Fotoblog: Foodfestival Lepeltje Lepeltje in Apeldoorn

 

image

Foodtrucks zijn de nieuwe hype op culinair gebied. Je hoeft tegenwoordig geen restaurant meer binnen te stappen om snel een lekker hapje te kunnen eten. Het is geen geheim dat we in huize Dochterlief gék zijn op eten, dus toen ik hoorde dat foodfestival Lepeltje Lepeltje dit weekend in onze hometown zou neerstrijken, namen mijn man en ik Elise mee om de sfeer en lekkernijen te proeven.

Lepeltje Lepeltje 2

Zaterdagmiddag, rond een uur of 12.00 ‘s middags. Tja, als je een peuter hebt die nog slaapt tussen de middag ga je op dit soort tijdstippen naar een evenement dat tot 23.00 duurt. Groot voordeel: geen rijen voor de verschillende foodtrucks!

De zon straalt uitbundig en Lepeltje Lepeltje is net officieel aan z’n 2e dag begonnen. Het terrein ligt vlak bij het centrum van Apeldoorn, maar door de opstelling van de foodtrucks en andere stalletjes waan je je ergens achteraf. De meeste tafeltjes zijn nog leeg en mijn man en ik worden automatisch aangetrokken tot de foodtruck van Saté van Nan: saté is wat ons betreft altijd goed. We bestellen allebei een broodje kipsaté. Dat smaakt naar meer!

Lepeltje Lepeltje 3

Terwijl Elise een kroepoekje mee hapt, komt de oerblogger in mij naar boven en besluit ik ter plekke dat ik hierover MOET bloggen. Ik heb alleen op dat moment ‘slechts’ een iPhone en een peuterdochter met een concentratieboog van 3 seconden bij de hand, die het hele terrein het verkennen waard vindt en niet stil kan staan of zitten. Bij deze dus mijn excuses voor de kwaliteit van de foto’s, ik ben blij dat ik überhaupt iets in beeld heb kunnen krijgen.

Manlief en ik bestellen beiden een rosé bij de wijnbar. Heerlijk fris en passend bij het zomerse weer. Daarna begint Elise te protesteren: ze heeft honger. We bestellen, heel pedagogisch onverantwoord, een biologisch frietje bij De Fritterie, dat er ook bij haar goed in gaat.

Lepeltje Lepeltje 9

Vervolgens bestelden we cocktails bij de Drive & Shake foodtruck. Ik had ze graag voor jullie op de foto willen zetten, maar had al mijn aandacht nodig voor mijn dochter, die steeds naar de muziektent wilde rennen om te gaan dansen. In die muziektent speelde toen net een vrouwelijke singer-songwriter waarvan ik helaas de naam niet heb kunnen achterhalen.Wat een prachtige zwoele stem had zij. Elise heeft smaak.

Lepeltje Lepeltje 6

Ondertussen had ik een foodtruck gespot die frozen yoghurt verkocht. Dat had ik al eeuwen niet gegeten! Ik koos voor de verantwoorde variant met banaan en pecannoten. Elise vond alleen de lepeltjes interessant.

Lepeltje Lepeltje 5

Tot slot gingen we met z’n drieën op de foto in een vintage fotobooth, maar omdat zowel man als dochter niet herkenbaar op mijn blog willen, moet ik jullie die onthouden. Het resultaat was echter geweldig en even later stond er een lange rij voor de fotobooth, dus we waren net op tijd. Kortom: Lepeltje Lepeltje is zeker voor herhaling vatbaar!

Lepeltje Lepeltje 4

Lepeltje Lepeltje 10

Lepeltje Lepeltje is een rondreizend foodfestival. Deze zomer staan ze in Groningen, Amersfoort,  Zwolle, Apeldoorn en Haarlemmermeer. Het is de ideale combinatie van lekker eten, cultuur, winkelen en entertainment. Ook is er een speciaal kinderprogramma en wordt het geheel omlijst met fijne live muziek. Foodfestival Lepeltje Lepeltje is gratis en voor iedereen toegankelijk.  Woonachtig in de omgeving van Apeldoorn? Dan kan je er vandaag nog naar toe! Kijk voor meer info op hun site.

Volg Dochterlief.nl ook op BloglovinFacebook, Instagram & Twitter

2 Comments

  1. Hmmm wat ziet dat er lekker uit. En wat zien die biertafels er gezellig uit met die vrolijke tafelkleden. Ik krijg echt zin om daar te gaan zitten.

  2. Klinkt als een hele geslaagde dag! En je foto’s zijn super! Jammer dat t festival niet hier in de buurt komt, anders waren wij er vast ook op zo’n mooi tijdstip, tussen Roan z’n slaapjes, heen gegaan 🙂

Comments are closed.