Het favoriete speelgoed van een meisje van 3

Het favoriete speelgoed van een meisje van 3

Afgelopen zaterdag vierde Elise haar verjaardagsfeestje en is ze flink verwend door de gasten. Tijd om haar verjaardagscadeautjes eens op een rijtje te zetten, want het zijn stuk voor stuk enorme hits in huize Dochterlief!

Duplo-fan!

 

Om te beginnen met de headerfoto: over het algemeen wil ieder meisje wil op een gegeven moment graag een poppenhuis. Elise kreeg er 1 van Duplo en hij is geweldig. Twee verdiepingen, vervangbaar behang, een douchegordijn en beddengoed: dit huis heeft het allemaal. In het huis wonen een vader, moeder en dochter: passend hij haar eigen gezinssituatie en daardoor extra speciaal.

Het favoriete speelgoed van een meisje van 3

Van ons kreeg ze op haar verjaardag zelf een Duplo-trein die echt rijdt. Hij heeft alleen af en toe een ‘slokje water’ nodig. Deze trein maalt allerlei realistische geluiden waardoor de speelervaring nog realistischer is. Het gezin uit het poppenhuis heeft dit station pal voor hun deur liggen, wat een luxe! Elise gaat helemaal op in het rollenspel als ze hiermee speelt.

Let it go, let it go….

 

Het favoriete speelgoed van een meisje van 3

Met het Disney-thema hier in huis (de strijd ging om Minnie en Elsa maar Minnie won uiteindelijk) was het niet zo gek dat ze ook nog eens verwend werd met een heuse Anna-jurk, een Elsa pruik (die ze weigert op te zetten want ‘ze heeft al haar, hoor’) Frozen stickers en een box met Frozen- puzzels. Ze kan dus even vooruit! Ook kreeg ze een tamboerijn en een blokfluit. Laten we het erop houden dat ze vanaf dat moment haar verjaardag muzikaal omlijst heeft.

Is er een dokter in de zaal?

 

Het favoriete speelgoed van een meisje van 3

Dan de hit van de avond: een dokterskoffertje! Ze was de afgelopen weken al zo druk bezig met doktertje spelen dat het ons niet verraste dat ze hier enorm blij mee was. Alle gasten kregen een medische check, de hartslag werd gemeten en drukverbanden werden onvakkundig aangelegd. Een van de opa’s werd per ongeluk verwond met een houten speeltomaat (‘Hier opa! Pitamientjes!’ *Tok* maar gelukkig waren er pleisters. ;))

Dansen en kleuren 

 

Het favoriete speelgoed van een meisje van 3

We bleven ook in beweging dankzij het Nijntje Stoelendans spel. Zo erg dat de tranen over mijn wangen stroomden en ik er kramp in mijn kaken van het lachen aan over hield. Gelukkig was er een dokter in de zaal. En het kleur- en stickerboek zorgden erna voor de nodige ontspanning.

Wat vind jouw 3-jarige leuk speelgoed?

Filed under Dochterlief groeit op
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

3 Comments

  1. Mijn dochter van 2,5 is ook dol op haar Duplo huis! De popjes worden met enige regelmaat liefdevol in bed gelegd (‘zoooo, lekker slapen, ik komt zo nog even kijken’). De sint bracht dit weekend een dokterskoffertje, dus iedereen is verbonden en verzorgd. Zelfs (handpop)sint had een pleister op zijn mijter! Prachtig he, als ze zo opgaan in hun fantasie?

  2. Ons zoontje is bijna twee en ook helemaal gek van Duplo! Vooral van dat Mickey Mouse duplo. Dat poppenhuis is echt fantastisch, wat schattig!!

  3. Mooie spullen allemaal zeg! Handig om in gedachten te houden voor volgend jaar. Superleuk dat poppenhuis, wist niet dat ze die verkochten.

Comments are closed.