Favoriete quotes

favoriete quotes
Quotes: ik ben er gek op. Ooit had ik notitieboekjes vol met quotes, maar de laatste jaren is daar aardig de klad in gekomen. Voor artikel nummer 4 in het kader van de 30 Day Blog Challenge hou ik het dus maar bij mijn all time favorites.

Ik bladerde mijn schriftjes en digitale mapjes eens door en kwam tot de conclusie dat ik behoorlijk wat favoriete quotes heb gehaald uit kinderfilms en kinderboeken. Ik weet niet wat het is, maar ze zijn gewoon zó waar. Zou het zijn omdat de makers en schrijvers van de betreffende films en boeken gewoon nog heel goed weten hoe het is om kind te zijn? Fascinerend! Ik deel een selectie met jullie, want als ik alles uit die schriftjes hier ga beschrijven zijn jullie morgenochtend nog niet klaar met lezen.

Winnie The Pooh

winnie the pooh quote

Bron: http://breathebeautification.tumblr.com

Winnie the Pooh is stiekem zo’n wijze serie vol met levenslessen. Deze quote is mijn favoriet en heel toepasselijk voor een ouder-kind relatie.

Le Petit Prince

le petit prince quote 2

Tja, wat kan ik nog zeggen over mijn favoriete kinderboek? Ik kan dit hele boek wel quoten en zal ‘m binnenkort reviewen voor de blog, maar wat een juweel van een boek. Niet voor niets is dit boek al decennia lang favoriet bij velen. Deze quote vind ik heel treffend: als volwassene hou je al snel op met het stellen van vragen en het aandacht schenken aan kleine dingen. Vaak vraag je je af wat anderen van je zullen denken als…

Nou, als er 1 ding is waar kinderen langere tijd NIET over nadenken is het dat wel. Ik merk het aan mijn kind: er wordt hardop gezongen in publieke ruimtes, in plassen gesprongen met schone, nieuwe kleding aan en elke dag is weer een nieuw avontuur. Als we als volwassen eens vaker zouden denken als kinderen zou de wereld een veel vrolijkere plek zijn om te leven. Kortom: embrace your inner child, mensen!

John Lennon

Fresh chives flower over colorful background. Spring or summer floral background

Bron: www.quotesvalley.com

Het leven valt niet te plannen, ook al denken we van wel. Natuurlijk is het hebben van doelen goed en gezond, maar in de 36 jaar die ik op deze aardkloot rond wandel zijn er al verschillende keren dingen gebeurd die mijn wereld in positieve of negatieve zin overhoop gooiden. En die dingen gebeurden meestal op momenten dat ik dacht dat alles even in een rustiger vaarwater terecht was gekomen en ik even kon ‘voortkabbelen’. Het leven is maar tot op bepaalde hoogte maakbaar. Je doet je stinkende best, maar soms ga je 5 stappen vooruit en soms 10 stappen terug. Tegelijkertijd is het ook zo dat dierbaarste momenten uit mijn leven voortkomen uit situaties waar deze quote op van toepassing is. Dus eigenlijk kan je maar beter elke dag nemen zoals die komt.

Maya Angelou

If You Don't Like Something, Change It. If You Can't Change It, Change Your Attitude. Don't Complain - Maya Angelou

Deze geweldige schrijfster had alleen maar rake uitspraken en haar (vaak autobiografische) boeken zijn echt aan te raden, want die zorgen ervoor dat je als moderne vrouw a la Destiny’s Child ‘I’m a survivor’ wil schreeuwen. Wat een powervrouw. Even een potje klagen is natuurlijk altijd lekker, maar op een gegeven moment moet je je schouders er weer onder zetten en doorgaan. Kan je iets veranderen? Doe dat dan. Kan je dat niet? Verander dan je houding.

Audrey Hepburn

I believe happy girls are the prettiest girls

Audrey mag natuurlijk niet ontbreken in dit artikel, aangezien een deel van deze quote al bijna een jaar prominent op deze blog prijkt. Een mooie, wijze dame die met deze uitspraak gewoon hartstikke gelijk heeft.

Lilo & Stitch

ohana means familyLast but not least deze ontroerende quote uit de Disneyfilm Lilo & Stitch, een film waar ik in een bepaalde tijd van de maand om kan zitten snotteren op de bank. Ja, ook al toen ik nog geen kind had.

Ik hou mijn hart dus vast voor de tijd dat mijn dochter alle Disney-klassiekers zoals Dombo en Bambi wil gaan kijken, want ik hou het bij bepaalde scenes gewoon niet droog en dat gaat ze misschien ooit gênant vinden.  Wat valt er verder nog aan deze quote toe te voegen? Het is er een waarvan ik vind dat die geldt voor mijn kleine gezin. Denk altijd aan elkaar en help elkaar waar je kan. Je bent familie van elkaar.

Wat zijn jouw favoriete quotes?

1 Comment

  1. Je hebt hele mooie uitgekozen!
    Die van Lilo en Stitch, daar kreeg ik de allereerste keer dat ik de film zag ook tranen van in mijn ogen haha (zwanger, maar waarschijnlijk zonder hormonen ook). Ja ik kan over allemaal wel iets zeggen, maar ik hou het algemeen: zijn gewoon allemaal heel raak!

Comments are closed.