Mijn favoriete series op Netflix #2

2017 begon voor mij met een lichte kater op Netflixgebied. Wat bleek: ze hadden het aanbod vernieuwd. Hoezee! Maar daar stond dan weer tegenover dat ze enorm veel films en series verwijderd hadden, waaronder Nashville, dat ik dus nooit meer heb kunnen afkijken. 

Nou ben ik helemaal niet zo’n bingewatcher. Doordeweeks al helemaal niet, want dan vallen bij mij de luikjes al ongeveer tegen 21.00 dicht. Maar toen het weer wat kouder werd en we rond kerst vrij waren hebben man en ik weer Netflix- avondjes ingelast en dat smaakte toch naar meer! Vandaar dat ik besloot weer wat favorieten met jullie te delen.

The Americans

Verslaafd met een hoofdletter V waren we aan deze serie over een op het eerste gezicht doorsnee Amerikaans stel dat met hun kinderen hun intrede deed in een buitenwijk ergens in de U.S.A. Niets blijkt minder waar: Philip en Elizabeth Jennings zijn KGB-agenten en werken voornamelijk ‘s avonds, als hun kinderen slapen, als spion. Dit alles speelt zich af in de jaren 80, met de koude oorlog op de achtergrond. Wij zijn nu halverwege seizoen 3 en ik weiger verder te kijken omdat mij niet duidelijk is of, en zo ja wanneer, seizoen 4 op Netflix verschijnt. Steengoed acteerwerk, goede chemie tussen de hoofdpersonen (dat kan kloppen: inmiddels zijn ze getrouwd en hebben ze een kind samen ) en muziek uit de 80’s. Ik zeg: kijken!

The Fall

Detective Stella Gibson van de Metropolitan Police wordt naar Belfast gestuurd nadat de Noord-Ierse politie geen doorbraak kon forceren in enkele onopgeloste moordzaken. Alle slachtoffers zijn jonge vrouwen met bepaalde uiterlijke kenmerken. Net na haar aankomst in Belfast maakt de moordenaar zijn volgende slachtoffer. De volgende ochtend wordt Paul Spector wakker naast zijn vrouw en brengt hij zijn twee jonge kinderen naar school. Daarna gaat hij aan het werk als therapeut. Maar ook ‘s nachts zit hij niet stil en is hij druk met hele andere dingen…

Jamie ’50 shades of Grey’ Dornan speelt hier geen sexy sadomasochist, maar een vader met een zeer duister geheim. En dat doet hij met verve! Ook Gillian Anderson, die ik voornamelijk kende van the X-files, speelt een glansrol. Denk hierbij het grijze, regenachtige Belfast als decor en je hebt wat mij betreft alle ingrediënten voor een top-thriller. WAAR blijft seizoen 3, Netflix?!

The Affair

Toen deze serie op mijn lijstje met aanbevelingen verscheen dacht ik niet dat het iets voor mij zou zijn. Overspel, erotiek, dramatiek, en een goede dosis spanning: niet meteen ingrediënten waar ik warm voor loop. Toch besloot ik in mijn eentje een aflevering te kijken. En nog een. En vooruit: nog eentje. Vanaf aflevering 3 betrok ik mijn man er maar bij en zelfs hij is om.

Waar het over gaat?

We volgen 2 hoofdpersonages en hun gezinnen: Noah Solloway en Alison Bailey.  Ze ontmoeten elkaar in een stranddorpje op Long Island. Noah is een leerkracht die na het schrijven van een debuutroman moeite heeft een vervolg rond te krijgen, getrouwd en vader van vier kinderen. Alison is een jonge serveerster die haar leven en haar huwelijk terug op de rails probeert te krijgen nadat haar enige kind overleed.

De gebeurtenissen rondom hun affaire bekijk je afwisselend door de ogen van Noah als door de ogen van Alison. Maar de gebeurtenissen komen niet altijd overeen en ook de personages zelf zijn niet zoals je denkt dat ze zijn…Ruth Wilson kende ik nog als moordenares uit een andere favoriete serie, Luther. Zij won met recht een Golden Globe voor deze rol.

Kende jij deze series al? En heb je nog tips voor andere series die ik niet mag missen?

5 Comments

  1. The Affair kijk ik ook, al moet ik zeggen dat nu in seizoen 3 ze echt het spoor bijster zijn met het verhaal. Jammer, want ik vond vooral seizoen 1 ijzersterk. Ik twijfel of ik verder ga kijken. Ik kan je The Crown aanraden. Prachtig gemaakt!

  2. Ik moet echt meer tijd vrij maken om series te kijken. Ik ken deze series niet, woops! Ik hoor veel over The Man in The High Castle (weet niet of de serie ook op Netflix beschikbaar is). Die serie gaat over de Tweede Wereldoorlog alleen hebben de geallieerden niet gewonnen maar is Hitler aan de macht.

  3. Americans hebben we gezien, geweldig! Andere twee heb ik toegevoegd aan mijn (ons) lijstje.

    Andere series die wij leuk vonden: Homeland,Breaking Bad, The Blacklist, Mad Men, Orphan Black, Broadchurch..

  4. De Americans kijkt mijn man en die vindt het fantastisch. The fall klinkt ook leuk. Wij zagen van de zomer Broadchurch, dat speelde zich af in een Engels dorpje, denk dat je dat misschien ook wel leuk vindt.

    Wij kijken momenteel ineens SciFi, dat genre sprak me nooit zo aan, maar ons leven is soms zo ‘serieus’ dat het heerlijk is om totaal onrealistische dingen te kijken 😉

Comments are closed.