Fotoblog Spanje: een dag in Besalú en Pals

image

Terwijl voor veel mensen nu de zomervakantie begint, zit die van ons er alweer op. Ik ga daar straks even in een hoekje om zitten balen. Om de vakantiestemming er zo lang mogelijk in te houden, komen er nog wat artikelen online met als onderwerp vakantie, al dan niet voorzien van een Spaans tintje. Zo ook deze fotoblog van ons bezoek aan de 2 prachtige dorpen Besalú en Pals.

Ik ben gek op plaatsen waar de tijd stil lijkt te staan. Waar je bij wijze van spreken de ridders te paard nog door de straten kan zien rijden. In Spanje zijn er veel van die dorpjes dus ik kwam helemaal aan mijn trekken!

Besalú Costa Brava/ www.dochterlief.nl

Het uitzicht op het middeleeuwse centrum van Besalú vanaf de brug over de Fluvia rivier. Op de uitgelichte foto boven aan dit artikel zien jullie de brug zelf.

image

In Besalú zijn voornamelijk winkeltjes met lederwaren en andere ambachtelijke producten. Als liefhebber van notitieboekjes en pennen werd ik behoorlijk enthousiast van deze prachtige leren schrijfboeken en vulpennen met veren eraan. Ik zag mezelf al helemaal schrijven bij kaarslicht! Uiteindelijk kon ik het ook niet laten om een leren schrijfboek aan te schaffen.

Besalú plein/ www.dochterlief.nl

Daarna was het tijd om ‘verkoeling’ te zoeken op één van de terrasjes. Het bleek 35 graden in de schaduw, maar ook dat went.

Pals Costa Brava/www.dochterlief.nl

Daarna gingen we nog even naar Pals, een soortgelijk stadje. Ik spotte deze prachtige paarse bloemen. Wat knallen ze uit de foto hè?

fur Elise/www.dochterlief.nl

Bij een winkeltje zag ik dit mini-muziekdoosje dat ‘Fur Elise’ speelt. Para Elisa op z’n Spaans. Het is dat ik er al 1 in mijn bezit heb maar anders had ik die uiteraard ook gekocht.

Pals uitzicht/www.dochterlief.nl

Ik wilde het uitzicht op het Spaanse landschap op de foto zetten, maar werd zelf ook op de foto gezet. Herken je jezelf hierin? Laat me dat dan weten via de mail! 😉

pals Costa Brava/www.dochterlief.nl

Mocht je binnenkort in de buurt van deze dorpen zijn en heb je net zo’n interesse in cultuur als ik? Neem er dan eens een kijkje.

2 Comments

  1. Wauw, mooi! Ben al jaren niet meer in Spanje geweest maar ik vind het een geweldig land. Ik kan me tegenwoordig gelukkig uitleven op mijn werk met een cliënte die alleen Spaans spreekt, goed voor een klein beetje instant vakantiegevoel, zelfs al gaan de gesprekken vaak over medicijnen en bloedsuikerwaardes 😉 Hebben jullie Elise eigenlijk vernoemd naar Für Elise of is dat toeval?

Comments are closed.