Fotoblog vakantie: L’Escala, Costa Brava en meer

L'Escala strand 2 www.dochterlief.nl

Bij een vakantie naar de Spaanse costa’s denken mensen al snel aan massa-toerisme, een bruisend uitgaansleven en hoge torenflats vol toeristen. Het kan ook anders: wij gingen dit jaar in het voorseizoen naar L’Escala, een vissersdorp aan de Costa Brava en kwamen juist helemaal tot rust.

L’Escala ligt in de provincie Gerona in Catalonië en is van oudsher een vissersdorp, bekend om de ansjovis die er vandaan komt. De laatste paar jaren is L’Escala erg gegroeid als vakantiebestemming en weten vele toeristen het dorp in de zomermaanden te vinden. De uitgelichte foto is van het strand bij Riells, waar het in het voorseizoen heerlijk rustig is.

L'escala strand riells www.dochterlief.nl

Dit standbeeld van een jongetje dat uitkijkt over de zee is een bekend gegeven voor mensen die hier vaker komen.

L'Escala haven 2 www.dochterlief.nl

De haven van L’Escala, gevuld met mooie zeilboten en de plek bij uitstek als je een beetje wil afkoelen bij temperaturen van 30+. Hier staat meestal een aangenaam briesje.

L'Escala strandsculptuur www.dochterlief.nl

Strandsculptuur-bouwer poseert speciaal voor Dochterlief.nl en zegt “Ola, guapas!”

Kiprestaurant San Pere Pescador www.dochterlief.nl

Mijn liefde voor gebakken kip is inmiddels bekend bij mijn vaste lezers. Dit heerlijke kippetje kan je eten in het dorp San Pere Pescador. Ik ben de naam vergeten, maar het adres kunnen jullie onder mijn bord zien staan. Al ben ik er vrij zeker van dat locals je blind naar het betreffende restaurant kunnen loodsen, want het is nogal populair.

Girona 1 www.dochterlief.nl

Laat het maar aan mijn man en mij over om een dagje te gaan winkelen in Girona en er vervolgens bij aankomst achter te komen dat alle winkels dicht zijn omdat het de dag na de nationale feestdag San Juán is. Het levert wel mooie, rustige plaatjes op, zoals bovenstaand.

Girona 3 www.dochterlief.nl

De hotspot in Girona en populair voor fotomomenten: de huizen bij rivier de Onyar.

Figueres Dali standbeeld

In Figueres, waar je ook het ontzettend mooie museum van kunstenaar Salvador Dali kan bezoeken, zie je overal dingen terug die je aan Dali kan linken. Bijvoorbeeld deze standbeelden in een willekeurige steeg.

camping spanje

Ons uitzicht zodra we de rits van de tent openden. Vervelend, dat snappen jullie denk ik wel. We konden er maar niet aan wennen…

Uitzicht L'Escala www.dochterlief.nl

Prachtig uitzicht op een baai vanaf het hoogste punt in L’Escala. Dit was op de laatste avond. Wat is het voorbij gevlogen!

6 Comments

  1. Wauw, wat mooi! Ik heb pas in oktober vakantie en weet nog niet waar ik naar toe ga. Wel ligt het nog in de planning om een paar dagen Parijs te doen, omdat ik mezelf ooit, toen ik net begon met studeren, beloofd heb ik dat ik daar naar toe mocht als ik mijn diploma zou halen… wist ik veel dat dat 15 jaar zou duren 😉

    • Ik lijk toch ook wat enthousiasme voor Spanje te bespeuren, Janneke! 😉 Maar Parijs is altijd een goed idee. Prachtige stad, ben er best vaak geweest en heb er mooie herinneringen aan.

    • Als jullie volgend jaar naar dezelfde bestemming gaan kunnen we misschien wel een bloggers-meeting doen!?

Comments are closed.