Het favoriete speelgoed van een meisje van 2 jaar

Het favoriete speelgoed van ene meisje van 2 jaar

 

Ik blijf het grappig vinden hoe Elise hele periodes lang met 1 stuk speelgoed kan spelen. Ze heeft genoeg, en toch heeft ze een sterke voorkeur voor een aantal vaste dingen. En die heeft ze ook al best een tijdje. Daarom leek het me leuk om weer een update te delen over haar favoriete speelgoed van dit moment.

Speelgoed-eten van IKEA

 

Het favoriete speelgoed van een meisje van 2 jaar

 

Zoals jullie weten is het IKEA keukentje hier een enorme hit. Daarom hebben we ervoor gekozen om deze keuken ook verder uit te breiden met verschillende etenswaren die onze Nigella Lawson in de dop kan bereiden. We hebben best veel houten eten wat ontzettend leuk en duurzaam is, maar ook behoorlijke deuken maakt in onze vloer als de kokkin er uit enthousiasme mee gaat smijten. Daarom waren we ook erg blij met het feit dat IKEA een heel assortiment heeft met pluche etenswaren.  Daar mag ze naar hartenlust mee gooien als het door haar gekookte gerecht anders uitpakt dan ze dacht. Elise kreeg een deel van haar opa en oma voor Sinterklaas en wij vulden de rest aan. Een leuke bijkomstigheid is dat ze zo meteen alle namen van groente en fruit leert en daarnaast hopen we ook van harte dat dit het (gezonde) eten bij haar zal stimuleren.

Loopwagen (politie-auto)

 

Het favoriete speelgoed van een meisje van 2 jaar

 

Auto’s, auto’s, en nog eens auto’s. Alles dat rijdt kan op enorme bewondering van onze dochter rekenen. De bussen die hier langs het huis rijden worden uitvoering nagezwaaid en in haar autostoel geniet ze zichtbaar van elke autorit. Het was dan ook geen verrassing dat ze de politie-auto die ze van haar andere opa en oma kreeg helemaal te gek vond. Ze kreeg hem voor haar 2e verjaardag en sindsdien crost ze er hier op rond. Knuffels en babypoppen worden achter het stuur neergezet en weg is ze. Deze loopwagen komt van Marktplaats dus ik heb geen idee welk merk het is.

Kassa van Fisher-Price

 

Het favoriete speelgoed van een meisje van 2 jaar

 

Deze kassa had ik zelf ook vroeger en wat dat betreft is het een echte klassieker die volgens mij elk kind leuk vindt. Echte rollenspellen doet ze er nog niet mee maar ze vindt het enorm leuk om het geld in en uit de kassa te halen. Ik voorzie dat ze hier nog lang mee zal spelen. We kochten deze variant op Marktplaats; volgens mij is er al een nieuwer exemplaar te koop.

Race-puppy van Fisher-Price

 

Het favoriete speelgoed van een meisje van 2 jaar

 

Had ik al gezegd dat Elise gek is op auto’s? Van Fisher-Price kreeg ze deze leuke race-puppy in zijn eigen autootje en sindsdien speelt ze er eigenlijk elke dag mee. Bijkomend voordeel is dat deze puppy heel hard het ABC zingt als je op de knop voor op de auto drukt, en hier is ze dan ook enthousiast mee bezig. Dit autootje van Fisher-Price past op een speciale racebaan. Daarnaast zijn er nog twee andere figuurtjes die het geheel compleet maken. Dit is al heel leuk voor jonge baby’s, maar dus ook nog voor 2-jarigen!

 

Blokkenkar van Prénatal

 

Het favoriete speelgoed van een meisje van 2 jaar

 

Deze blokkenkar kreeg ik als kraamcadeau van inmiddels ex-collega’s en lange tijd keek Elise er niet naar om. Ze had een Nijntje loopwagen die ze het liefst gebruikte toen ze nog niet zo stabiel kon lopen en deze loopwagen raakte dus een beetje in de vergetelheid. Sinds enkele weken is hij hier echter helemaal hot. Ze gebruikt ‘m als kinderwagen voor haar hele knuffel- en poppenfamilie en daarnaast is ze constant aan het bouwen met de blokjes die er in zitten. Dat ze hier zo geïnteresseerd in is komt denk ik ook omdat de blokken afbeeldingen van verschillende dieren bevatten, maar ook cijfers en letters die ze kan benoemen als ze wat ouder is. Als je nog op zoek bent naar een kraamcadeau waar iemand langere tijd iets aan heeft dan zou ik deze blokkenkar zeker aanbevelen!

Binnenkort zal ik weer een update geven over het favoriete speelgoed van het moment. Waar speelt jouw peuter nu graag mee?

Dit artikel bevat opgestuurde artikelen. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Mis niks en volg Dochterlief op Facebook, Twitter en Instagram

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

3 Comments

  1. De jongste speelde rond de twee jaar ook met dit soort speelgoed, het is al weer zo’n 3,5 jaar geleden maar tjonge… leuke tijd!

  2. Grappig, Fenna is bijna 21 maanden en speelt met veel dezelfde dingen. Voornamelijk het Ikea keukentje met toebehoren en de Fisher Price kassa zijn favoriet!

Comments are closed.