Ik geloof in deze dingen voor 2018

Al die lijstjes met goede voornemens roepen bij mij altijd een enorme mate van recalcitrant gedrag op. Dat komt omdat ik goede voornemens associeer met ‘moeten’, en ik moet niks. Ik bedacht iets anders, namelijk dat ik dingen sneller doe als ik erin geloof. 

Ergens in geloven betekent voor mij namelijk hetzelfde als ergens voor staan. Het maakt dat ik me verantwoordelijk voel voor wat ik wil doen. Het klinkt ook liever en authentieker. Toen ik me bedacht waar ik in geloof voor dit nieuwe jaar, kwamen de ‘goede voornemens’ vanzelf mijn toetsenbord uit rollen. Ik deel ze graag met jullie.

Ik geloof dat ik zelf alle antwoorden op mijn vragen al weet en ga mijn best doen om altijd naar dat stemmetje in mijn hoofd en het gevoel in mijn onderbuik te luisteren.

Ik geloof in een heldere planning. Van het klaarzetten van spullen voor de volgende dag, het smeren van boterhammen en het uitzoeken van kleding. Ik wil niet zover gaan dat ik een gezinsplanner ga aanschaffen, maar een beetje structuur kunnen wij wel gebruiken.

Ik geloof dat tijd het mooiste is dat je iemand anders kan geven, want eenmaal voorbij komt het moment nooit meer terug. Daarom ga ik goed nadenken met wie ik die kostbare tijd ga doorbrengen en wie mijn tijd waard is. Ook ga ik beter nadenken over waaraan ik mijn tijd wil spenderen en hoe vaak.

Ik geloof in het geven van cadeautjes aan een ander, omdat geven mooier is dan nemen. Het hoeven geen kostbare dingen te zijn; het geven van een gemeend compliment of het trakteren op een terrasje telt ook.

Ik geloof dat je pas lief kan zijn voor een ander als je lief kan zijn voor jezelf. Daarom ga ik mezelf meer gunnen in 2018.

Ik geloof dat schrijven voor mij net zo belangrijk is als eten en slapen, en ga dit elke dag doen. Al schrijf ik maar 1 zin op en vind ik die zin stiekem nog stom ook.

Ik geloof in het overdenken wat de dag mij gebracht heeft en in het vastleggen hiervan.

Ik geloof in de dag beginnen met positieve verwachtingen, en het naar mezelf uitspreken wat die verwachtingen zijn.

Ik geloof dat er een tax zit aan de hoeveelheid spullen die ik kan bezitten, maar dat ik nooit genoeg ervaren kan hebben. Als ik moet kiezen tussen dingen ervaren of voor materieel bezit, kies ik in 2018 voor het eerste.

Ik geloof in verandering van omgeving. Al is het maar heel kort en in eigen land, soms is het goed om letterlijk je blikveld te verruimen.

Ik geloof in de slappe lach en in huilen van het lachen. Het is hét moment dat alle maskers afvallen en iedereen gelijk is. Ik ga dat met zoveel mogelijk mensen doen in dit nieuwe jaar.

Ik geloof in stiltes, alleen of met een ander. Samen stil kunnen zijn is soms intiemer dan samen praten en ik geloof dat hieruit nieuwe contacten of invalshoeken kunnen ontstaan.

Ik geloof in zeggen wat er op je hart ligt, maar vooral in het zeggen van ‘Ik hou van jou’, ‘Ik mis je’ of ‘Het spijt me.’

Ik geloof dat ik nooit genoeg kan knuffelen met mijn dochter, ook als het eigenlijk niet uitkomt. Nog even en dan voelt ze zich er te groot voor.

Ik geloof dat je maar zoveel dingen in het leven kan plannen en dat je soms beter even afstand kan nemen of je schouders op moet halen.

Ik geloof dat de koek soms op is en je dingen of mensen dan moet laten gaan. Dat er ergens een raam opengaat als je een deur moet sluiten, ook al lijkt dit nooit te gaan gebeuren.

Ik geloof dat het ergste dat er kan gebeuren, bijna nooit gebeurt. En dat de zon uiteindelijk vanzelf weer opkomt mocht dit wél het geval zijn.

Ik geloof in écht contact en ga meer kaartjes versturen en afspreken met mensen inplaats van mijn toevlucht zoeken op social media.

Ik geloof dat de kleine momenten of dingen in het leven later de belangrijkste dingen zullen zijn, dus ik ga ze koesteren.

Gelukkig 2018! Waar geloof jij in?

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

8 Comments

  1. Mooie lijst! Alles staat of valt inderdaad met geloof. Ik geloof dat ik iets meer naar de toekomst moet kijken, daarom heb ik nu een jaarplanner, zodat ik rustig de tijd kan nemen per doel, maar wel een deadline heb. Ik geloof dat het allemaal gaat lukken 🙂

  2. Jeetje Romy wat een prachtig verwoord artikel weer. Zitten een hoop dingen bij waar ik ook in geloof!

  3. Dit heb je erg mooi verwoord, vooral het spijt me kunnen zeggen of ik mis je! Een happy 2018 en dat al je dromen uit mogen komen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.