Favoriete kinderkleding (Shoppen voor de kids tag)

Shoppen voor kids tag

Kinderkleding kopen: stiekem vind ik het veel leuker dan shoppen voor mezelf. Merel van Lotus Writings tagde mij een tijdje geleden voor de Shoppen voor de Kids Tag van Shopaholiek. Ben je nieuwsgierig naar wat ik zoal voor mijn dochter koop? Lees dan snel verder!

Wat is jouw favoriete kledingmerk?

 

Er zijn heel veel leuke kledingmerken, maar als ik zou moeten kiezen ga ik voor Fred en Ginger. Dit Belgische merk kende ik helemaal niet, totdat mijn moeder hier vorig jaar kwam met een winterjasje dat ze in de sale had gescoord. Ik vind het een enorm leuk en kleurrijk merk en de items zijn van goede kwaliteit. Imps en Elfs vind ik dan weer een geweldig merk van Nederlandse bodem.

 

Shoplog (winter)kleding en schoenen

Wat is jouw absolute musthave op het gebied van kinderkleding?

 

Jeansleggings. Elise draagt ze heel vaak, want zelfs de meeste skinny spijkerbroeken zitten haar te ruim. Ik koop ze meestal bij de H&M, en toen ze nog baby was bij Zara.

Wat vind jij een no-go qua kleding?

 

Ik vind iets niet zo snel een no-go. Als ik echt iets zou moeten bedenken dan is dat te volwassen kleding voor jongere meiden. Van die korte spijkerbroekjes die veel meer laten zien dan de bedoeling is, of shirtjes met dubbelzinnige teksten.

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor kinderkleding?

 

Een fashionista ben ik niet van nature, dus ik blader dankbaar de brochures door en daarnaast volg ik wat leuke merken op social media zodat ik weet wanneer de nieuwe collecties in de winkel hangen en vooral wanneer er uitverkoop is.

Heb je wel eens een miskoop gehad? Zo ja.. wat?

 

Een badpak dat achteraf gezien al iets te klein was. Elise bleek midden in een groeispurt te zitten en bovendien weigerde ze het aan te trekken omdat er stipjes op stonden en geen hartjes. Ja mensen, sommige peuters hebben al zeer vroeg een eigen smaak qua kleding. 😉

Welk kledingstuk is voor jou onmisbaar op vakantie?

 

Hemdjurkjes. Elise is er gek op en ze staan ook zo schattig. Op de headerfoto draagt ze haar favoriete exemplaar van C&A. Die wil ze het liefst elke keer aan als hij uit de was komt, weer of geen weer.

Hoeveel geld geef jij gemiddeld uit per maand aan kinderkleding?

 

Ik koop eigenlijk vooral kleding als ze het nodig heeft, dus het kan zijn dat ik de ene maand 100 euro aan kleding voor haar uitgeef en de maanden erop bijna niets. Maar ik koop toch wel regelmatig wat, al is het maar om het feit dat haar schoenen sneller te klein zijn dan verwacht. Haar voeten groeien sneller uit een maat dan haar lichaam en ik koop graag wat duurdere merken voor haar omdat haar voeten nog in de groei zijn. Qua kleding doet ze eigenlijk best lang met 1 maat en ik combineer ook veel.

Shoppen voor kids tag

Omdat ze zo schattig staan in kleine maatjes…

Wat vind jij ervan dat de sale steeds vroeger begint?

 

Het lijkt er inderdaad op dat het 24/7 sale is en dat vind ik helemaal niet erg, want ik koop zelden kleding voor de volle prijs. Maar het verleidt me niet tot het doen van impulsinkopen, tenzij ik echt verliefd word op een kledingstuk en dat is zelden het geval.

Shop jij veel online?

 

Ja, bijna alleen maar. Winkelen met een peuter is af en toe een uitdaging en ik weet per merk wel hoe het valt, zodat ik gericht kan kopen. Vooral bij H & M en Next koop ik veel online.

Wat doe jij met kleding die te klein is?

 

Die bewaar ik voor kindjes van familie of vrienden, verkoop ik of geef ik aan een kledinginzamelpunt. ‘Helaas’ kocht en kreeg ik enorm veel kleding in Elise’s eerste jaar en zit ik nu dus met dozen vol die echt een keer de deur uit moeten vanwege ruimtegebrek. Geen leuk klusje, het uitzoeken en sorteren van kinderkleding, dus ik stel het steeds maar uit

Shoppen voor kids tag

Allemaal te klein…

Omschrijf de kledingstijl van je kind?

 

Speels, kleurrijk en ook praktisch. Elise is geen meisje-meisje en daarnaast geloof ik niet zo in super nette, dure kleding voor kleine kinderen. Hoe leuk ik sommige dingen ook vind, mijn dochter is niet mijn aankleed pop en ze moet ook lekker kunnen blijven bewegen. Elise is af en toe een ongeleid projectiel die echt niet let op of haar kleding heel en schoon blijft, dus ik koop vrij veel jeans(leggings) en leuke shirtjes waar ze lekker in kan spelen en bewegen.

Jurkjes en rokjes beginnen hier langzaam de voorkeur te krijgen en die moeten volgens dochterlief vooral bont en geprint zijn. T-shirtjes met Disney en andere figuren mag ze ook gewoon aan van mij, hetzij spaarzaam. Als zij het leuk vindt, vind ik het ook al snel goed.

Koopt jouw man ook kinderkleding? En zo ja.. doet hij dat goed?

 

Nee, het kopen van kinderkleding is mijn ‘taak’ maar ik weet zeker dat als ik hem carte blanche zou geven, hij met iets leuks thuis zou komen.

Hoeveel geef jij maximaal uit aan een spijkerbroek voor je dochter?

 

Zoals ik al schreef koop ik het liefst jeansleggings en die kosten tussen de 7-15 euro bij H&M. Als het echt een mooie broek is zou ik er nog iets meer aan uit kunnen geven, omdat ik vermoed dat ze nog wel een tijdje in deze maat blijft zitten.

Koop je zelf wel eens tweedehands?

 

Ik heb het wel eens gedaan toen Elise jonger was. Hier in het dorp zit een leuk zaakje met tweedehands kinderkleding. Waarom niet? Als het er nog goed uitziet neem ik het gerust mee.

Wat is jouw beste koop ooit?

Ik kan zo niet snel een kledingstuk bedenken dat er echt uitschiet, maar als het aan Elise ligt alle kledingstukken waar Minny Mouse op staat. 😉

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

3 Comments

  1. Leuk!

    Ja die jonge meiden met veel te korte broekjes en shirtjes dubbelzinnige teksten vind ik ook een echte no-go. Ik wijs ze weleens aan de oudste aan, hopend dat ze het ook niks vindt. Vooralsnog mist de boodschap meestal zijn doel, maar de aanhouder wint. Toch?

    • Toch blijft het me verbazen hoe bloot sommige meiden zich kleden. Vorig jaar op vakantie zag ik een meisje van een jaar of 10 in een kort spijkerbroekje waar haar billen bijna helemaal uithingen. Haar ouders liepen er gewoon naast. No way dat mijn dochter zo de deur uit zou mogen van ons!

Comments are closed.