kinderparadijs Malkenschoten 11

Meer hebben kinderen ook eigenlijk niet nodig, vind je niet? Overigens begaf menig vader zich ook op deze trampoline, zogenaamd om hun kroost op de foto te zetten maar wij weten wel beter.

Kinderparadijs Malkenschoten 5

Ook iets om je als kind uren mee te kunnen vermaken: de waterfietsen. Toen wij er waren werden ze nog niet heel enthousiast gebruikt maar ik kan me voorstellen dat dit vooral voor wat oudere kinderen heel erg leuk is om te doen, zeker met warm weer.

Kinderparadijs Malkenschoten 3

Dit is het uitkijkpunt. Hier kan je naar boven klimmen, naar het hoogste punt van het park. Je hebt goed zicht op alle leuke, interessante plekken en kan meteen bedenken waar je nog niet bent geweest.

Kinderparadijs Malkenschoten 7

Kinderparadijs Malkenschoten begon zoals ik al schreef ooit als een kinderboerderij en dat blijkt wel uit een enorm gevarieerd aanbod aan dieren. Konijnen, cavia’s, geitjes, koeien, ezels, varkens, schapen, pony’s, ze zijn er allemaal. De peuter had vooral een sterke voorkeur voor de geitjes en konijnen. Er waren veel baby geitjes die zich uitgebreid lieten aaien en voeren.

Algemeen oordeel

Na bijna 3 uur op het park te hebben doorgebracht, merkte ik dat het wat drukker begon te worden en vooral dat de peuter wat vermoeid werd. We hebben de rest van het park daarom gelaten voor wat het was. Wel hebben we nog even een frietje gegeten en een sapje gedronken bij het eetgedeelte van het park. Niets op aan te merken, standaard prijzen voor eten en drinken. Kleine notitie voor de healthfreaks onder ons: gezond eten kan je hier niet krijgen. Wel frietjes en toebehoren, panini’s, ijsjes en andere zoetigheden. Je kan zowel overdekt als buiten zitten.

Ook maakten we nog even gebruik van de toiletten. Pluspunten: zowel de mannen- als de vrouwentoiletten hebben een verschoontafel. Klein minpunt: 1 verschoontafel per toilet met al die dreumesen en peuters is wat te weinig.

Ik vond dit een enorm leuk ochtendje uit en overweeg zeker om een abonnement aan te schaffen!

Adres

Kinderparadijs Malkenschoten

Dubbelbeek 4 (hoek Arnhemseweg)

7333 NJ Apeldoorn

♥ Geopend van 10.00 t/m 17.00

Tarieven

♥Kinderen tot 2 jaar: gratis

♥ Van 2 tot 65 jaar € 3,90  (winter/lente) € 6,90 (zomer)

♥ 65 jaar en ouder € 2,90 (winter/lente)  € 5,90(zomer)

♥ Jaarabonnement €19,50 p.p.

Kende jij deze leuke kinderboerderij al?

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy (1980) verwondert zich over het leven en houdt van schrijven, lekker eten, lezen en mooie plekken.

1 Comment

  1. Pingback: Afscheid nemen van je kind went nooit - Dochterlief.nl

Comments are closed.