Mijn favoriete romantische films voor Valentijnsdag

Mijn favoriete romantische films voor Valentijnsdag

Fijne Valentijnsdag allemaal! Ondanks dat wij geen Valentijnsdag vieren – voor zover ik weet tenminste 😉 – vond ik het wel leuk om het artikel van vandaag een beetje in romantische sferen te houden. Daarom deel ik vandaag mijn favoriete (romantische) films en bijbehorende scenes.

Four Weddings & A Funeral

 

Dit is een van mijn favoriete films aller tijden. Hij is inmiddels antiek (hello, 90’s!) maar zit zo goed in elkaar. Romantiek, heel veel humor maar ook een hele droevige scene: deze film heeft het allemaal. Onderstaande scene is een van mijn favoriete scenes: Rowan Atkinson als onhandige priester.

 

 

A Beautiful Mind

 

Deze Oscar-winnende film heeft eigenlijk geen introductie nodig. Hij gaat over het leven van John Nash, een briljante en beroemde wiskundige die leed aan schizofrenie. In de film speelt de liefde voor zijn vrouw Alicia een grote rol, net als wat ze als stel moeten doorstaan door zijn briljante geest in combinatie met een geestesziekte. In de onderstaande scene legt Alicia aan hem uit wat liefde volgens haar is. De chemie tussen de hoofdrolspelers is erg mooi om te zien.

 

 

Legends of the Fall

 

Wat een romantische en tegelijkertijd tragische film is dit, zeg! Hoeveel tragedie kan een familie meemaken? Prachtige beelden, knappe en steengoede acteurs en een mooie soundtrack. Wat wil een romanticus nog meer?

 

Wall-E

 

Een animatiefilm romantisch? Hell yes! 

WALL-E gaat over een gelijknamige robot die afval samenperst op een verder door alles en iedereen verlaten planeet Aarde. De mens is van de planeet gevlucht omdat deze te veel vervuild raakte en onleefbaar werd. Terwijl er niemand meer op Aarde is, gaat WALL-E door met datgene waarvoor hij gebouwd is: opruimen. Op een dag komt er een robot genaamd EVE met een ruimtesonde op Aarde. Wall-E wordt direct verliefd op EVE, maar zij heeft geen aandacht voor hem. In onderstaande scene probeert Wall-E indruk te maken op EVE.

 

 

Love Actually

 

Ik weet het: Love Actually is eigenlijk een kerstfilm, maar het bevat een van de tofste trouw- scenes ooit. All you need is love, toch? Geweldig gezongen ook.

 

 

500 Days of Summer

 

Dit is echt zo’n fijne feel good-movie. De chemie tussen de hoofdrolspelers is zo zichtbaar dat ik me afvraag of ze in het echt ook een stel zijn geweest. In onderstaande scene spelen ze hoe ze samenwonen in IKEA.

 

 

Wat zijn jouw favoriete romantische films en hoe breng jij vandaag je Valentijnsdag door?

Mis niks en volg Dochterlief op Facebook, Twitter en Instagram

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

1 Comment

  1. Mijn favoriete ‘liefdesfilm’ is The Lucky One, ik dacht uit 2012.
    Heerlijk wegdromen!

    En Valentijnsdag, niets bijzonders… eigenlijk gelijk aan alle andere dagen 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.