Favoriete tekenfilms op Netflix

Favoriete Netflix tekenfilms zomer

Tja, het liefst zou ik momenteel met mijn peuter in het buitenzwembad of op een strandje aan een plas liggen, maar de realiteit is dat het de afgelopen weken vaker geregend heeft dan dat de zon heeft geschenen. Lang leve Netflix! Want sinds kort heeft E. door dat ze hier non-stop haar favoriete series en tekenfilms kan kijken.

Ze heeft inmiddels ook een duidelijke voorkeur voor bepaalde tekenfilms en die wil ik graag met jullie delen!

Nijntje

Het ligt voor de hand, maar ik noem het toch: E’s favoriete konijn is ook te bekijken op Netflix. De wat oudere series staan erop, maar haar voorkeur gaat vooral uit naar de wat modernere filmpjes. Ik ken ze inmiddels uit mijn hoofd, maar zij kan er nog steeds geen genoeg van krijgen…

Kikker en zijn vriendjes

Ik heb een haat-liefde verhouding met Kikker, want mijn god, wat heeft hij het toch altijd zwaar. Dan regent het, dan heeft hij weer geen vriendjes en vervolgens is hij ziek…Kikker vindt dat het hem allemaal niet mee zit maar ik zou hem af en toe het liefst een schop onder zijn groene kont geven. Maar mijn dochter heeft niets dan sympathie voor Kikker. Ze vindt hem zelfs lief. Ik moet het er maar mee doen en rol af en toe met mijn ogen als zij het niet ziet.

Peppa Pig

Peppa is een echte all-time favorite hier. E. is gek op Peppa en George en dat is ze eigenlijk al heel lang. Het is een typische meisjesserie die het bij veel peuters goed doet. Ook ik vind het leuk om mee te kijken, al ben ik na 3 afleveringen het gezeur van George over zijn dinosaurus wel eens zat. Daarom neem ik een overvloed aan biebboekjes van Peppa mee zodat ik er niet altijd naar hoef te luisteren.

Penelope

Penelope is een blauw koalabeertje dat allerlei avonturen beleeft. Heel schattig, en met een vleugje opvoeding erin verwerkt. Zo moet ze haar bordje leeg eten voordat ze haar toetje mag opeten en is ze erg lief en beleefd.

Casper & Lisa

Casper en Lisa ( Kapter en Lisa, aldus E.) zijn twee kleuterhondjes die goed samen kunnen spelen, maar ook goed met elkaar kunnen kibbelen. Ze beleven van alles samen. Deze serie is een stijger in E’s persoonlijke top 3. Ik vind ze ook leuk, dat scheelt.

Pieter Konijn

Mijn dochter en konijnen: dat kan alleen maar een succesvolle combi zijn. Pieter Konijn viel hier dus meteen in de smaak. De serie is gebaseerd op de boeken van Beatrix Potter, vandaar de mooie retro uitvoering.

Micky Mouse Club House

Langzaam begint er bij E. interesse in Disney te komen. Een hele Disneyfilm uitkijken vergt nog te veel van haar geduld en concentratie, maar Micky Mouse Clubhouse is altijd goed. Haar favoriet is Minnie Mouse en verder vindt ze Pluto en Donald Duck ook leuk.

Conni

Conni is een kleuter van 4 die allerlei herkenbare dingen mee maakt. Zo gaat ze naar school, speelt ze met vriendjes of gaat ze naar de tandarts. Tot mijn grote verbazing vindt mijn dochter deze serie geweldig. Het is een eenvoudige tekenfilmserie die over alledaagse dingen gaat maar ze vraagt er echt specifiek naar en ik heb het idee dat ze er veel van leert. Ook heb ik al wat uitspraken uit deze serie voorbij horen komen waarvan ‘Nou zeg, mama!’ momenteel favoriet is.

Welke tekenfilms kijkt jouw kind graag op Netflix?

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

9 Comments

 1. Pingback: Keeping up with the bloggers blogfeestje #2 - Save the Mama

 2. Ik vind kikker juist fantastisch!! Hij is altijd zo positief uiteindelijk.

  • Oh, en gelukkig vrijwel het enige wat mijn dochter leuk vindt om naar te kijken πŸ™‚

 3. Anna vindt Peppa ook erg leuk. Maar haar favoriet is Puffin Rock, ook echt superschattig. Mickey Mouse Clubhouse is hier gelukkig voorbij, ik kon echt niet goed naar dat hoge stemmetje van Mickey luisteren πŸ˜‰

  • Puffin Rock ken ik niet. Zal het eens op gaan zoeken! En ik vind het geklaag van Kikker nog altijd erger dan de stem van Mickey. πŸ˜‰

 4. Kende ze bijna allemaal (maar dan van npo, nog steeds geen Netflix helaas), nijntje vindt ze hier ook leuk en Ernst, Bobbie en de Rest, Whissper en Little People. En helaas Dora. Irritant dat ik soms automatisch wil gaan meedoen haha of, misschien nog erger, meezing.

  • Oh, Little People zit hier in mijn irritatie-zone. Vooral ook de begintune. Nee, die waren gelukkig maar heel kort ‘in’ hier.

  • Ze is ook een beetje fan van Spider-Man. πŸ™‚ Dat mag ze maar beperkt kijken van mij, want ik vind het iets te volwassen. Ik kan het ook niet echt rijmen met die andere voorkeuren van haar, maar de superheldenfase lijkt hier dus ook al een beetje zijn intrede te doen.

Comments are closed.