Fotoblog: bliksembezoek Amsterdam

Fotoblog(je); bliksembezoek Amsterdam

Vrijdag was ik even in Amsterdam voor een lunch met Damespraatjes, het online magazine waar ik al enkele maanden voor schrijf. Ik besloot om te proberen of ik een dagje kon ploggen, oftewel foto’s maken van alles wat ik die dag zou doen. Dit omdat ik eigenlijk niet gewend ben om alles in mijn leven op die manier vast te leggen. Benieuwd of het me gelukt is? Lees dan verder.

fotoblog(je): bliksembezoek Amsterdam/dochterlief.nl

Vrijdagochtend rond een uur of 7. Elise ging vandaag een dagje naar opa en oma omdat mijn man moest werken, dus we moesten alsnog vroeg uit de veren. De laatste tijd heeft ze een hardnekkige voorkeur voor brood met Nutella als ontbijt, en daarnaast moest en zou ze Nijntje kijken op de iPad. Omdat ik druk was, liet ik dat allemaal toe. Hashtag #loedermoeder.

Fotoblog bliksembezoek Amsterdam 2

Het beloofde een mooie, zonnige dag te worden vandaag en de drukte op het station viel me enorm mee. Ik wachtte even op de trein en besloot om mijn voornemen om meer water te gaan drinken maar eens waar te maken. Ik kocht dit gezellige watertje bij de AH To Go. Lekker, en eigenlijk ook enorm makkelijk om zelf te maken, dus dat ga ik in het vervolg maar eens even doen.

Fotoblog bliksembezoek Amsterdam 3

Op Amsterdam CS was het behoorlijk druk, dus ik liep snel naar buiten met de stroom andere reizigers. Ik had al gehoord dat station Rotterdam was afgezet in verband met een incident en dat daardoor een groot deel van het treinverkeer in de randstad plat ligt. Daar had ik gelukkig geen last van, maar een beetje eng is het wel.

Fotoblog bliksembezoek Amsterdam 4

Terwijl ik  foto’s van Amsterdam CS maakte, bedacht ik me dat het eigenlijk heel lastig is om foto’s op publieke plaatsen te maken zonder mensen herkenbaar in beeld te laten komen. Vandaar dat ik uiteindelijk besloten heb die foto’s niet voor mijn blog te gebruiken. Daardoor heb ik dus ook minder foto’s voor deze fotoblog dan verwacht. Ik vind het best een issue, want ik kan me voorstellen dat mensen zichzelf niet spontaan op andermans website willen zien. Hoe denken jullie daarover?

Ik ben zo vroeg, dat de meeste winkels net hun deuren hebben geopend. Ik zie veel leuke dingen om op de foto te zetten, maar voel me opeens best ongemakkelijk met mijn telefoon in mijn hand en weet me geen houding te geven. Hoe doen andere bloggers dit eigenlijk? Dingen die ik dus niet op de foto heb gezet: de enorme Zara met een geweldig grote kinderafdeling, de vernieuwde Bijenkorf met een super chique cosmetica-afdeling waar het hart van mening beautyblogger waarschijnlijk harder van gaat kloppen en zo nog wel wat meer dingen. Heb ik daar nu spijt van? Ja. Maar ik ben natuurlijk nog een beginner als het om ploggen gaat.

Fotoblog bliksembezoek Amsterdam 6

De winkel van & Other Stories vond ik echter mooi genoeg om mijn schaamte voor te overwinnen. Wat een leuke winkel! Ze verkopen ook huidverzorging, geurkaarsen en parfum.

( Beetje jammer van die vuilcontainer maar ja, het vuilnis werd net opgehaald.)

Fotoblog bliksembezoek Amsterdam 7

En uiteraard kan een foto van de Dam ook niet ontbreken.

Fotoblog bliksembezoek Amsterdam 8

Inmiddels ben ik na lichtelijk verdwaald te zijn, aangekomen bij het kantoor van Damespraatjes. We genieten van een heerlijke lunch bij restaurant Vondelpark 3. Doordat we zo’n leuk gesprek hebben, vergeet ik het uitzicht, mijn lunch en de dames zelf op de foto te zetten.  Oeps. Volgende keer beter…

Fotoblog(je) bliksembezoek Amsterdam

Na de lunch dook ik nog even de LUSH in om wat rond te neuzen. Zij hebben heel veel nieuwe artikelen in hun assortiment die ik even wilde bekijken. Uiteraard vertrok ik niet met lege handen. Binnenkort een review van enkele favoriete huidverzorgingsproducten op de blog!

Fotoblog bliksembezoek Amsterdam 11

Dan is het tijd om de trein te pakken. Terwijl ik wacht op de trein, spot ik de Starbucks op het station en besluit ik een coffee on the go te halen.  Ik vergeet te zeggen dat ik een cappuccino wil, dus krijg ik een beker espresso met met caramel waar ik de rest van de middag en avond nog van stuiter. Maar stiekem ging het me alleen maar om de beker met mijn naam erop die ik quasi-nonchalant op de foto kon zetten. Hashtag #bloggerslife

Fotoblog bliksembezoek Amsterdam 12

Op weg naar huis kijk ik naar de voorbij schietende landschappen. Het was een geslaagde dag!

Volg Dochterlief.nl ook op BloglovinFacebook, Instagram & Twitter

 

 

2 Comments

    • Dank je Petra! Ik ben erg van het eerlijk ploggen, dus ik ga ook voor nieuwe fotoblogs geen soft focus filter en onrealistische situaties laten zien. Volgens mij ligt daar ook mijn kracht als plogger. 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.