Fotoblog: Een dagje aapjes kijken in de Apenheul

apenheul-1

Onze peuter komt qua vermaak niets tekort, want ze woont in een bosrijke omgeving met o.a. Julianatoren en de Apenheul in de buurt. Enkele weken terug kwam ze voor het eerst met haar opa en oma in de Apenheul en ze was er zo enthousiast over dat we dit vorig weekend nog eens dunnetjes over hebben gedaan met haar andere opa en oma. Een verslag in foto’s!

De laatste keer dat ik zelf in de Apenheul was, is alweer 30 jaar geleden. Kan je nagaan hoe lang dit park al bestaat! Het ligt in een prachtige omgeving van Apeldoorn en is ruim opgezet. Zo ruim, dat je amper door hebt hoe druk het soms is. De verblijven van de apen zijn ruim opgezet en zo af en toe kom je een nieuwsgierig aapje tegen.

apenheul-2

De doodshoofdaapjes, wie kent ze niet? Voor mij waren ze de enige herinnering die ik nog van de Apenheul had en ik vind ze zo ontzettend schattig! Wel kan ik iedereen aanraden tassen met ritsen of de speciale aapvriendelijke tassen bij de Apenheul zelf mee te nemen. Ze doorzoeken echt alles!

apenheul-3

Even poseren.

Fanmail graag naar hetleukstedoodshoofdaapjevanapenheul@apenheul.nl.

apenheul-4

Deze oeran-oetang sliep onverstoord door. Vooruit, hij keek even verstoord op nadat onze dochter 30 keer:’WAKKER WORDEN AAP!!’ had geschreeuwd, maar in actie komen ho maar.

apenheul-6

Maar ja, geef ‘m eens ongelijk zo lekker in het zonnetje.

apenheul-5

Dit, lieve lezers, is nou een apenbroodboom. Normaal gesproken zie je die alleen in Madagaskar, Afrika of Australië maar ook in Apeldoorn doet hij het goed.

apenheul-7

Ik ben er inmiddels achter dat ik weinig dingen schattiger vind dan een apenbaby. In de Apenheul worden er nogal wat aapjes geboren. Ik heb geprobeerd ze op de foto te zetten maar ze zijn zo razendsnel dat jullie het maar met deze foto moeten doen.

apenheul-8

Wat ik ontzettend leuk vind aan de Apenheul is dat er in elk hoekje wel iets te leren valt over de bewoners van het park. Wat dat betreft is het een heel interactief en educatief park.

apenheul-10

I like to move it move it, I like to move it move it, you like to: MOVE IT. (Sorry.)

Wazige foto, maar te leuk om niet te plaatsen.

apenheul-12

Verder is het goed om te weten dat er om de zoveel tijd speciale horeca- en speelgedeeltes zijn om even te zitten, een sanitaire stop te plegen en wat te eten en te drinken. Door het hele park zijn gedeeltes waar apen gewoon los lopen en daar wordt dan ook aangeraden om niet te eten en te drinken. De toiletten zijn schoon en het eten is weliswaar niet supergezond, maar betaalbaar.

apenheul-14

Ik kan iedereen met kinderen aanraden om een dagje aapjes te gaan kijken bij Apenheul. Het is dat het park na 30 oktober tijdelijk zijn deuren sluit, anders had ik vanwege het enthousiasme van onze dochter een seizoenskaart gekocht!

♥ Stichting Apenheul, J.C. Wilslaan 21,7313 HK Apeldoorn.

♥ Apenheul is van 15 april t/m 30 oktober 2016 dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00.

♥ Prijzen: kinderen t/m 2 jaar: gratis / Kinderen van 3 t/m 12 jaar: €18,50 p.p.

♥ Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar: €21,00 p.p.

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy verwondert zich over het leven en houdt van schrijven, lekker eten, lezen en mooie plekken.

5 Comments

Comments are closed.